Eroğlu: “Afyon Zeybek’le marka şehir olacak”


Orman ve Su İşleri eski Bakanı ve Ak Parti AfyonkarahisarMilletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu ‘Afyonkarahisar Egenin Yıldızı olacakdemiştik oldu. Şimdi Türkiye’nin marka şehri olacak. Bunun olması için MehmetZeybek’in Belediye Başkanı olması lazım’ dedi.

Gün FM’de Seçime Doğru programında Gazeteci İsmail Akar’ınkonuğu olan Prof Dr Veysel Eroğlu bakanlığı döneminde yaptığı hizmet ve yatırımlarhakkında bilgi verdi. Eroğlu, “İSKİ’de göreve başladığımda İstanbul susuzluktankırılmıştı. Kolları sıvadık ve altı ay içinde su sorununu çözdük. Sonrasında CumhurbaşkanımızRecep Tayyip Erdoğan Başbakan olduğunda beni DSİ’nin başına getirdi. DSİ’deyüzlerce tesis ve yatırım yaptık. Bakanlığım döneminde dünyada en fazla tesisaçan bakan benim. Tam 844 tesis açılışı yaptık. İşimiz değil ama tam 1500 köprüyaptık. Tek tek tesis açmaya yetişemedik. Toplu tesis açılışları yaptık” diyekonuştu.

“Afyon Dünya Şehriolacak”

Afyonkarahisar’ı Egenin Yıldızı yaptıklarını söyleyen Prof.Dr.VeyselEroğlu, “Sağlıkta yaptığımız yatırımlara bakın. Kanser hastaları içinTürkiye’nin en iyi hastanesini kurduk. Fizik Tedavi hastaları için en iyihastane ve cihazlar ile hizmet veriyoruz. Yolları yaptık. Hızlı Tren projesidevam ediyor. Kültür,Sanat ve Spor da hamleler yaptık. Bakın Dünya MotokrosYarışması ülkemize ve ilimizin tanıtımı açışından çok büyük katkı sağladı. Eğitimdedaha iyi olacağız. Ben İTÜ’de ve diğer üniversitelerde hocalık yaptık. Eğitimiyakından bilen birisiyim. Bakın eğitimde üç ayak vardır. Fiziki imkanlar, öğretmenlerve öğrenciler. Bizler okulları yaptık. 40/50 kişi olan sınıflar 20/25 kişiliköğrencisi olan sınıflara dönüştü. Ama öğretmenlerde tek tük sıkıntı görüyorum.Eşofmanla derse girenler var. Sakallı müdürler var. Bunlar yanlış. Öğretmenöğrenciye giyimi kuşamı, konuşması, duruşu, tıraşı ile model olmalı. Ayrıcaöğrencilerde daha fazla çalışarak vatana, ülkeye hizmet yolunda yarışması lazım”dedi.

“Zeybek Şehri Eminolur”

Ak Parti Belediye Başkanı Adayı Mehmet Zeybek ileAfyonkarahisar’ın marka kent olması gerektiğine vurgu yapan Eroğlu, “Şehri eminbir isim Mehmet Zeybek. Afyonluların belediye yönetimin emin güvenilir bir ismeemanet etmesini bekliyorum. İşte bu isim Mehmet Zeybek’tir. Burhanettin Çoban Beyde İl Genel Meclisinde hizmetine devam edecektir. Bizlerde bu hizmet veyatırımları takip etmeye devam edeceğiz. Devlet yatırımlarının eskisi gibiyağması için Zeybek Belediye Başkanı olmalı. Afyona aday olan Afyon’da yaşamışolacak. Afyon’un mahallelerini bilecek. Sokaklarını bilecek.Ve dürüst, ufku vetavrı ile Zeybek Afyon’a yakışan bir isimdir. Bakın Zeybek’in çok sayıdaprojesi var. Sanattan kültüre, tramvaydan millet bahçesine kadar o projeleritek tek biliyorum. Onların hepsinin arkasında parti olarak, milletvekilleri, bakanlarolarak ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var” dedi.

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ilegörüşen Eroğlu Gün FM’in başarılı yayınlarının devamını diledi. Akar iseEroğlu’na yayın dolayısıyla teşekkür etti.

Eroğlu radyo personeliyle de program anısına fotoğrafçektirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri