“Eber Gölü'nün rekreasyonu için 1,5 milyon lira geldi”


AK Parti İlBaşkanı Av. Hüseyin Sezen, Bolvadin ilçesinde sivil toplum örgütleri vetemsilcilerinin yer aldığı bir toplantıya katıldı. Başkan Sezen burada yaptığı konuşmadaEber Gölü'nün rekreasyonu için 1,5 milyon lira geldiğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, Bolvadin ilçesindeTarım ve Orman Bakan Yardımcı Akif Özkaldı,Hayvancılık Genel Müdürü ZekeriyaErdurmuş, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Dayı, Belediye Başkan adayı Halil İbrahimSevim, sivil toplum örgütleri ve üyeleri ile biraraya geldi.

“İlçemiz ilaçüretim merkezi olacak durumdadır”

Toplantıda ilk konuşmayı AK Parti İlçe Başkanı Ömer Dayı yaptı.Dayı konuşmasında Bolvadin’inkadim bir medeniyetin merkezi olduğunu söyledi. “Bolvadinbununla birlikte siyasetin de merkezidir” diyen Dayı şöyle konuştu: “Bakınızülkemizde iki bakan yardımcımızın olduğu başka bir ilçe yok. Bolvadin dünolduğu gibi bugün de Adalet ve Kalkınma Partisi’ne büyük destek vermiş ve yineverecektir. Bolvadin halkımız kadirşinastır. Dünü unutmadığı gibi yarını dabilir. Dolayısıyla yine 31 Mart'ta Bolvadin ilçesinde sandıklarıpatlatacağımızı ve bu noktada da belediyemize AK Parti bayrağını çekeceğimizifade etmek istiyorum. Bolvadin AK Parti sayesinde çok şey kazandı. İlçemiz bunoktada ilaç üretim merkezi olacak bir noktadadır. Rahmetli Erbakan hocanınbize bıraktığı alkoloid fabrikası için Sağlık Bakanımız ile birlikte çok sayıdailaç sektörünün önde gelen firmalarının yetkilileri ilçemizi ziyaret edecek.Burada incelemelerde bulunacaktır. İlaç konusunda dışa bağımlılığımız daazalacaktır. Şimdiden ilçemize, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Çiftçilere TOKİmüjdesi

AK Parti Bolvadin Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Sevimde konuşmasında, “Bolvadin o kadar bereketli bir memleket ki, hamdolsun şutablo gurur verici bir tablodur. Bakan Yardımcımız Sayın Genel Müdürümüz, İlBaşkanımız hemşerimiz hepsi için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizim artıkkaybedecek zamanımız yok. Bizim beraber olmamız lazım. bir arada hareketetmemiz lazım. Biz Bolvadinimizin artık gelişmesini istiyoruz. Bizim artıkgönül belediyeciliğini inşa etmemiz lazım. Gönül belediyeciliği dediğimiznedir? Tarla yolları çamur, bir defa tarla yollarını çamurdan kurtarmamızlazım. Çiftliklerden okula giden çocuklarımız var. Bu çocuklar servis olmayannoktalardan 3-4 kilometre yürüyerek okula gitmek zorunda kalıyorlar. İlçekaymakamımız burada, devlet millet el ele verecek bu çocukların ayağına servisgöndereceğiz. Hayvancılık bölgemizi faaliyete geçireceğiz. Hayvan pazarımızınşu anda tam anlamında işlem vermediğini biliyoruz. Bununla alakalı oluşturmuşolduğunuz bir takım projelerimiz var. Özellikle şehir içinde besicilik yapanhayvancılık yapan kardeşlerimiz de şikayetçi. Onların komşuları da şikayetçi.Bu hemşerilerimiz için inşallah hayvan pazarımıza yakın bir bölgede TOKİişbirliğiyle TOKİ çiftliğini inşa edeceğiz. Peyderpey ödeyecekler ve kendiçiftliklerinin sahibi olacaklar. Bunun için de ben burada söz veriyorum”ifadelerine yer verdi.

Eber Gölü'nünrekreasyonu için 1,5 milyon lira geldi

Sevim’in ardından söz alan AK Parti İl Başkanı Av. HüseyinSezen de şöyle konuştu; “Bizde Bolvadin’in yeri ayrıdır. Biz burada doğdukburada büyüdük. Buraya bir vefa borcumuz var. Gelmeden önce Sağlık Bakanımızile görüştük inşallah haftaya Cuma günü kendilerini alkoloid fabrikasınagetireceğiz. İnşallah oradaki çalışmamızda devam ediyor. Geçen ay ÇevreŞehircilik Bakanımızın ziyareti vardı. Eber Gölü'nün rekreasyonu için 1,5milyon lira Valiliğin hesabına geçti, hayırlı olsun. Halil İbrahim kardeşiminprojelerine sonuna kadar kefilim. Bolvadin için ne yapılması gerekiyorsaüzerimize düşen ne varsa hepsini yapacağız. Bolvadin bizim için ayrıdır.İnşallah Bolvadin'i güzel günler bekliyor.”

“Bolvadin halkıülke ortalamasının üzerinde bir destek verdi”

“Türk siyasi hayatında önemli bir kilometre taşı olan 3Kasım 2002 sadece AK Parti için değil, Türkiye için, bütün milletimiz için birmilat oldu, yeni bir başlangıç oldu” diyen Sezen, Türkiye’nin adeta karanlıkbir tünelden aydınlığa çıktığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:“Ülkemiz büyük bir bunalım ve krizden istikrar sahiline ayakbastı. Hamdolsungeride bıraktığımız bu 10 yıllık sürede milletimize hiç mahcup olmadık,verdiğimiz sözleri aynen yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Hep alnımızdik yolumuza devam ettik. Bu dönemde Bolvadin halkımız da bizi asla yalnızbırakmadı, hep bizimle beraber yürüdü, 'biz arkanızdayız' dedi. Milletimiz herseçimde artan desteğiyle gerçekleştirdiğimiz hizmetleri tasvip ettiğinigösterdi. Sizlere karşı hiç mahcup olmadı, inşallah olmayacağız. ZiraAfyonkarahisar halkı, Bolvadin halkı her daim ülke ortalamasının çok çoküzerinde bir oy ile AK Parti’ye destek vermiş bir halktır. İnşallah 31 Martseçimlerimizde de yine önceki seçimlerde olduğu gibi ülke ortalamasınınüzerinde bir oy vererek AK Parti’ye desteğini esirgemeyecektir. Ben tüm Bolvadinlihemşerilerimize teşekkür ediyorum.”

“Memleketin neyeihtiyacı varsa çözüm üreteceğiz”

Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş da kısa birkonuşma yaptı. “Memleketin neye ihtiyacı varsa el birliğiyle çözüm üretmeyeçalışacağız” diyen Erdurmuş, “Benim faaliyet alanım ile ilgili soruları olanvarsa bunları da alabilirim. Çok detaylı olarak önümüzdeki süreçte bizi nelerinbeklediğine dair bilgi vermek istiyorum. Bolvadin'de olmaktan aranızdabulunmaktan dolayı çok mutluyum. Hepinize ayrı ayrı saygı ve sevgilerimi sunuyorum”şeklinde konuştu.

“Bolvadin’imizde son16 yılda 4 tane gölet yaptık”

Son konuşmayı Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı AkifÖzkaldı yaptı. Özkaldı, “Ben bu memlekette Devlet Su İşleri'nin her kademesindegörev yaptım. Genel Müdür oldum, Müsteşar Yardımcısı oldum. Müsteşar oldum veşu anda da Bakan Yardımcısıyım. Bunlar Cenabı Allah'ın takdiri ile oldu. AKParti hükümetleri olmasaydı Sayın Bakanımız Devlet Su İşleri Genel Müdürüolmasaydı, arkasından Çevre Orman Bakanı ve akabinde Orman ve Su İşleri Bakanıolmasaydı, Akif Özkaldı buralarda olur muydu, olmaz mıydı. Nasiptir. Bunlarınhepsi birbirine bağlı. Güçlü iktidar, güçlü ekip ve ekip çalışması neticesindebunların hepsi birbirine bağlı. Bugüne kadar ne yaptık? Bir defa buradaBolvadin’imizde son 16 yılda 4 tane gölet yaptık. Bunların daha önce hiç birtanesi yoktu. Özburun Göleti aslında bir barajdır. Hızlı yürüsün, çabuk olsundiye yaptık. Bunun hikayesini anlatsak geceler boyu sürer. Benimmühendisliğimin ilk yıllarında Özburun da bir baraj yapılacak denildi. Bu işeel attık ama yatırım programında görünce ‘biz buna hemen başlarız’ dedik. Birde Bölge Müdürüne sordum. ‘Efendim yatırım programımız da var ama parası yok,daha da önemlisi projesi yok’ dediler. Vatandaşlarımızı hep kandırmışlar. Bizne yaptık hemen projesine başladık, şu anda Kemerkaya barajı hizmet veriyor”dedi.

“Bin günde bingölet deyince şaka yapıyor sandım”

Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun bakanlığıdöneminde ‘1000 günde 1000’ Gölet projesini anımsatan Özkaldı, “Ben şakayapıyor zannediyordum. O dönem 500 göletimiz bile yok. 1000 tane önümüzde projebile yoktu. Cenabı Allah nasip ettikten sonra oluyor. Bir kere inanacaksınız.Niyet edeceksiniz, iyi niyetli olacaksın. Bunlar olacak, arkanızda sağlam bakanolacak, ödeneğini imkânlarını ihtiyaçlarını karşılayacak, bu da yetmiyor en önemliside güçlü iktidar. Bunlar bizde olmasaydı biz o bin göleti yapamazdık. Bolvadinde bu biletlerden nasibini aldı. Helali hoş olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Toplantı konuşmaların ardından soru cevap şeklinde devametti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri