DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLER GASTRO AFYON’DA BULUŞTU


AFYONYÖRESEL LEZZETLERİ ÜNLÜ ŞEFLERLE SANATA DÖNÜŞTÜ

Afyonkarahisar Valiliği’nindesteklediği ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile AfyonkarahisarProfesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) tarafından düzenlenen 2. Gastro LezzetFestivali dünyaca ünlü şefleri bir araya getirdi. Dünyanın dört bir yanındafestivale gelen şefler, önce Afyon’a özgü yöresel lezzetleri tattı, ardın da bulezzetlerle yemek yaparak, hünerlerini sergiledi.

Görkemli bir açılışa sahneolan 2. Gastro Lezzet Festivali, farklılıklarıyla damga vurdu. Katılımcılartarafından tam not alan festival, yoğun ilgi gördü. 200 kiloluk dana çevirmeninyine başrol oynadığı festivalde, 3 ton aşure ve Afyon’a özgü 40 çeşit kazanyemeği dağıtıldı. Festivalde, Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri veöğrencileri tarafından 85 kilo lokumla hazırlanan Türkiye haritası ise büyükbeğeni kazandı.

Yabancı konukların da ilgigösterdiği festivale büyükelçi ve eşleri ile dünyaca ünlü yabancı şefler dekatıldı. Festival alanındaki stantları tek tek gezerek Afyon’a özgü lezzetlerhakkında bilgi alan büyükelçi ve yabancı şefler, kentin yöresel lezzetlerininhemen hemen hepsinin tadına baktı.

2 gün süren festivaldedünyaca ünlü şefler, festival alanındaki mutfağa da girerek, gastro showlargerçekleştirdi. Afyon yöresel ürünlerini, uluslararası ürünlerle harmanlayarakyemekler yapan şefler, hünerlerini sergiledi. Aynı zamanda dünyaca ünlü şefler,festival kapsamında gerçekleştirilen 7 Bölge 7 Lezzet Liseler ve ÜniversitelerArası Yemek Şampiyonası’nda da jüri üyeliği yaptı.

Daha sonra Lavanta KırBahçesi’nde TAFED’e bağlı dernek başkanları ve şeflerle bira araya gelenbüyükelçi ve yabancı şeflere, Afyon’a özgü yöresel yemekler ikram edildi.Yemeklerin eşsiz olduğunu dile getiren yabancı katılımcılar, festivalden büyükkeyif aldıklarını dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri