SANATIN BARIŞÇIL VE BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ

Afyonkarahisar’ıniddialı iki Belediye Başkan Adayı HEMDERT PÜRNEŞE adlıtiyatro oyununda buluştu.

Afyonkarahisar Renkliİmgeler Saati Uygulama Sahnesi Derneği (RİSUS SANAT)’ın sosyal sorumlulukkapsamında sahnelediği ve her gösteriminde izdiham yaşanan HEMDERT PÜRNEŞE adlıoyunda sanatın barışçıl birleştiriciliği ve gücüne örnek bir tablo yaşandı.

Onur Yalçın’ın yazdığıve Yönetmenliğini Seyhun Sertan’ın yaptığı “Hemdert Pürneşe” adlı oyunun 15 Mart2019 tarihli gösterimine Afyonkarahisar’ın yerel seçimlerde öne çıkan ikiiddialı ismi İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mahmut KOÇAK ve MHP BelediyeBaşkan Adayı Fatih ÇETİNKAYA ikisi birden katıldı.

Selamlama sonrası oyununyönetmeni Seyhun Sertan; “Her gösterimde olduğu gibi yine salonumuzdaki eksandalyelerde dahi yer bırakmayan ve oyunumuzu ayakta seyreden seyircimizeminnettarım. Görüyorum ki çok değerli iki Belediye Başkan Adayımız da bugünaramızda. İnanıyorum ki tiyatroya, kültür ve sanata dair de önemli proje vehizmetleri olacaktır. Kabul ederlerse kendilerini sahneye davet ediyorum” dedi.

Bunun üzerine birliktesahneye çıkan Mahmut KOÇAK ve Fatih ÇETİNKAYA, 450 kişinin bulunduğu salondaşehrin kültür ve sanatına dair önemli açıklamalarda bulundu. Sanatın vesanatçının yanında olduklarını, tiyatronun önemli bir sanat dalı olduğunu ifadeederek, gerçekleştirilecek hizmet ve projelerden bahsettiler. İki BelediyeBaşkan Adayı da salondaki kalabalık seyirciden büyük alkış ve tezahürat aldı.

Seyhun Sertan,“Oyunumuzda iki Belediye Başkan adayımızın birden salonumuzda bizlerle beraberolmasından büyük memnuniyet duyduk. Her iki Başkan adayımız da sahneden kültürve sanata dair önemli açıklamalarda bulundu. Gayet demokratik ve dostane birrekabet örneğinin bir sanat mekânında ve oyunumuzda gerçekleşmesini sanatınbirleştirici gücü olarak değerlendiriyorum. Kendilerine tüm ekibim adına tekrarburadan teşekkür ediyorum” dedi.

Oyun sonunda KarahisarGençlik Merkezi Müdürü Gökhan GÜRBÜZ, MHP Belediye Başkan Adayı Fatih ÇETİNKAYAve İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mahmut KOÇAK tarafından oyunculara çiçek veteşekkür belgeleri takdim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri