Seçim bürosu açılışına yoğun ilgi


AK Parti İlBaşkanı Av. Hüseyin Sezen, milletvekilleri ile birlikte Bolvadin ilçesindebelediye başkan adayı Halil İbrahim Sevim’in seçim bürosunu açtı. Halkın yoğunilgi gösterdiği açılışın ardından heyet esnaf ziyareti ederek vatandaşlarıntalep ve önerilerini dinledi.

AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, beraberindemilletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ilebirlikte Bolvadin ilçesinde belediye başkan adayı Halil İbrahim Sevim’in seçimbürosu açılışına katıldı. Açılışa halk yoğun ilgi gösterdi.

“Bolvadin’e büyükdestek verdiler”

AK Parti İlçe Başkanı Ömer Dayı konuşmasında, “Bolvadinher zaman hizmetlerde bir numara olmuştur. Bakanımız ve vekillerimiz burada,büyük destek verdiler. İlk defa bir ilçede üçüncü Meslek Yüksek Okulu açıldı.Bunu AK Parti yaptı.Bakanlarımız milletvekillerimiz yaptı. Türkiye'de ilk defaFen Lisesi açılan Sosyal Bilimler Lisesi açılan ilçe sadece Bolvadin’dir. Bu hizmetlereinşallah yenilerini de ekleyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Afyonmitinginde dedi ki;‘Bolvadin, Emirdağ,Çay duble yolu tamamlanacak. Dinar yolubaşlayacak’dedi.Yine ilçemiz bir numara olacak ve ciddi yatırımlar alacaktır”ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanı Soylu’dan telgraf

Dayı’nın konuşmasının ardından mitinge davet edilen ancakyoğun programı nedeniyle katılamayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nuntelgrafı okundu. Soylu telgrafta, “AK Parti Bolvadin seçim bürosu açılışınedeniyle yapmış olduğunuz davetiniz için teşekkür ediyorum.Yoğun programımnedeniyle nazik davetinize katılamadığım için üzüntülerimizi belirtir, adayımızkardeşimiz Halil İbrahim Sevim kardeşime ve tüm Bolvadin'de hemşerilerime sevgive selamlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

“Nerede garip,yetim ve fakir var belediye olarak yanlarında olacağız”

Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Sevim ise şöylekonuştu; “Gece gündüz demeden çalışıyoruz.İlçemizde sıkılmadık el, almadık gönülbırakmıyoruz. Yeri geldi pazarda tezgaha geçtik,yeri geldi esnafımızındükkanında vatandaşlarımızla hasbihal ettik,yeri geldi minibüste şoförlükyaptık.Vatandaşlarımız artık AK Parti ile memleketimize huzur gelsin istiyor.Bizler elbirliğiyle huzuru tesis edeceğiz, refahı tesis edeceğiz. Allah'ın izniylebizim kavgayla kin ile öfke ile işimiz yok.Bırakın kavga ile kin ile beslenenlerbeslensin biz iktidar partisiyiz. Biz AK Parti'nin neferleriyiz, bizim başkabir şeye ihtiyacımız yok.Değerli kardeşlerim Allah nasip ederse 31 Mart Pazargünü hep birlikte sandığa gideceğiz ve AK Parti mührünü vuracağız ancak asılişimiz 1 Nisan'da başlıyor. 1 Nisan’dan sonra gecemizi gündüzümüze katacağız.Neredegarip gurebavar, nerede yetim yetime var, nerede fakir fukara var AK Partiteşkilatları olarak AK Partili Bolvadin belediyesi olarak onların yanındaolacağız.Bugün Cumhurbaşkanımızın istemiş olduğu gönül belediyeciliği işte tamda budur.”

Cumhurbaşkanınınkendisine verdiği talimatı anlattı

“Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz hafta belediye başkanadayları olarak bizleri topladı” diyen Sevim konuşmasında, “Altını çizereksöylüyorum Sayın Cumhurbaşkanımız dedi ki;Seçim beyannamelerinizi oluşturun,projelerinizi yazın fakat bu projelerin içine ‘asfalt, altyapı, mahalleye fırın,düğünsalonu yazmayın’ dedi.Niye bunlar?Bunlar zaten belediyenin asli vazifesidir.Biz Bolvadin genelinde bulunan 49 mahallede bu alanlarda %100 başarıyaulaşamazsak AK Partili Belediye olmanın bir anlamı yok. AK Partili BelediyeBaşkanı olmanın da bir anlamı yok. Bizim yapacağımız iş gönül belediyeciliğidir.Koltuklarımızda rahat durmayacağız. Karabağlar Mahallesi'nde paltosuzçocuk varmı, onun kaygısını taşıyacağız. Çiftlik evlerinden yürüyerek servis imkanıolmayan, okula çok zor şartlarda devam eden bir insan var mı onun kaygısınıtaşıyacağız. Bununla birlikte Şıhlar Mahallesi'nde yakacak odun kömürü olmayanvatandaşımız var mı bunu kaygısını taşıyacağız.Vatandaşlarımız gerçektenmütevazi.Bizim asli görevlerimizin yanı sıra gerçekten çok çalışmamız lazım.Çoközür dileyerek, utanarak söylüyorum, haya ederek söylüyorum. Çarşı meydanındabayan kardeşlerimizin lavabo ihtiyacını karşılayacak, abdest alabilecekleri biryer yok. Siz neden bahsediyorsunuz.Bizim çok işimiz var kardeşlerim.Bizim çokişimiz var. Biz kendi eşimizi kendi anamızı düşünmeyeceğiz. Biz önce vatandaşınişi, vatandaşın derdi diyeceğiz. Biz kapalı pazar yerini yapacağız.Kemerkaya'danburaya yoğurt satmaya gelen teyzemizi düşüneceğiz.Bu teyzemiz abdestininnereden alıyor, namazını nerede kılıyor bunun kaygısıyla yaşayacağız”ifadelerine yer verdi.

“Bolvadin’deişsizlik sorununu ben çözeceğim”

Sevim konuşmasını, “Değerli kardeşlerim milletimiz ile daimaiç içe olup vatandaşın derdine derman olursak AK Parti belediyesi olmanınkarşılığını hakkını vermiş oluruz.Bugün Sayın cumhurbaşkanımız Recep TayyipErdoğan'ın,Sayın Bakanımızın,Milletvekillerimizin,İl Başkanımızın, dava adamıBurhanettin Çoban ağabeyimizin bizden istediği budur. Biz bunu istiyoruz.Allah'ın izniyle bunu yapacağız değerli kardeşlerim.Bir defa Bolvadin'dekiproblemleri Bolvadin'deki sorunları halının altına süpürmeyeceğiz. 45 gündürsahadayız.Diğer adayları az çok dinliyorsunuz Bolvadin'de işsizlik sorunu varve ‘ben bu işsizlik sorununu çözeceğim’ diyen başka bir adayı varsa gelsin bumeydana,‘ben buradayım’ diye söylesin. Biz bu sorunu çözeceğiz.Bu memlekettekigöç sorununu elbirliğiyle ortadan kaldıracağız. Bolvadin'de yaşıyoruz, biz bumemleketin evladıyız.Yeni doğmuş bir bebekten, 90 yaşına gelmiş bir hacıamcamızın,hacı teyzemizin hayatındaki tüm eksikleri biliyoruz.Onların tamamını,toplumun her kesiminin ilgilendiren projelerimiz ile yaşam konforunu artırmakiçin gecemizi gündüzümüze katacağız.Bakın 33 gün boyunca AK Partimizin başarısıiçin çalışacağız.Ancak 1 Nisan'dan sonra milletimiz için çalışacağız.Halkımıziçin çalışacağız,Bolvadin’imiz için çalışacağız değerli kardeşlerim” ifadeleriile noktaladı.

“Belediye ve İGMolarak Sevim kardeşimize bütün imkânları sunacağız”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da birkonuşma yaptı. AK Parti iktidarlarının sunduğu hizmetleri anlattı. Çoban, “2002yılının Kasım ayından beri AK Parti iktidarlarından sonsuz derece istifadeettik. Sayın bakanımızın, milletvekillerimizin sayesinde aklımızın ucundangeçmeyen,hayal gördüğümüz birçok proje Afyonkarahisar’a hizmet olarak geldi.Sağlık,eğitim, altyapı gibi her türlü yatırımı gördük. 2009 yılından beriBelediye Başkanlığı bize nasip oldu. Bu 10 yıl gerçekten önemli hatıralarladolu. 2014’te de yine Bolvadinimiz AK Parti ile tanıştı.  Ben, nasipolursa İl Genel Meclisine geçiyorum. Bolvadin adaylarımız ile beraberçalışacağız. Salih Sel başkanlığımızda İl Genel Meclisimiz Ömer Dayı’nın olduğukardeşimiz bir karar almış, demişler ki; biz Afyon'a ilk defa bir asfalt şantiyesiyapalım. Bu şantiyeyi de Çay - Bolvadin arasındaki Özel İdaremizin hizmetarsasına yapalım.İhalesi yapıldı şu anda Afyon'da en güzel asfalt şantiyesi AfyonBelediyesi'nin. Bizimki 200 ton saat kapasiteli. Buraya yapılacak olan şantiyeise 250 ton saat kapasiteli.İhalesi bitti 7 milyon lira para harcanacak.İnşallahdaha kaliteli daha ucuz asfaltı Halil İbrahim Sevim kardeşimize vereceğiz.Afyon belediye başkanımız Mehmet Zeybek Bey de, Halil İbrahim Sevim kardeşimeAfyonkarahisar Belediyesinin en güzel şekilde imkânlarını kullandırılacak. Bizsonsuz derecede bütün imkânları destekleri vereceğiz” diye konuştu.

“Sevim aşkla veşevkle hizmet edecek”

AK Parti milletvekili İbrahim Yurdunuseven de “AK Partidemek dava adamlığı demek. AK Parti demek hizmet demektir. AK Parti demek ‘onlarkonuşur ama AK Parti yapar’ demek, AK Parti demek ‘Niye ben değilim diyenolmamaktır.’ AK Parti kendisini hizmete adamış, aşkla, tevazu ile samimi ve gayretliolmak demektir.Burada diğer konuşmacılarımızın da belirttiği gibi tevazu sahibi,samimi gayretli bir adayımız var.İnşallah 31 Mart akşamı belediyenin koltuğunaoturacak ve aşkla şevkle hizmet edecek.Değerli hemşerilerim buraya kadargelerek karınca misali safınızı belli ettiniz ya hepinizden Allah razı olsundiyorum” dedi.

“BizlerBolvadin’de şahıslara değil, Bolvadin halkına destek verdik”

Milletvekili Ali Özkaya ise “Ben Bolvadin'in zekâsına,siyaset yeteneğine hep şapka çıkardım bir kez daha çıkarıyorum değerli dostlar.AK Parti siyaseti hep yapmak üzere var. Hep yapmaya geldi ki yıkan olmadık.Hepyaptık yapıyoruz. İnşallah yine yapacağız.Bolvadinliler akıllı insanlardır. Hepimizbu memleketin evladıyız, hepimiz bu memlekete çivinin nasıl çakılacağınıbiliyoruz ve gördük buraya en büyük yatırımı rahmetli Erbakan hocamız alkoloidfabrikası ile yaptı. 40 yılı geçti.Şimdi inşallah bizim amacımız gayemiz oraylabirlikteikinci etap olarak Bolvadin'de ilaç fabrikaları yapılması olacak. Bugerçekleşecek.İki ay önce Bolvadin Belediyesi'nin isteğiyle BelediyelerBirliğinden kanal açma makinesi ihtiyacı var denildiğinde hep beraber gittikrica ettik. Bu makine geldi.O gün teşekkür ediyorlardı.Biz şahısların değil Bolvadinhalkının hizmetkârıyız. Bolvadin'e her zaman hizmet ederiz.Bolvadinbelediyesine 750 kişilik yurt yapılırken ne kadar çok gayret ettiğimizi,defalarca şimdiki Bakan yardımcımız Sinan Aksu Bey ile görüştüğümüzü herkes biliyor.Bolvadin Cezaevi yapılıyor, Adliyesi yapılıyor.İnşallah sayın bakanımız tekrarsöyledi. Bu yarım kalan yolda bitecek. Sizler Cumhurbaşkanımıza oy veriyorsunuzAK Parti'ye oy veriyorsunuz. Hepinizden Allah razı olsun” ifadelerine yerverdi.

“Rahmetli Erbakanhocamızın hayali olan ilaç sanayinin ilk adımlarını atacağız”

Milletvekili Ali Özkaya’nın ardından söz alan AK Parti İlBaşkanı Av. Hüseyin Sezen de konuşmasında, “1994 yılında İstanbul'da bir şeydeğişti, Türkiye'de her şey değişti. İstanbul'da Büyükşehir Belediye BaşkanıRecep Tayyip Erdoğan ne dedi;‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedi.Kutluyürüyüşe başladı.25 yıldır o kutlu yürüyüşte o dünya liderinin yanında, ümmetinumudu milletin gururu Recep Tayyip Erdoğan'ın yolundan Bolvadinli kardeşlerimizhiç ayrılmadı. 2001 yılında 3 Şubat depreminde Recep Tayyip Erdoğan Bolvadin’imizebir gece vakti geldi.O gün için Tarım İlçe Müdürlüğünde kriz koordinasyonmerkezinde uğradı.Deprem ile ilgili sonuçları aldı. Sarı çizmesini giydi veBolvadin’i karış karış dolaştı.Çadır çadır gezdi.Bolvadin bunu unutur mu? 17yıldır Sayın bakanımızın milletvekillerimizin Sayın Cumhurbaşkanımız RecepTayyip Erdoğan'ın Bolvadin'e yaptıklarını unutur mu? Bizler de 31 Mart'ta inşallahRecep Tayyip Erdoğan'a gereken desteği vereceğiz.Alnımız ak, başımız dikşekilde Halil İbrahim Sevim kardeşimizi yanında olacak. Kıymetli hemşerilerim memleketişi gönül işi dedik. Gönül ne demek; Gönül tevazu demek. Gönül, tevazu,samimiyet demek. Gönül kardeşlik uhuvvet demek. Gönül hasbi olmak demek. Gönülmemleket sevdası demek. Gönül Bolvadin aşkı demek.Bolvadin için hizmetkarız. Bolvadin'indelisiyiz.Biz inşallah 1 Nisan'da şehrül emin olarak Halil İbrahim kardeşim ilebirlikte Bolvadin'de durmak yok yola devam diyeceğiz.İnşallah AK Parti makammevki değil görev ve sorumluluk bilinci olan insanların partisidir. AK PartiBurhanettin başkanımızın meydanda haykırdığı gibi vefanın adıdır. AK PartiBolvadin'in ta kendisidir. Bu milletin ta kendisidir. Sayın bakanımız hemşerimizilimizeve ilçelerimize 17 yıldır hizmetkârlık yaptı. İSKİ Genel Müdürlüğü dönemindenitibaren araç gereçle istihdam ile elinden gelen her şeyi yaptı. Ben baştaİbrahim Yurdunuseven vekilimize teşekkür ediyorum. Ali Özkaya vekilimizeteşekkür ediyorum. İnşallah yakında Sağlık ve Tarım Bakanlarımız ile Bolvadin’iziyaret edeceğiz.Rahmetli Erbakan hocamızın hayali olan ilaç sanayinin ilkadımlarını atacağız” dedi.

“Bu can bu tendeoldukça Bolvadin'e hizmet etmeye devam edeceğim”

Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu da bir konuşmayaptı. Eroğlu konuşmasında,”Ben her Bolvadin'e gelişimde ayrı bir heyecanduyuyorum.İnanın bizim kütüğümüz buradan çıktı. Ben buranın Öz hemşerisiyim.Bolvadin’in hizmetkarıyım.  Bu can bu tende oldukça Bolvadin'e hizmetetmeye devam edeceğim. Halil İbrahim Sevim kardeşim hakikaten samimi,gayretlive heyecanlı, aynı zamanda sevimli. Dolayısıyla inşallah hep birliktebaşkanımızı seçeceğiz. Sevgili kardeşlerim az önce değerli İl Başkanımız şunuifade etti;Bolvadin Afyon’da siyasetin merkezidir.Şimdi değerli kardeşlerimtabii ki AK Parti'de vefa vardır. AK Parti vefa partisidir.Hizmet partisidir. SayınBurhanettin Çoban belediye başkanıydı ama genel merkez takdir etti, bu seferadayı değiştirdi. Mehmet Zeybek olsun dedi ama Burhanettin Çoban dedi ki benReis'in her daim yanındayım dedi.Kendisini alkışlıyoruz.Şimdi kardeşler bunlarkısmet meselesidir.Bunu anlamamız lazım. Ben 2004 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızadedim ki ‘İstanbul halkı beni çok seviyor. Ben müsaade edersen İstanbulBüyükşehir Belediyesine aday olacağım’ dedim.Temayülde deyüzde 66 aldım. Cumhurbaşkanımızo zaman Başbakandı. Dedi ki ‘Türkiye'nin su meselesini, barajlarını halledecekinsana ihtiyacım var.’ Reis ne dediyse onu yaptık.Esas vefa budur” ifadelerineyer verdi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkan adayı Halil İbrahimSevim’in seçim bürosu açılışı yapıldı. Heyet daha sonra Bolvadin ilçesindeesnaf ziyareti yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri