Hisarcıklıoğlu, ATSO’nun projesini örnek gösterdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim KuruluBaşkanı M. Hisarcıklıoğlu, Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi OdaEşleştirme Projeleri Lansman Toplantısı’nda başarılı proje örnekleri arasındaAfyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın hazırladığı KOBİ Hastanesi’ni saydı.

Türkiye-AB İş DünyasıDiyaloğu Projesi Oda Eşleştirme Projeleri Lansman Toplantısı, TOBB YönetimKurulu Başkanı, EUROCHAMBRES Başkan Vekili M. RifatHisarcıklıoğlu, AvrupaBirliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı GabrielMunueraVinals ve DışişleriBakan Yardımcısı, AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın katılımıyla TOBBİstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Ticaret ve SanayiOdası (ATSO) Genel Sekreteri Ali Şenol ile AR-GE ve Dışİlişkiler Uzmanı Mehmet Duman’ın da iştirak ettiği toplantıda; Türkiye-AB İşDünyası Diyaloğu Projesi’nde hibe kazanan 19 projenin sunumları yapıldı.

100’E YAKIN MÜRACAATOLDU

Türk ve AB üyesi ülke Odave Borsaları arasındaki eşleştirme projeleri hakkındaki temel bilgilerikatılımcılarla paylaşan Hisarcıklıoğlu, bu proje için AB’den, 2,5 milyon Avrohibe destek sağladıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’den 30, AvrupaBirliği’nden de 28 Oda ve Borsa, toplam 19 projeyi gerçekleştirmek üzereeşleştirildiğini dile getirdi. Toplantıda, 12 AB üyesi ülkeden (Yunanistan,Bulgaristan, Romanya, Çekya, Macaristan, Polonya, Litvanya, İtalya, İspanya,Fransa, Almanya ve Belçika’dan) gelen, 28 oda ve borsanın da bulunduğunuhatırlatan Hisarcıklıoğlu, bu program için Türkiye’den 100 civarında müracaatolduğunu, bunun da Oda-Borsaların yerel kalkınmaya, yerel dinamikleri hareketegeçirmeye verdikleri önemi gösterdiğini bildirdi. 

DEĞERLENDİRME SONUCUNDA19 PROJE KABUL EDİLDİ

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı,EUROCHAMBRES Başkan Vekili M. RifatHisarcıklıoğlu, “AB mevzuatı kapsamında,Hazine-Maliye Bakanlığımıza bağlı, Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafındanyapılan değerlendirme sonucu, 26 il ve 1 ilçeden 19 proje kabul edildi. Beni ençok sevindiren ve sizlerin de dikkatine sunmak istediğim husus şu: Projelerikabul edilenler, sadece, belli bölgelerle sınırlı değil. Doğu’dan: Mardin,Kars, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Bingöl, Ardahan; Karadeniz’den: Samsun,Giresun, Trabzon, Artvin; Batı’dan: Edirne, İstanbul, Kocaeli, Düzce, Bursa;Ege’den: İzmir, Manisa, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya; Anadolu’dan: Ankara, Konya,Eskişehir, Aksaray, Sivas var.Bu illerdeki odalarımız ve borsalarımız, ortakbir şekilde proje yaptılar, birlikte çalıştılar ve kazandılar. Ve bir de, ayrıbir tebriği hak eden, bu başarıyı yakalayan bir ilçemiz var: Çerkezköy” dedi.

KOBİ HASTANESİ İLEMENTÖRLÜK HİZMETİ SUNULACAK

Hisarcıklıoğlukonuşmasına şöyle devam etti:

“Burada gerçekten ilgiçeken konular var. Sadece bir kaçını özetle söyleyeyim. İstanbul TicaretOdamız, Paris Ticaret Odasıyla birlikte, KOBİ’lerde dijital transformasyonuhedeflemektedir. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız veBingöl Ticaret ve Sanayi Odamız, KOBİ’lere mentörlük hizmeti sunacak KOBİHastanesi projesini hazırladı.Kocaeli Sanayi Odamız, enerji verimliliği içinfirmalara koçluk hizmeti verilmesini sağlıyor.Giresun Ticaret Borsamız ve TicaretSanayi Odamız, İtalya’da Torino Ticaret Odasıyla birlikte, fındıkta katmadeğeri nasıl artırabiliriz üzerine çalışacak. İzmir Ticaret Borsamız, Yunan veİspanyol meslektaşlarıyla, ülkemizde kadın girişimcileri destekleyecek.Eskişehir Sanayi Odamız ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odamız, Fransa ve İspanyaodalarıyla, kümelenmeleri artırmak ve bunları uluslararası networke dahil etmekistiyor. Aslında her bir proje güzel bir emek ve vizyoneseri. Ben, hem müracaateden, hem de eşleştirilmeye hak kazanan, tüm Oda ve Borsalarımla iftiharediyorum. Kendilerine ve AB üyesi ülkelerden müracaat eden tüm oda veborsalarımıza teşekkür ediyorum. Başarılı bir uygulama dönemi geçirmelerinidiliyorum. Sağladığı mali destek için AB’ne, projenin geliştirilmesi sürecindeemeği geçen, AB Türkiye Delegasyonuna, Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne,Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığına, EUROCHAMBRES’a ve TOBB ekibimeteşekkür ediyorum.”

TÜRKİYE İÇİN EN ÖNEMLİPAZAR AVRUPA BİRLİĞİ

Avrupa Komisyonu TürkiyeDelegasyonu Başkan Yardımcısı GabrielMuneraVinals da konuşmasında projelerinTürkiye AB arasındaki ekonomik entegrasyonun gerçekleşmesinde önemli roloynayacağına vurgu yaptı. Vinals, Türkiye’nin ihracat pazarına işaret ederken,AB’nin Türkiye için en önemli pazar olduğunu hatırlattı.

Toplantıda bir konuşmayapan Dışişleri Bakan Yardımcısı, AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ise bufaaliyetlerinden dolayı TOBB’u ve EUROCHAMBRES’i kutlarken, Edirne’denHakkari’ye kadar bütün Odaların aslında Avrupa Odaları olduğunu söyledi. Kaymakçıkatılımcılarla birlikte AB konusunda interaktif bir anket de gerçekleştirdi.

Toplantının ikincibölümünde ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, KOBİ Hastanesi Projesi hakkındaayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri