GENÇLER ARASI TÜRK MÜZİĞİ YARIŞMASI AFYONKARAHİSAR İL BİRİNCİLİĞİ YAPILDI


Afyonkarahisar Gençlik veSpor İl Müdürlüğü Afyonkarahisar Gençlik Merkezleri tarafından, Gençlik ve SporBakanlığı'nın ‘Sahne Sırası Sende’ Türk Müziği Yarışmasının Afyonkarahisar ilbirinciliği 23 Şubat Cumartesi Günü saat 10.00’da Afyonkarahisar GençlikMerkezinin Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Gençlikve Spor Bakanlığınca ‘Sahne Sırası Sende’ sloganıyla 5. kez düzenlenen yarışma;18-23/24-29 yaş arası solo kız ve erkek ile 18-29 yaş özgün yorumlama olmaküzere toplam 5 kategoride icra edildi. Yarışma kapsamında yetenekli gençler TRT repertuvarından TürkHalk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Geleneksel Türk Müziği alanlarında seçtiklerieserler ile solo ses ve özgün yorumlama kategorilerinde birinci olabilmek içinmücadele ettiler.

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Gitar eğitmeni Meltem ÇOBAN, Bağlamaeğitmeni Kazım KÜMEKAYA ve Şemsettin Karahisar Ortaokulu müziköğretmeni HüseyinÖZGÜVEN jüri üyesi olarak programda yer aldılar.

 Toplamda 13 Yarışmacı ve 1 grubunkatıldığı yarışmada 5 farklı alanda, Jüri tarafından 18-23 yaş Solo Kız Ses, Solo Erkek Ses, 24-29yaş Solo Kız Ses, Solo Erkek Ses,  18-29yaş özgün yorumlama il birincileri tespit edilmiştir. 18-23 yaş kategorisindeSolo Kız Ses alanında Nagehan SARAÇ, SoloErkek Ses alanında İbrahim AKCA,  24-29 yaş kategorisinde Solo Kız Ses alnındaBedia İsmet GÜRDAMAR,, Solo Erkek Sesalanında Tayfun KABADAYI ; 18-29 yaşkategorisinde özgün yorumlama alanında “Nur FIRIN-İsam ALBASRİ” ikilisi  il birincisi olmuşlardır.  İl Birincisi olan gençler 26 Mart Salı günü Denizli’de gerçekleşecek olan Egebölgesi elemelerinde 5 kategorideki birincilerimiz Afyonkarahisar’ı temsiledecekler.

Yarışma sonrasında Afyonkarahisar Gençlik Merkezi MüdürüAhmet ERTÜRK ve Jüri üyeleri tarafından birinci olan gençlere ödülleri taktim edildi. Jüri üyelerine, yarışmaya katılangençlerimize ve gönüllü gençlerimize, gençlerimizin ailelerine, yarışmanın sunucusu NuriKESER’E ve gönüllü gençlere Afyonkarahisar Gençlik Merkezi olarak teşekkürederiz.  Afyonkarahisar GençlikMerkezi olarak teşekkür eder, yarışmanın farklı kategorilerinde il birincisiolan gençlerimize bölge yarışmasında başarılar dileriz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri