Proje 23 Hedef 2023 Projesinin Tanıtım Programı yapıldı

2023 Vizyonu Eğitim anlayışının temelfelsefe ve politikaları doğrultusunda Sinanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğütarafından 2019-2023 yılları arasında tüm okullarda uygulanması amacıyla “Proje23 Hedef 2023”adıyla bir proje çalışması hayata geçiriliyor.

Okullarda yaşanan tüm sıkıntılardanhareketle hazırlanan “Proje 23 Hedef 2023” projesi kapsamında değerler eğitimi,kültür, sanat, sağlık, spor, doğa, tarih, edebiyat, müzik, resim, teknoloji,turizm ve rehberlik gibi başlıkları altında 23 etkinlik başlığıyla eğitimlerverilecek.

Projenin tanıtımı için Sinanpaşailçesinde düzenlenen programı Vali Mustafa Tutulmaz, Kaymakam Mustafa HamitKıyıcı, Belediye Başkanı Erdal Karaman, İlçe Milli eğitim Müdürü Sadık Avcı,öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklalMarşı’nın okunmasıyla başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Avcı veKaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı projeyi tanıtan ve proje hakkında görüşleriniiçeren birer konuşma yaptı.

EğitimliToplumlar İnsanına Değer Katar

Daha sonra söz alan ve projeninuygulanmasından çok mutlu olduğunu dile getiren Vali Mustafa Tutulmaz: “23proje ile 2023’e giden yolda Sinanpaşa ilçemiz bizde bu yolda varız diyor. Bizeğitimimize katkı sağlayacak projelerle gündemde olmak istiyoruz diyor. Bununbir sonucu olarak ta 23 proje bugün start alıyor. Bu projeden çok mutluolduğumu tekrar etmek isterim. Toplumların, kurumların, tek tek ailelerininsanın olduğu her yerde insanın kaliteli olması oraya artı değer katar. Kalitekendiliğinden gelmez. Eğer öyle olsaydı dünyanın bütün toplumları en üstdüzeyde olurdu. Dünyanın bütün toplumları en üst düzeyde değil. Akademik,ekonomik, üretim, toplumsal ilişkiler, insani ilişkiler açısında baktığımızdabirçok insan, çok sayıda toplum var ama hepsi birbirinden farklı.  İşte bu farklılığı ortaya çıkaran, iyi ilekötüyü ayırt eden husus eğitimdir. Eğitimli toplumlar insanına değer katar.Değerli insanı olan toplumlarda daha gelişmiş, daha müreffeh, toplumda, dünyadadaha etkili olan insanlardır. Bu sebeple bizler eğitime daha fazla değer vermekdurumundayız” dedi.

EğitimiFarklı Yönlerle Beslemeliyiz

Rutin müfredat yerine müfredata artıdeğer katacak farklı yöntemlerin olması gerektiğine değinen Vali Mustafatutulmaz: “Sıradan, rutin müfredat içerisinde kalmamalıyız. Eğitimi farklıyönlerle beslemeliyiz. İşte b u proje bunun bir göstergesi. Eğitim müfredatımızvar. Ancak bu müfredat yetmiyor. Bizim bunun üzerine farklı şeyler koymamızlakım. Bunun en güzel örneğini İhsaniye ilçemizde gördük. Eğitimde 3 adımprojesi adı altında Kaymakamlık öncülüğünde proje başlatıldı ve çok güzel geridönüşlerini alıyoruz. Bu proje sadece akamdık başarıya odaklanmış bir projedeğil. İnsanların yeteneklerinin de geliştirilmesine imkân sağlıyor. Birçoköğrencimiz Türkiye genelindeki yarışmalarda derece elde etti. İlde spor, müzik,resim gibi çok sayıda müsabakada dereceleri alt üst ettiler. Üstelik buöğrenciler ilçede. İl merkezinde çok sayıda okul var. İmkânları da elverişli.Aslında müfredat aynı ama üzerine farklılıklar konulduğunda çocuğun yeteneklerive başarısı artıyor. Bu sebeple bu projeleri çok çok önemsiyorum. Bu türprojelerin her zaman arkasındayım. Her etkinliğine de koşa koşa gelmeyehazırım” dedi.

Aileninİlgili Olduğu Öğrenciler Akademik Başarıda Ön Plandadır

Eğitimdeki başarının en önemlisacayağının aile olduğunu vurgulayan ve ailenin ilgisinin çocuğun eğitimdekibaşarınsın etkilediğini belirten Vali Mustafa Tutulmaz: “Her projenin kendineyönelik bir katkısı mutlaka var. Yeter ki projelere sahip çakalım ve gerçekteninanarak yapalım. Bizim İhsaniye ilçemiz genel olarak baktığımızda geri kalmışilçelerden aslında ama son iki yılda elde edilen başarılar beni son derecemutlu etti. 2 yıl sonra Sinanpaşa’da da çok iyi örnekler olacağını ben şimdidengörüyorum. 23 etkinlikte çok güzel konular ele alınmış. Bunlardan en önemlisiaile. Ailenin içinde olmadığı hiçbir proje ya da eğitim faaliyeti istediğimizşekilde başarıya ulaşmıyor. Bazı iyi örnekler elbette vardır ama çok azsayıdadır. Ailenin ilgili olduğu öğrenciler akademik başarıda daha fazla önplandadır. Çevremize baktığımızda memur çocukları genelde okur. Çok zenginolduklarında mı elbette hayır. Onlarda diğer çocuklar gibi aslında ama farkıaile ilgili. Aile okuma dışında farklı yol göstermiyor. Çocukta bu şekildemotive oluyor. Veli öğretmenle konuşuyor, takip ediyor. Çocuk bunuhissettiğinde eğitime bakışı değişiyor. Aileleri daha fazla okulla işbirliğiiçerisinde tutmalıyız. Her çocuk akademik başarıda iyi olmayabilir. O çocuklarıda toplumda bir şekilde bir yere getirebilmeliyiz” diye konuştu.

GüçlüÜlke Olacaksak Akademik Ve Değerler Eğitiminde Başarılı Olmalıyız

Nüfusun azaldığına ve insan kaynağınınverimli kullanılmasının gerekliliğine dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Verimliolmanın yolu da eğitimden geçiyor. Bunun başka hiçbir yolu yok. Dünyada hiçbirülke eğitim olmadan insan kaynağını verimli hale getirememiştir.  Değerler eğitimi de önemlidir. Normaleğitimle başarı çok zor. Değerler eğitimi toplumları ayakta tutar. İngilterebunun bir örneğidir. O kadar saçma kurallar vardır ki ama sonuna kadar sahipçıkarlar. Neden? Çünkü İngiltere üzerinde güneş batmayan imparatorluk kuran birdevlettir ve o devlet o kültürünü devam ettirir. İngiltere küçük bir devlettirama etkisi hepimizin evlerine kadar girmiştir. İngilizce öğrenmek gibi. BizTürkiye Cumhuriyeti devleti olarak, Türk Milleti olarak güçlü bir milletolacaksak hem akademik hem de değerler eğitimi alanında başarı elde etmeliyiz.İşte bu projeler bunları öngörüyor” şeklinde konuştu.

BeyinEğitimle ve Kitap Okumakla Gelişir

Kitap okumanın önemini bir kez dahaanlatan Vali Mustafa Tutulmaz şunları söyledi: “Kitap okumanın önemini hertoplantıda söylüyorum. Hepimizin beyni yumruğumuz kadar. Aşağı yukarı hepimizdeaynı beyin var. Profesörde de aynı beyin var dağdaki çobanda da. Aradaki farkbeyine verdiğimi rolde. Beynimizi geliştirmekle alakalı. Beyin eğitimle vekitap okumakla gelişir. Kitap okuduğunuzda beyin gelişir. Gelecekte sınavkaygısı, iletişim problemi yaşamazsanız. Daha iyi kavrar,daha iyi konuşur ve daha iyi yorumlarsınız. Bundan daha güzel ne olabilir.Bu sebeple kitap okuyun, kitap okuyun,kitap okuyun. Kitap okumadan başarıgelmez. Son iki yılda gelişme oldu ama yetersiz. Zor ve emek istiyor ama bununbaşka yolu yok. Okumayı başardığımızda ilimizin eğitim seviyesini dahayukarılara çıkaracağız.  Eğitim seviyemizyukarı çıkıyor ama daha iyi konuma gelmemiz gerekiyor. Mili eğitim, okullar,öğretmenler kısaca eğitim camiamıza çok büyük görev düşüyor. Yavrularımıza neverirsek onlar onu alır. Bu işe önce eğitimciler inanmalı. Komşu ilimiz Burdurbaktığımızda Afyon’dan geride bir İl. Ama eğitim sıralamasında Türkiye’de ilk10’a giriyor. Kırşehir yine aynı şekilde. Bu başarılar eğitim camiasının inancıile olurdu. Siz inanırsanız veli de öğrencide inanır.”

KalkınmanınTek Yolu Kaliteli Üretim

Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesigerektiğini ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz: “Ülkemizin kalkınmasının tek yoluvar üretim. Üretimin de tek yolu var kaliteli üretim. Bunları yaptığımızdakalkınmamız da iyi olacaktır. Domates, buğday üretmekle değil. Bunudedelerimizde yapıyordu. Biz biraz dedelerimizin yapamadığını, çağımızıngerektirdiğini, katma değeri yüksek üretim elde etmemiz gerekiyor. Bir ceptelefonuna 10 bin lira veriyoruz. Diğer taraftan baktığımızda bir çiftçi buparayı bulmak için kaç ton domates satmalı. Bu sebeple 10 bin lira verilecekteknolojiyi biz üretmeliyiz. Bu projelerde genç beyinlerden çıkacak. Sözleriminoktalarken projeye emek veren tüm kesimlere teşekkür ediyorum” ifadelerinikullandı.

27 Ağustos Sinanpaşa Ortaokuluöğrencilerinin halk oyunu gösterisi ilgiyle izlendi. Proje 23 Hedef 2023 adlıprojenin tanıtımının yer aldığı video gösterimi ile program sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri