SERTESER, AFYON’UN SORUN VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ ERDOĞAN'A İLETTİ

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi OdasıYönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, 10. Ticaret ve Sanayi Şûrası’na katıldı.Serteser, Afyonkarahisar ile ilgili 5 sorunu ve çözüm önerisiniCumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a iletti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğitarafından düzenlenen 10. Ticaret ve Sanayi Şûrası, TOBB İkiz Kuleler KonferansSalonu’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ilegerçekleştirildi. Toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine veMaliye Bakanı Berat Albayrak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ZehraZümrüt Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli EğitimBakanı Ziya Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve OrmanBakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da hazır bulundu.

HİSARCIKLIOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantıda TOBB Yönetim Kurulu BaşkanıM. Rifat Hisarcıklıoğlu açılış konuşması yaptı. Hisarcıklıoğlu, “SayınCumhurbaşkanım; Hükümetimiz’in istihdamı, ticareti ve sanayiyi destekleyenadımları, her kesime dokunan müjdeleri, iş dünyasının moralini ve şevkiniartırdı. Şûralar’da dile getirdiğimiz pek çok önerinin hayata geçtiğiniyaşayarak gördük. Bu vesile ile size, Bakanlarımız’a emek ve gayretlerinizdendolayı bu salonu dolduran müteşebbisler adına, camiam adına, Türk özel sektörüadına en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Yaşanan bazı gelişmelerin dünyada ticareti,yatırımı ve fon akışını olumsuz etkilediğini dile getiren Hisarcıklıoğlu,Türkiye'nin son yıllarda elde ettiği tüm kazanımların temelinde, güven ve istikrarınyattığını bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, cesur ve ezber bozanyeni yatırım hamlesinin, küresel rekabette Türkiye'yi öne çıkaracağını vurgulayarak,şunları kaydetti:

“Bu tekerlek, bu tümsekte kalmayacak.Allah'ın izniyle yola devam edeceğiz. El birliğiyle Türkiye'yi yeniden tempolubüyüme sürecine kavuşturacağız. Türk özel sektörü, yani bizler de dün olduğugibi yarın da ülkemizi daha güçlü, daha zengin, daha müreffeh yapmak için üretmeyi,emek vermeyi sürdüreceğiz.”

“İŞ DÜNYAMIZIN YANINDAYIZ”

Toplantıda iş dünyasına seslenenCumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Aynı mala, aynı hizmete, kur veenflasyonla izah edilemeyecek zamlar yapmak yerine, işimizi geliştiripgüçlendirerek kazancımızı artırmanın yollarını aramalıyız. Ekonomimizi büyütmekve milletimizin refahını artırmak için doğru yolları takip etmeliyiz. İşdünyamızın yanındayız ama spekülatörlerin de karşısındayız” diye konuştu. 

Türkiye’nin, Suriye politikasındakikararlılığını Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ile İdlib’de aldığı inisiyatifle tümdünyaya gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç ve Fırat’ındoğusundaki sorunu suhuletle çözmek için her yolu denediklerini ve denemeyedevam ettiklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ninSuriye’de kendisine verilen sözlerin tutulmaması sebebiyle çok sıkıntılaryaşadığını, çok bedeller ödediğini vurgulayarak,  “Artık ülkemize ve milletimize yeni bedellerödetilmesine rıza göstermeyeceğiz. Bedel ödeyecek birileri varsa o da sadeceülkemizi hedef alan terör örgütleridir, onları destekleyenlerdir” şeklindekonuştu.

AFYON’UN TALEPLERİ ARZ EDİLDİ

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı HüsnüSerteser, Afyonkarahisar’ın sorunları ve çözüm önerileri hakkında hazırlanandosyayı Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a iletilmek üzere Türkiye Odalar veBorsalar Birliği’ne sundu.

Serteser’in sunduğu dosyadaki anabaşlıklar şöyle:

-5084 Sayılı Kanun, kapsamında Kanunkapsamında, katma bütçeli kuruluşlara, belediyelere veya il özel idarelerineait arazi veya arsalara yatırım yapan ve Kanun’da belirtilen taahhütlerinitamamlayan kuruluşlara, 5 yıldan sonra arazinin mülkiyeti bedelsiz olarakdevredilebiliyordu. Bu Kanun, tüm ülkeyi kapsayacak şekilde uygulamayakonularak devam etmelidir.

-İhracat rakamları açıklanırken ihraçkayıtlı satışlar da üretim yapılan ilin hanesine yazılmalıdır.

-Zafer Havalimanı’ndan İstanbul’atarifeli seferler artırılmalıdır. Zafer Havalimanı’ndan İstanbul’un diğerhavalimanlarına, Gaziantep ve Adana gibi şehirlere ve hemşehrilerimizinyoğunlukla yaşadığı Avrupa kentlerine tarifeli sefer konulmalıdır.

-Doğaltaş sektörünün, madenciliksektörünün diğer alanları ile aynı mevzuata tabi tutulmaması için MadencilikBakanlığı kurulmalı, bu Bakanlık eliyle doğaltaş sektörüne has mevzuatgeliştirilmelidir.

-Toptan yumurta satışında KDV oranıyüzde 1 olarak uygulanmalıdır.

-İlimiz, kenevir üretilecek şehirler arasınagirmelidir. Afyonkarahisar, bu doğrultuda Devletimiz’in vereceği görevehazırdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri