İSTİHDAM HAKKINDA GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

SGK İl Müdürü Samet Fidan, İŞKUR İlMüdürü Ahmet Karakaya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Zekaiİnan, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü SametFidan, Çalışma ve İş Kurulu İl Müdürü Ahmet Karakaya, Aile, Çalışma ve SosyalHizmetler İl Müdür Vekili Zekai İnan, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı(ATSO) ziyaret etti. Fidan, Karakaya ve İnan, ATSO Meclis Başkanı Dr. MehmetSıtkı Merdivenci, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser,ATSO Meclis BaşkanYardımcısı Bekir Bayana ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Gül veAhmet Şükrü Köse, ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, ATSO YönetimKurulu Üyeleri Hayrettin Güzbey, Hacı Sait Evrenkaya, Fatih Şapcı, Akif İşbilirve Ahmet Anlıak ile istihdam konusunda istişarede bulundu.

YAPILANDIRMASI BOZULANLAR İÇİN SON TARİH28 ŞUBAT

Ziyaret hakkında bilgi veren SGK İlMüdürü Samet Fidan, “Geçen sene çıkan ve uygulanmakta olan 7143 sayılıYapılandırma Kanunu’nda ödeme zorluğuna düşen işverenlerimizin ödeyemedikleritaksitlerini 28 Şubat tarihine kadar ödemeleri hâlinde daha önceden bozulmuşolan yapılandırmaları geçerli sayılacak. Yapılandırma yapıp da ödeme zorluğuçeken tüm işverenlerimizin yapılandırma için 28 Şubat’a kadar olan yeni zamandiliminden yararlanmalarını talep ediyoruz. Bunun yanı sıra istihdam teşvikleride güzel bir şekilde uygulanıyor. İşverenlerimiz bu teşviklerden de yararlanmalıdır”dedi.

İŞKUR, 85 MİLYON LİRALIK DESTEK SAĞLADI

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya ise “2018yılında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak 11 bin 809 vatandaşımızın işeyerleştirilmesini gerçekleştirdik. İşbaşı eğitim programında ise 3 bin 78vatandaşımız bu programdan faydalandı. Girişimcilik Eğitim Programımız,İşsizlik Fonumuz ve diğer ödemelerle beraber 85 milyon liralık bir teşvikpaketini Afyonkarahisar genelinde dağıtmış bulunmaktayız. İşverenlerimizin İşbaşıEğitim Programı’na desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YETİŞTİRME YURTLARI’NDA GENÇLER İŞHAYATINA KATILACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İlMüdür Vekili Zekai İnan da “Yetiştirme Yurtlarımız’da yetişen ve hayataatılacak olan gençlerimizin 5 yıl boyunca istihdamını sağlayan işletmelerdesigorta priminin tamamı devletimiz tarafından ödenmektedir. Çocuklarımıza sahipçıkmak ve onları hayata hazırlamak, hem de bu teşvikten işverenlerimizin defaydalanması için bilgilendirmeyi yapmak üzere ziyaretimizi gerçekleştirdik”şeklinde konuştu.

AFYON, İSTİHDAM HEDEFİNİ GEÇTİ

Ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyetidile getiren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Bugünkü konumuz istihdam.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep TayyipErdoğan, Ekonomi Şûrası’na katıldığı gün, her ilden belli bir istihdam istedi.Bu istihdam sayısına Afyonkarahisar’da tabii ki ulaşacağız. 3 İl Müdürümüz ileistişare yapmak için toplandık. Biz bu istişareleri zaman zaman gerek kendikurumlarında, gerekse Ticaret ve Sanayi Odamız’da yapıyoruz.Cumhurbaşkanımız’ın bir önceki yıl verdiği istihdam hedefi 5 bin istihdamdı,Afyon’da 7 bin 184 kişi istihdam edildi” dedi.

İŞ BEĞENMEMEK YANLIŞTIR

Serteser, şöyle devam etti:

“Aslında burada şunu da belirtmekisterim, Sayın Cumhurbaşkanımız’a da ilettim: Afyon’da işsiz olarak gözüken, işbeğenmeyen kesimdir. Tabii ki işsizlik var ama iş verdiğiniz zaman her türlü işkolunda çalışma tercih edilmiyor. Kolay işler aranıyor. Afyon’da işsizlik varsabundan dolayı var. Afyon bölgesinde işsizlik oranı Türkiye ortalamasınınaltında ama gözüken işsizlik oranı da gerçek işsizlik oranı değil. Buradan birmesaj da verelim: İş beğenmemek yanlıştır. İşsiz vatandaşımız İŞKUR’unbelirlediği işletmeye gidiyor, işi beğenmezse işletmeye ‘Sen şuraya almıyorum’diye imza at diyor. Çünkü bu sayede İşsizlik Sigortası alıyor. Sosyal birdevletiz, işsizlerimize bakacağız ama bunun da suiistimal edilmemesi gerekiyor.Suistimal edilince sıkıntılı durumlar oluşuyor.”

İŞÇİ VE KALİFİYE ELEMAN BULMAKTA ZORLUKÇEKİLİYOR

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet SıtkıMerdivenci Afyonkarahisar’da işsizlik sorunu yaşanmadığını kaydetti.Merdivenci, “SGK İl Müdürümüz Sayın Samet Fidan son Meclis toplantımızdateşviklerle ilgili bilgilendirme yapmıştı. İŞKUR İl Müdürümüz ile de zamanzaman istihdam hakkında toplantı yapıyoruz, bunu da üyelerimize duyuyoruz. Aileve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz ile de toplantılar yapıyoruz. İlimizdeişsizlikle ilgili önemli bir problem bulunmamakta. Gerek kendi işletmelerimizdegerek arkadaşlarımızın işletmelerinde zaman zaman işçi ve kalifiye personelihtiyaçlarımızı karşılamakta zorlanıyoruz” diye konuştu.

İHTİYAÇ OLDUĞUNDA KULLANILMALI

Merdivenci, İşsizlik Sigortası’nınsadece ihtiyaç olduğunda kullanılması gerektiğine işaret ederek şöyle devam etti:

“İnsanlar, işsizlik ücretini hakettikleri, çalıştıktan sonra işten ayrılıp alabilecekleri bir ücret olarakdüşünüyorlar. Gerçekten de işten çıkıp belli bir süre işsiz kalıp o parayıalıyorlar. Devletin kendilerine tanıdığı bir hakkı zayi olur diye düşünüyorlar.Gayret ettiği halde, istediği halde iş bulamayan insanlarımızın yararlanmasıbeklenen, sosyal devlet olmanın gereği oluşturulmuş bir fon. İşsizlik ücretinialarak sigortasız çalışma talepleri ile karşılaşıyoruz. Bunun ihtiyaç olduğundakullanılması gerektiğinin anlaşılması lazım.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri