Fuar Hastanesi'nden 14 Mart Tıp Bayramı açıklaması




     Özel Fuar Hastanesi  Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Şükrü YÜCEL 14 mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

Yücel Açıklamasında; Çok değerli hekimlerimiz, değerli çalışma arkadaşlarımız, değerli misafirlerimiz, değerli basın mensupları, sözlerimin başında tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutluyor bu haftanın,başta hizmet veren sağlık çalışanları ve hizmet alan vatandaşlarımız olmak üzere sağlık sektörünün tüm paydaşlarının sıkıntılarına çözüm bulunmasına vesile olmasını diliyorum.

Osmanlıİmparatorluğu döneminde İstanbul’da açılmış olan Tıphane-i Amire veCerrahhane-i Amire adlı tıp eğitimi veren okulların açılış günü olan 14 Mart1827 tarihi ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmekteve ‘Tıp Bayramı’ olarak kutlanmaktadır.

14 Marttarihinin‘Tıp Bayramı’ olarak kutlanması ilk kez 1919 yılında, işgal altındakiİstanbul’da, işgali protesto için tıp okulu öğrencilerinin bir araya gelmesiyletıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır.

1976'dan beri sadece 14 Mart günü değil, 14 Mart'ı içine alan hafta boyunca kutlama yapılmakta, etkinlikler düzenlenmekte ve bu hafta ‘Tıp Haftası’ olarak kabul edilmektedir.

Her yıl 14Mart Tıp Haftasında tabip odalarında, tıp fakültelerinde, eğitim hastanelerinde,özel hastanelerde ve diğer sağlık kuruluşlarında etkinlikler düzenlenmekte önceliklehekimlerin ve hekimlik mesleğinin sorunları olmak üzere Ülkemizin tüm sağlıkproblemleri ele alınmakta ve çözüm önerileri sunulmaktadır.

Ülkemizde2003 yılından itibaren gerçekleştirilen yasal düzenlemeler, kamu yatırımları veözel sektör yatırımları ile sağlık sistemimizde önceki dönemlerlekıyaslanamayacak ölçüde iyileşmeler sağlanmıştır. Devam eden süreçte ise bazıciddi problemler ortaya çıkmaya başlamıştır.

Sağlıkta Dönüşüm Programı Öncesi Sağlık Hizmetleri

  • Toplumda sosyal güvencesi olanların oranı düşüktü.Toplumun geneli sağlık hizmetlerini para ödeyerek kendisi satın alıyordu.
  • Sosyal güvenceli nüfus içerisinde en yüksekorana sahip olan SSK’lı vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine ulaşımı sonderece güçtü. Özellikle büyük şehirlerde SSK’lı sayısı çok yüksek olmasınakarşın SSK’lılara hizmet veren hastaneler çok azdı. Hastaların herhangi birbranşta basit bir ayaktan poliklinik hizmeti alması, tetkiklerini yaptırması veilaçlarını alması maalesef en az 3 günü buluyordu. Dolayısıyla kurumsalfirmalar, çalışanlarına SSK’ya ek olarak özel sigorta da yaptırıyordu ve busayede iş gücü kaybından kendisini korumaya çalışıyordu.
  • Sosyal güvenceli nüfus içerisindeki ikinci büyükgrup BAĞKUR’lulardı. BAĞKUR’lu hastalar devlet hastanelerine başvurabildikleriiçin SSK’lılara göre daha avantajlılardı. Fakat BAĞKUR’da da değişik dönemlerdeciddi sıkıntılar olmuştur.Ödeme gecikmelerinden dolayı kimi zaman üniversitehastaneleri BAĞKUR’lu hastaları kabul etmemiş,eczaneler ilaç vermemiştir.
  • Sosyal güvencesi olan gruplardan devletmemurları ve Emekli Sandığı mensupları ise göreceli olarak diğer gruplara göre dahaiyi konumda idi.
  • 2003 yılı öncesi toplumun önemli bir kısmınınsosyal güvencesi yoktu. İnsanlar ileri düzeyde şikâyeti olmadıkça herhangi birsağlık kuruluşuna başvurmuyordu. Yeşil kart uygulamasının alanı kısıtlı idi.Birçok hizmet ve ilaç,devlet tarafından ödenmiyordu.
  • Toplumun tüm kesimleri açısından sağlıkhizmetlerine ulaşım kısıtlıydı ve insanların sağlık hizmetleri için cebindenödediği para oldukça yüksekti.

Sağlıkta Dönüşüm Programı SonrasıSağlık Hizmetleri

  • 2003 yılı sonrası ülkemizde sağlık alanındayapılan düzenlemeler, getirilen yenilikler tam anlamıyla devrim niteliğindedir.
  • Başta hekim olmak üzere tüm sağlık çalışanlarınınsayısı artırılmıştır.
  • Nüfusa oranla hastaneler, poliklinikler, sağlıkocakları gibi tüm sağlık alt yapısında ve donanımında ciddi iyileşmelersağlanmıştır
  • Başta SSK hastaneleri olmak üzere değişikkurumlara ait tüm kamu hastaneleri (üniversite ve eğitim araştırma hastanelerihariç) Sağlık Bakanlığı bünyesine alındı.
  • SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı kaldırılarak tümsosyal güvenlik kurumları “SGK” çatısı altında birleştirildi.
  • “Özel Hastaneler Yönetmeliği” çok detaylı birşekilde revize edilerek özel hastanelere standardizasyon getirildi.
  • SGK mensubu hastalara özel hastanelere başvurmaimkânı getirilerek özel hastaneler teşvik edildi
  • Özel hastanelerin kamu hastanelerinin yükününbir kısmını alması, kamu hastanelerinde de rahatlama sağladı. Devlethastaneleri ve özel hastaneler arasında tatlı bir rekabet başladı, bu süreçtekamu hastanelerinde çok ciddi kalite iyileştirilmesi gerçekleştirildi.  
  • 2003 yılı öncesinde yılda ortalama 2 kez sağlıkkurumlarına başvuran vatandaşlarımız 2003 yılı sonrasında yılda ortalama 8 kezbaşvurmaya başladı.
  • Toplumsal gelişmişliğin önemli bir göstergesiolan bebek ölüm hızı, anne ölüm hızı bu süreçte azalmıştır.
  • Sosyal güvencesi olan vatandaşlarımızınaldıkları sağlık hizmetleri arasındaki fark tamamen ortadan kaldırılmış; işçi,memur, emekli tüm sosyal güvencesi olan vatandaşlar eşit şartlarda sağlıkhizmeti almaya başlamışlardır.
  • Bu süreçte sağlıkta memnuniyet oranıyükselmiştir.

Günümüzde Sağlık Hizmetleri

  • 2003 yılı sonrası ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’sayesinde sağlık hizmetlerinde sağlanan yüksek memnuniyet oranı günümüzdegerilemeye başlamıştır.
  • Sağlık hizmetlerinde memnuniyet oranlarını etkileyenen önemli faktör kamu hastanelerini tercih eden hastaların karşılaştığı aşırıyoğunluk ve özel hastaneleri tercih eden hastaların karşılaştığı farkücretleridir.Özel hastanelerdeki fark ücretlerinin ana nedeni SGK ödemelerininçok düşük olmasıdır.SGK, yaklaşık 13 yıldır sağlık hizmeti bedellerine zamyapmamış bilakis birçok kalemde tek taraflı olarak indirime gitmiştir.
  • SGK, kamu ve özel hastanelere başvuruda aldığıkatılım payı ücretini artırmıştır. SGK göz muayenesi için özel hastanelere 23TL vermekte bunun 15 TL sini vatandaştan geri almaktadır.  Reel olarak SGK’ nun göz muayenesine ödediğiücret 8 TL’dir.
  • 12 yıldır SGK’dan zam alamayan özel hastaneler%300’lere varan maliyet artışlarını karşılayabilmek ve hizmetlerini devamettirebilmek için fark ücretlerini sürekli artırmak zorunda kalmışlardır.
  • 2007 yılında %30 fark ücreti ile hizmetlerinisürdüren özel hastaneler bugün %200’lere varan fark ücreti almaktadır. Büyükşehirlerdeki birçok büyük özel hastane ise SGK’ nun koyduğu üst sınırı da dikkatealmadan %500’lere varan fark ücretleri almaktadır.
  • Özel hastanelerin fark ücretlerini sürekliartırmak zorunda kalması, özel hastanelerdeki başvuru sayısını azaltmış; kamuhastanelerine yönelimi hızlandırmıştır. Bir taraftan özele başvuran hastalaryüksek katılım payı ve fark ücretleriyle karşılaşmakta; diğer taraftan kamuhastanelerine başvuran hastalar aşırı yoğunluk ve çok uzun randevularlakarşılaşmaktadır. Bu da toplumun tüm kesimlerinde sağlık hizmetlerindenmemnuniyet oranını düşürmektedir. Bu durumun olumsuz yönde siyasi yansımalarıolabilir.
  • SGK tarafından özel hastanelere yapılanödemelere en azında enflasyon oranlarında zam verilmesi hastalardan alınacak farklarkonusunda özel kurumları rahatlatacak, fark ücretleri azalacaktır.
  • Özel hastanelere her yıl belli bir oranda uzmanhekim kadrosu verilmesi özel hastanelerin daha kurumsal hale gelmelerini, dahaistikrarlı sağlık hizmeti sunmalarını sağlayacaktır.
  • SGK ödemelerinin iyileştirilmesi ve özelhastanelerin belli oranlarda büyümelerine müsaade edilmesi kamuhastanelerindeki yığılmayı azaltacak, düşme eğilimine giren hasta memnuniyetoranlarını tekrar yukarıya çekecektir.

Sağlık Hizmetleri Sürekli İyileşme veYüksek Memnuniyet Oranı İçin Neler Yapılmalı

  • Ülkemizdekiözel sağlık kuruluşlarının tamamına yakını %90 oranında SGK mensubu hastalarahizmet vermektedir. Bunun sonucu olarak özel sağlık sektörünün gelirlerininönemli bir kısmını SGK’dan alınan hizmet bedelleri oluşturmaktadır. Özel sağlıksektörünün üzerine düşen yükümlülüğü yerine getirebilmesi için SGK’ nun 13yıldır zam yapmadığı sağlık hizmetleriücretlerinimutlaka güncellemesigerekmektedir.
  • Özelsağlık sektörünün büyümesini engelleyen yönetmeliklerin tedrici olakesnetilmesi ve özel sağlık kuruluşlarının rantabıl büyüklüğe ulaşmalarınamüsaade edilmelidir.
  • SağlıkBakanlığı, kamu ve özel sektör sağlık kuruluşlarına eşit mesafede durmalı,denetleyici konumda bulunmalıdır. Haksız uygulamalara son vermelidir.
  • Özelsağlık kuruluşları ücretler açısından desteklendiğinde ve yönetmeliklerdegerekli düzenlemeler yapılarak günün şartlarına ve ihtiyaçlarına görebüyümeleri sağlandığında sağlık hizmetlerinde iyileşme devam edecek, hastamemnuniyet düzeyi gitgide artacaktır.

Sözlerimeson verirken başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın tıpbayramını tekrar kutluyor herkese teşekkür ediyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri