Serteser’den tutum, yatırım ve Türk Malları Haftası açıklaması

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi OdasıYönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasıdolayısıyla önemli mesajlar verdi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Tutum, Yatırım ve Türk MallarıHaftası dolayısıyla açıklama yaptı. Serteser, “Ülkemizde üretilen mamullerinöncelikli olarak tüketilmesi, sahip olunan milli servetin tasarruflukullanılması hedefi ile kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası, yerliüretim hakkında farkındalığı artırıcı bir işleve sahiptir. Tüketicinin yerlimalı ürünü bilmesi ve kullanması, ekonominin gelişmesi için önemlidir. Bubakımdan Ticaret Bakanlığı’nın başlattığı Yerli Üretim logosu uygulaması daolumlu bir adımdır” dedi.

GÖKBEY GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

Yerli üretim ve buna bağlı olarakgelişecek tüketim bilincinin önemine dikkat çeken Serteser, “Ülkemiz, savunmasanayisinde yaptığı hamlelerle bu alandaki yarışta var olduğunu göstermiştir.Bu sektörün önde gelen ülkelerinin bize savunma sistemlerini aktarmaktakiisteksizlikleri, ülkemizin üretime yönelmesi ile sonuçlanan örnek bir başarıyadönüşmüştür. Son olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ınaçıkladığı genel maksatlı helikopterimiz Gökbey, yerli ve milli üretimimizingeldiği noktayı da göstermiş ve göğsümüzü kabartmıştır” ifadelerini kullandı.

AFYON’DA BİRÇOK ÜRÜN VAR

Afyonkarahisar’ın yerli üretimdebaşarılı bir il olduğunu vurgulayan Serteser, “Afyonkarahisar’da mermer, mermermakinesi yapımı, konveyör bant, mutfak gereçleri gibi sanayi üretimi ileihracata ve ekonomiye katkı sağlayan sektörlerimiz bulunmaktadır. Bunun yanısıra yumurta üretiminde öncü olan ilimiz, sektörün borsası konumundadır.Coğrafi İşaretleri Odamız tarafından tescillenen sucuk, pastırma, kaymak ilegıda sektöründe önemli bir konumdadır. Bunun yanı sıra ilimizdeki diğer kurumve kuruluşlar tarafından Coğrafi İşaret tescili alınan ev ekmeği ve vişne,tescil başvuruları yapılan lokum, kaymaklı ekmek kadayıfı ve kiraz dailimizdeki üretimin kalitesi bakımından örnektir. İlimiz, patates üretiminde deTürkiye genelinde ilk 5’te yer almaktadır. Ayrıca ilimizde üretilen haşhaş ilaçsanayisinin; çiftçilerimizin önemli bir gelir kapısı olan şeker pancarı daşeker sektörünün hammaddesidir” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN OTOMOBİLİ PROJESİ’NE TAMDESTEK

Serteser, ATSO’nun her zaman yerli vemilli üretimin yanında olduğunu hatırlattığı açıklamasını şu sözlerle bitirdi:

“Ekonomideki cari açığın temel sebepleriarasında enerji ve otomotiv sektöründeki dışa bağımlılık gösterilmektedir. Bizde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu konuda örnek teşkil etmesibakımından güneş enerjisinden hizmet binamız için gerekli elektriği üretiyoruz.Yine hizmet binamızın ısınmasını, Afyonumuz’un kaynağı olan jeotermal ilesağlıyoruz. Yöneticilerimiz ve çalışanlarımız kaynakları tasarruflu kullanmaktabilinçli hareket ediyor. Bütün bunların yanında, Türkiye’nin OtomobiliProjesi’ni de Oda olarak destekliyoruz. Türkiye Odalar ve BorsalarBirliğimiz’in Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun YönetimKurulu Başkanlığı’nı yürüttüğü Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG)A.Ş.’nin planlanan takvimde, ülkemiz için en iyi üretimi yapacağına inancımıztamdır. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri