Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavına Hazırlık Kitabı dağıtıldı

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube, Genel Merkezin hazırlayıptüm Şubelere gönderdiği ‘’Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavına Hazırlık Kitabı’’adıaltında 590 adet kitabı sınava hazırlanan üyelerine dağıttı. 

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu ŞubeBaşkanı Mustafa Arslan, üyelerine yönelik ‘’Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme’’ kurslarının başladığınıbelirterek, Şemsettin Karahisari Ortaokulunda eğitim vermeye başladıklarınıhatırlattı. Arslan, ayrıca 10 ilçede de eğitimlerin başladığını, 590 kişiye isesınava hazırlık kitabı dağıttıklarını söyledi. Şube Başkanı Mustafa Arslan,"Mili Eğitim Bakanlığı'nın Yönetici Atama Yönetmeliği'ni yayınlaması vesınav şartı getirmesinden dolayı Eğitim Bir-Sen harekete geçti. 21 Nisan 2019tarihinde yapılacak olan Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı için üyelereyönelik hazırlık kursları ve kursa katılanlara Eğitim Kurumlarına YöneticiSeçme Sınavına Hazırlık Kitabını dağıttık" dedi. 

Arslan, müracaat eden üyelere toplamda 40saatlik kursu ücretsiz olarak vereceklerini kaydetti. Arslan, "Toplam 770sayfa olan kitabı üyelerimize takdim ettik. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ileÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı arasında imzalananProtokol uyarınca ÖSYM tarafından 21 Nisan 2019 tarihinde50 il merkezinde, 2019 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici SeçmeSınavı (2019-MEB-EKYS) yapılacaktır. Sınavda adaylara çoktan seçmeli 80 sorudanoluşan bir test uygulanacaktır. Sınavın cevaplama süresi 150 dakikaolacaktır. ‘’dedi.

Arslan, ‘’Hazırlık kurslarımız 25 Mart tarihi itibariyle başlamış olup,hafta içi 17.00-19.00 saatleri arasında yapılacaktır. Buradaki amaç,üyelerimize destek olmak ve katkı sağlamak adına yapılmış bir çalışmadır.Eğitim Bir-Sen, çalışmalarıyla üyesinden tam not almış teşkilatlardır. Üyemizyine teşkilatımızın fedakârlığına şahit olacaktır. Sınava hazırlık kitabısadece Eğitim-Bir-Sen üyelerine teşkilatımız aracılığı ile sunulacak ve EğitimBir-Sen'e üye olmanın avantajı bir kez daha hissedilecek. Genel merkezimizaracılığıyla tüm üyelerimize hizmet sunmak amacıyla çalışmalarımız hız kesmedendevam ediyor. Yapılacak olan sınavda üyelerine fark yaşatan sendika yine farkedilecek" şeklinde konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri