“İlimizde hastane varken hastaları Ankara'ya göndermede kimin menfaati var?”


AK Parti’ninhaftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı Av.Hüseyin Sezen “İYİ Parti’nin adayı neden CHP’li vekillerin yanında gözükmüyor”dedi.Milletvekili Ali Özkaya ise Ankara’ya ‘hasta göreceğim’ diyen adayın buhastalarıburaya götürmede özel birilerinin bir menfaati mi var?” diye sordu. MilletvekiliProf. Dr. Veysel Eroğlu ise ‘15 Temmuz darbe girişiminde neredeydi’ dedi.Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de CHP’li Engin Altay’ın sözlerine karşılık “Seçimsonrası hesap verecek olan CHP’liler olmalı” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık basınbilgilendirme toplantısı İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, milletvekilleri Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile birlikte BelediyeBaşkanı Burhanettin Çoban, Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek, Kadın KollarıBaşkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve partililerinkatılımları ile gerçekleşti.

“Üst aklınyönettiği bir şer ittifakı var”

İlk konuşmayı AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen yaptı.Sezen konuşmasında “Yaklaşık 4 aydır saha çalışmalarına devam ediyoruz inşallahson iki güne girdik Afyonkarahisar'da Sayın bakanımız da milletvekillerimiz debelediye başkanımız belediye başkan adayımız ile birlikte çalınmadık kapıgelmedik gönül bırakmadık. Kadın Kollarımız ve Gençlik Kollarımızda da sahaçalışmalarını yapıyorlar. Bu seçim Türkiye'nin Cumhuriyet tarihi boyuncayapacağı önemli bir seçimdir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep TayyipErdoğan'ın karşısında üst aklın yönettiği bir şer ittifakı var. Bu insanlarınmaksadı memlekete hizmet değil. Seçilmiş Cumhurbaşkanımızı bu memleketinevladını indirmektir.  Gördüğünüz üzere bir plan program çerçevesinde HDPsessizliğini koruyor. Son haftalarda sözde eş başkanlarının basınaçıklamalarında ‘İstanbul'da Ankara'da millet ittifakının adayı seçilmiş iseHDP sayesinde seçilmiştir.’ diyerek vatandaşımızı da belediye başkan adayını datehdit ediyorlar. Bu oyunun görünmesi lazım. Afyonkarahisar'da da biz dörtaydır bunu anlatıyoruz” dedi.

“513 bin 993seçmen, bin 946 sandığımız, 6 bin görevlimiz olacak”

“Afyonkarahisar 10 sene öncesine göre bugün Ege'ninyıldızı haline geldi” diyen Sezen, “Bizim Afyonkarahisar için hayallerimizhizmetlerimiz var. Şimdiki hedefimiz ilimizi Türkiye'nin yıldızı yapmak.Dünyanın da termal başkenti yapmayı hedefliyoruz. Pazar günü sükûnetimizi bozmadan bir seçim yaşayacağız. Afyonkarahisar genelde 513 bin 993 seçmenimizvar. İlimiz genelinde bin 946 sandığımız var. 6 bin de sandık görevlimizolacak. Eğitimlerimiz tamamlandı ve bu akşam son kez Sayın Bakanımızınhimayelerinde bir toplantımız olacak” ifadelerini kullandı.

“İYİ Parti’ninadayı neden bu vekillerin yanında gözükmüyor”

Cumhuriyet Halk Partisi'nin bazı idarecilerinin ilimize gediklerinisöyleyen Sezen konuşmasını, “Açıklama yapıp gidiyorlar ama dikkat ederseniz buadı İYİ olan Parti'nin adayı hiçbir zaman bu vekillerin yanında gözükmüyor. Bumillet ittifakının Cumhuriyet Halk Partili vekili yok? Bir kare fotoğraflarıvar mı? İşte biz beraberiz ekibimiz ile Mehmet Zeybek başkanımız içinAfyonkarahisar'ın yanındayız. Biz tabi kadirşinas Afyonkarahisarlıhemşerilerimizin de feraset sahibi olduğunu biliyoruz. Milletimiz buarkadaşların ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Biz yine söylediğimiz üzere MehmetZeybek Başkanımız 31 Mart geçtikten sonra 1 Nisan'da tüm Afyonkarahisar'ınBelediye Başkanı olacaktır” ifadeleri ile noktaladı.

“Seçim sonrasıhesap verecek olan CHP’liler olmalı”

Milletvekili İbrahim Yurdunusevenise “CHP'nin GrupBaşkanvekili ‘Kandil’de terörist mi var?’ diyebiliyorsa, Cumhuriyet HalkPartisi'nden 224, İYİ Parti'den 29, Saadet Partisi'nden 82 kişi belediyemeclisi ve il genel meclisi üyesi adayının PKK terör örgütü ve FETÖ ileiltisakı bulunmasına rağmen aday gösteriliyorsa, İsveç'te bir parlamenter‘Erdoğan gününü görecek’ diyebiliyorsa, Yeni Zelanda da ki saldırıda birmanifesto ile Türkiye'yi tehdit ediyorsa, burada beka sorunu vardır. CHP yöneticisiEngin Altay Buraya gelip ‘sizi hücrede sorgulayacağız, hesap soracağız’diyebiliyorsa beka sorunu vardır. Sayın Engin Altay bu nasıl bir densizliktir.Biz buradan haykırıyoruz; Buyursun gelsin. Hangi hücre ile tehdit ediyorsaburadayız. Sayın Cumhuriyet Halk Partililer sizler FETÖ ile irtibatlı iltisaklıİYİ Parti’ye destek oluyorsunuz. Seçim sonrası hesap verecek olan sizlerolmazsınız” diye konuştu.

“Hazinemüsteşarlığının izni olmadan hiçbir şey yapamazsın”

Milletvekili Ali Özkaya da bir konuşma yaptı. Özkayakonuşmasında, “AK Parti treninden indirilmiş birinin sınırsız vaatleri eyapılmış olan işleri tekrar yapacağını vaat eden birini gördük Biz bu süreçteiki gün önce bu hayali projelerin kaynağının bulamayacağını öğrenmiş ki İslamKalkınma Bankası'ndan kredi alacağını söylüyor bunları getirip hizmet vereceğimdiyor. Bir biz atalarımızdan şunu öğrendik ‘borç alan emir alır.’ Biz IMF’yi bumemleketten emir alınmasın diye kovduk. Beyefendi mevzuattan ve kanunlardan birhaber ki hem Ankara ile hiçbir irtibatım yok diyor Hem de söylediği sözlerinhepsi Mutlak surette Ankara'nın iznine tabi. Bakın 4749 sayılı kamu finansmanıborç yönetimi hakkında kanun. Bu kanunun ikinci maddesinde ‘eğer belediyeleryurtdışından borç alacak ise hazine müsteşarlığından izin alacak’ diyor.Saydığınız projelerin hepsi hayali ve Ankara'dan izin alınması gerekiyor”ifadelerine yer verdi.

“Bu hastalarınAnkara'ya gitmesinde özel birilerinin bir menfaati mi var?”

Bir belediye başkan adayının Ankara'da bir dernek kuracağıvaadine değinen Özkaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “‘Ankara'yahastaneye tedaviye götüreceğiz’ diyor. Niye? Afyonkarahisar'da Türkiye'nin eniyi hastaneleri var. Ankara'ya bu hastaların gitmesine gerek yok! Kaldı kidışarıdan İzmir'den, Kütahya'dan, Antalya'dan, Uşak'tan, Adıyaman'dan hastalargeliyor. Acaba bu hastaların Ankara'ya gitmesinde özel birilerinin bir menfaatimi var? insanları niye yoruyorsunuz? Afyonkarahisar’da daha iyisi var. Allahnasip ederse yine Afyonlu bir hemşerimiz yakında oraya çok güzel otel gibi birmisafirhane yapacak. Hasta yakınları Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi'nde hemtedavi olacaklar, hem de bu misafirhanede kalacaklar. Bunu Afyonluhemşerilerimiz çok özel değerlendirilmeli. Acaba neden Afyon'dan hastalarözellikle Ankara'ya gidecek? Üniversitemiz bu konuda çok ciddi bir incelemebaşlattı. Neden Ankara'ya özellikle bir yerlere hastalar yönlendiriliyor? Bunuda devletin ilgili birimlerini inceler takdirini yapar.”

“15 Temmuz’daneredeydi, Cübbeli Ahmet Hoca ile ne konuştun”

Son konuşmayı Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptı.Eroğlu, “Birileri çıkıyor, yapamayacağı işlerden söz ediyor. Bu kişilerözellikle eski Afyonspor da neler yaptı biliyor musunuz? 367 krizinde nenumaralar çevirdi biliyor musunuz? Vesayet odakları ile ile ne numaralarçevirdiğini biz biliyoruz, devlet biliyor. Ayrıca bazı şeylerin videosu bilevardır. Ben artık o şeyleri söylemeyeyim. Sen önce onların hesabını ver.Onların açıklamasını yap. 15 Temmuz'da sen neredeydin? Mehmet Zembek gümbürgümbür buradaydı. Afyonkarahisar'ın karşısındaydı, dimdikti buradaydı. SenCübbeli Ahmet Hoca ile neler konuştun? Bunları açıkla! Bunların hesabını ver!Bir zahmet bundan sonra konuş ama Afyonkarahisar'da birçok insan bu kişilerinneler olduğunu biliyor. Sevgili gençler sizler kimin ne olduğunu lütfenaraştırın. Çünkü siz belediye başkanı seçiyorsunuz. Şehremini demek, emininsanın seçeceksiniz. İşte bütün millet Mehmet Zeybek’in arkasında. MehmetZeybek Afyon yerlisi. Milli ve yerli hakikaten Afyonkarahisar aşığı, tuttuğunukoparan, cesur yürekli bir Zeybek. Afyonkarahisar Zeybekle heybetlenecek” dedi.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri