Gastronominin kalbi Afyon’da atacak


Afyonkarahisar’ınyöresel lezzetlerinin tanıtılacağı 2. Gastro Afyon LezzetFestivali, 26 Nisan Cuma günü kapılarını açıyor. Türkiye ve dünyanın en önemligastronomi şeflerinin buluşacağı festivalde, Afyon’un yöresel lezzetleri gün yüzüne çıkacak. Birbirinden leziz Afyonyemeklerinin dünyaya açılmasına olanak sağlayacak festivalde, katılımcılarıbirçok sürpriz de bekliyor.

Türkiye Aşçılar Federasyonu(TAFED) ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) tarafındandüzenlen ve 2 gün sürecek olan 2.Gastro  Afyon Lezzet Festivali, AfyonkarahisarValiliği tarafından da destekleniyor. Afyon mutfağının görücüye çıkacağıfestivalde, ünlü şefler birbirinden özel gastro showlara imza atacak. Katılımcılaraeşsiz birdeneyim yaşatmayı hedefleyen festival kapsamında, workshoplar ve söyleşiler degerçekleştirilecek. Birçok ilke imza atılacak festivalde, usta şefler vegastronomi öğrencileri yarışmalarda marifetlerini gösterecek.

Afyon’un turizmin en önemli destinasyonillerinden biri olduğunu dile getiren TAFED Başkanı Zeki Açıköz, Afyon mutfağınıngeleneksel lezzetleriyle zengin bir çeşitliliğe sahip olmasına rağmen yeterincebilinmediğine dikkat çekti. 2. Gastro  Afyon Lezzet Festivali ile Afyonmutfağına yönelik bir farkındalık yaratılacağını kaydeden Açıköz, aynı zamandafestival kapsamında kentin yöresel lezzetlerinin dünyaya açılacağını söyledi.

Festivalin Afyon’un Türk gastronomisinde öncü birşehir olduğunu kanıtlamak adına da önem taşıdığını belirten Açıköz, kentinOsmanlı mutfağından izler taşıyan bir gastronomiye sahip olduğunu da ortayakoyacaklarını anlattı.

Gastronomi fuarlarınınkentlerin ekonomisine katkısının büyük olduğunu belirten Açıköz, bu fuarlarınaynı zamanda kentin marka bilinirliliğine de katkı sağladığını ifade etti. Türkmutfağını dünyada daha çok tanıtmak için bu tür fuarların giderek yaygınlaşmasıgerektiğine inandıklarını kaydeden Açıköz, vatandaşları 2. Gastro Afyon Lezzet Festivali’ne davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri