İstanbul’daki Proje Yarışmasına Afyonkarahisar damgası

İstanbul'da Bayrampaşa Bilim Merkezi tarafından düzenlenen 3.Bilim ve Teknoloji Yarışmasında dereceye giren genç mucitler ödüllerineMehmetAkif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen proje sergisi ve törenlekavuştu.

Yarışmaya Afyonkarahisar’dan katılan Dumlupınar Bilim veSanat Merkezi, 2’si Birincilik olmak üzere toplam 4 ödül birden kazanarakdamgasını vurdu.

Yarışma ikikategoride yapıldı

300'ü aşkın projenin katıldığı yarışmada 60 proje finalekalırken, başarı elde eden öğrencilere ödül verildi. Bayrampaşa Belediyesitarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve gençlerin fikirlerinin ortayaçıkmasına katkı sunan 3'üncü Bilim ve Teknoloji Yarışması tamamlandı.Yarışmalarda girişimci gençler birbirinden farklı fikir ve tasarımlarıyla boygösterdi. Ortaokul ve lise öğrencilerinin projelerini sunduğu etkinlikteortaokul öğrencileri ‘Mucidim olur musun?’ sloganı ile lise öğrencileri ise'Mucize Fikirli Genç Beyinler' sloganı ile rekabet etti. Yarışmada dereceyegiren öğrencilere ödül verildi 300'ü aşkın projenin başvurduğu yarışmada jüritarafından beğenilen ve dereceye giren 60 proje finale kaldı. Finale kalan gençmucitler için ödül töreni düzenlendi.

4 ödülbirden Afyon’a geldi!..

Final yarışmasında Yıldız Teknik Üniversitesi ÖğretimÜyelerinden oluşan jüri kararları ile ödüller verildi. Yarışmada,Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, ortaokul kategorisi BilgisayarTeknolojileri alanında derecelerin tamamını aldı. Bu alanda 1.lik, 2.lik ve3.lük ödülleri Afyonkarahisar Dumlupınar BİLSEM’in oldu.

Yarışmada lise kategorisi Matematik Bilgisayar alanında da1.lik ödülü yine Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinin oldu.

Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, yarışmada 6 proje ilefinale yükseldi. Finalde yarışan 6 projeden 4’ü ödül kazanarak şehre döndü.Ödül töreninde merkez öğrencilerine ödüllerini Sanayi ve Teknoloji BakanYardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner,Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin’in elinden aldı.

Törende Bilgisayar Teknolojileri ve Fen Bilimleri alanındailk 3'e giren ortaokul öğrencileri ile yine Matematik Bilgisayar, Biyoloji,Fizik ve Kimya alanlarında ilk 3'e giren lise öğrencileri ödül almaya hakkazandı.

Törene Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet FatihKacır, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Yıldız Teknik ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Bahri Şahin ile Türkiye'nin dört bir yanından öğrencilerkatıldı.

Anadolu'nunbu projeye ilgisi bizim için çok anlamlı

Şu anda 60 projenin ödül aldığını ancak ileriki yıllarda busayının daha da artacağını dile getiren Bayrampaşa Belediye Başkanı AtilaAydıner, " 11 yıl önce başladığımız bu muhteşem projeye özellikle dahaTürkiye'de ortaya çıkmadan bilim ve teknoloji konusunda Bayrampaşa Belediyesiolarak bir marka unvanı ile hareket ettik. Bazı dillere de buradan bir takımprojelerin transferini yaptık. Bu nedenle altyapısı çok sağlam olan BayrampaşaBelediyesi Bilim Merkezi inşallah yeni projesiyle ortalama 8 bin metrekarelikbir arazide Bilim ve Teknopark adı altında kısa bir zaman içerisinde sizlerinhizmetinde olacak. Bu gençlerin vizyonlarını ve ufuklarını hep birlikte yukarıtaşımak zorundayız. 300'ün üzerindeki projeden 60 tanesi şu anda ödül alacak.Ama ben biliyorum ki önümüzdeki yıllar bu sayıyı daha da artırabiliriz.Özellikle Anadolu'nun bu projeye iştirak etmesi ve 3'üncü kezgerçekleştirdiğimiz bu törene gelmeleri bizim için çok çok anlamlı " diyekonuştu.

DumlupınarBİLSEM öğrencilerine özel ilgi

Tören sonunda, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi projeekipleriyle ve öğrencilerle yakından ilgilenen Bayrampaşa Belediye BaşkanıAtila Aydıner “Seneye daha fazla projeyle katılımlarınızı bekliyorum, sizlerleortak projeler de yapabiliriz. Bayrampaşa Bilim Merkezimiz her zamanhizmetinizde, çok kaliteli ve üst düzey projeler yaptınız. Sizleri ve danışmanöğretmenlerinizi tebrik ediyorum” dedi ve ekiple özel fotoğraf çektirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır da,Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi proje ekibinde yer alan öğrencileri Ankara’yadavet etti.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin,“Anadolu’dan gençlerin bu yarışmada ilk sıralarda yer alması mutluluk ve gururverici. Öğrencilerimizi İstanbul’da iki hafta sürecek olan YTÜ Robotik veYazılım Kampında bütün giderleri üniversitemizden olmak üzere ağırlamakistiyoruz. Bu gençler bizim, genç mucitlerimize sahip çıkmak boynumuzun borcu”dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri