Mustafa Taşkapı: Sağlık sistemi vatandaşın lehine düzeltilecek

Saadet Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Mustafa Taşkapı , ve beraberindeki ziyaret heyeti ile seçim çalışmaları kapsamında Sandıklı ilçesi köylerini ziyaret ettiler.Ziyarette vatandaşla sohbet eden milletvekili adayı Mustafa Taşkapı şu konuları değindiler ;Sağlık piyasalaşmış , ticaret haline gelmiştir.Şehirlerin artan stresi, hareketsizlik, insanların gündelik hayatlarında yoğun teknoloji kullanımının kaçınılmaz sonucu olarak sağlık sorunları katlanarak artmaktadır. Bu süreçte, sağlık uygulama ve hizmetleri insan odaklı olmaktan ziyade ticari hesaplara göre yürütülmektedir. Her geçen gün sağlık piyasalaşmakta; önce hastalar, ardından sağlık çalışanları ticari ürün ve araçlara dönüştürülmektedir.

Üniversiteler İşlevsizleştirilmiş

Sağlık alanında üniversiteler işlevsizleştirilmiş, öğretim üyeleri kurumlarında hasta muayenesi ve tedavisi yapamaz hale getirilmiştir. Aynı şekilde, hekimler performans sistemine zorlanmış; daha fazla performans puanı alabilmek için yapılan işlemin kalitesinden çok sayısı önem kazanmıştır. Koruyucu uygulamalardan ziyade girişimsel işlemlerin ön plana çıkması, hekimlerin gerçek tıbbi endikasyonlar yerine fazla puan getirecek zorlama tıbbi endikasyonlara yöneltilmesi ile hasta-doktor ilişkisi müşteri ilişkisi haline getirilmiştir.

Sağlık Sistemi Vatandaşın Lehine Düzeltilecek

Bizler halkımızın menfaatini, her türlü kişisel menfaatin üstünde tutarak, öncelikle sağlık çalışanlarının ve hastaların görüş, öneri ve taleplerine göre sağlık sistemini köklü şekilde gözden geçireceğiz.Bütün insanların sağlık hizmetlerinden eşit olarak yararlanmaları için gerekli düzenlemeleri yapacaktır.

Beşikten Mezara Kadar Herkes Sağlık Sigortalı Olacak

Beşikten mezara kadar herkes sağlık sigortalı olacak; yeşil karta ve herhangi bir ek ödemeye gerek kalmadan sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacaktır. Bu çerçevede, vatandaşlarımızın eczanelerde borçlu olduklarını öğrendikleri katkı payı ödemeleri kaldırılacaktır. Böylece eczacılar üzerlerine yüklenmiş olan angaryadan, vatandaşlarımız da haksız ödemeden kurtarılacaktır.

Hizmet Kalitesi Artacak

Kamu hastanelerinde hizmet verimi artırılacak ve kalitesi yükseltilecektir.Koruyucu sağlık hizmetleri politikamız köklü bir şekilde yenilenecektir.Özel sektör ve vakıfların sağlık yatırımları yapmaları teşvik edilecek ve rekabet artırılarak tekelleşme önlenecektir.   

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri