“Doğu ve Güneydoğuda Veysel Eroğlu’nu bilmeyen yoktur”


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Partiİl Başkanı Av. Hüseyin Sezen’i ziyaret etti. Partililerle bir araya gelen BakanAkar, milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan övgüyle söz ederek “Doğu veGüneydoğuda Veysel Eroğlu’nu bilmeyen yoktur” dedi. AK Parti l Başkanı Av.Hüseyin Sezen de “Gece gündüzdemeden milletin bekası için çalışıyoruz” diye konuştu.

Milli Savunma BakanıHulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve KuvvetKomutanları ile ilimizi ziyaret etti.Akar, Orgeneral Güler, Kara KuvvetleriKomutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbalve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile inceleme veziyaretlerde bulunmak üzere ilimize geldi.

Çok sayıda partili katıldı

Milli Savunma BakanıHulusi Akar AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek Partililerle birarayageldi. Ziyarette İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen ile birlikte milletvekilleriProf. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile birlikte,belediye başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek, KadınKolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve çoksayıda partili katıldı.

“Doğu ve Güneydoğuda Veysel Eroğlu’nu bilmeyen yoktur”

Milli Savunma BakanıHulusi Akar”, Afyonkarahisar’n başarıları, değerleri her türlü başarınınüzerindedir. İnşallah gün günden daha iyi olur. İnşallah önümüzdeki günlerdetermal, turizm, sağlık turizmi ve bunun açacağı iş kapılarıyla çocuklarımızıntorunlarımızın daha iyi bir gelecek ve daha müreffeh bir hayatını görmekmümkün. Burası tabii milli mücadelenin geçtiği bir yer. Bir sürü acı ızdırapyaşandı. Bunları unutmamak lazım, unutturmamak lazım. Bu konuda Sayın VeyselEroğlu bakanımızın yaptıklarını da unutmamak lazım. Bir kere Doğu veGüneydoğu'da Veysel bakanımızın adını bilmeyen yoktur. Orada yapılan yollar,karakol binaları, dehlizler, barajlar gerçekten oranın mağdur olmaması, oradagüvenliğin üst düzeyde sağlanması için Sayın Bakanımızın katkısı çok büyüktür.Tarihi yapıların değerlendirilmesi konusunda parklar konusunda gerçekten buradaSayın bakanımızın yaptıklarını görmemek mümkün değil. Bu çok önemli bir şey”dedi.

“Dün Sevr ile bugün PKK ve FETÖ ile karşımızdalar”

“Ülkemizin içindekihainler ve bunlarla birlikte Türkiye düşmanları dün bizim başımıza Sevrçuvalını geçirmeye çalışırken bugün de şekil değiştirdiler” diyen Akar şöylekonuştu: “Anadolu'nun bağrı olan bu topraklarda Afyonkarahisar’da bir kurtuluşmücadelesi verildi. Bugün yine karşımızdalar ve  bugün terör örgütü YPG,PKK, SDG, FETÖ ile karşımızdalar. Millet ordusuna devletine sahip çıktıktansonra bütün bu oyunlar bozulur ve bunların mevzi kazanması mümkün olmayacaktır.Nasıl ki milli mücadelede yedi değil yetmiş düvele karşı mücadele ettiysek, şuanda da aynı mücadeleyi yapmak suretiyle bunların hakkından geleceğiz.”

“Bunlar içimizden temizledikçe ordumuzun kuvvetleniyor”

Hendek operasyonlarıbittikten sonra 15 Temmuz'da hain darbe girişimi olduğunu vurgulayan Akarkonuşmasında, “Bu alçak girişim Mehmetçiğimizle, güvenlik kuvvetlerimizle,polisimizle, jandarmamızla, asil milletimizin duruşuyla, Cumhurbaşkanımızınliderliği ile etkisiz hale getirildi. FETÖ ile mücadele aralıksız devam ediyor.Bunlar sürekli içimizden temizleniyor. Her ne kadar bunlar temizlenirken TSK’dasayısal olarak azalma olmasına rağmen şu anda bizim bunların temizlenmesindendolayı gücümüz artıyor. Bunlar temizlendikçe biz güçleniyoruz. Şu anda karacı,havacı, denizci, hiçbir yerde ayrım yok. Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeTürk Silahlı Kuvvetleri'nin FETÖ ile mücadelesi sürüyor. Burada dur durak yok.Bu bitecektir. Şunu gururla söylüyorum; Bunlar içimizden temizledikçe ordumuzunkuvvetlendiğini görüyoruz. sayıca azaldık ve bu nedenle gerekli yerlerde birasker beş askerin işini yapıyor. Kimse şikayetçi değil. Herkes memnun herkesbaşarılı. Hem havada, hem karada, hem yurt içinde, hem yurt dışındaoperasyonlar devam ediyor. Hem denizde faaliyetlerimiz devam ediyor. En son‘Mavi Vatan’ tatbikatında gördüğünüz gibi büyük bir başarıyla düşmana korku,dosta güven verdik. 120 gemimiz hiçbir hata, kaza, bela olmadan faaliyetleriniyaptılar. Bütün dünya bunu yakından takip etti. Türk Silahlı Kuvvetleri dimdikayaktadır” ifadelerine yer verdi.

“Atalarımız 3 kıta 7 iklimde adalet için mücadele etmiş”

Bakan Akar, “15 Temmuzunhemen ardından 40 gün geçmeden bu Türk Silahlı Kuvvetleri, sizin ordunuzunbağrından çıkan Mehmetçik, Fırat kalkanı Harekatı'nı yaptı. Üç bin DEAŞ'lı teröristi etkisiz hale getirdi ve Türk Silahlı Kuvvetleri DEAŞ'lakarşı karşıya çatışan tek ordudur. Burada koalisyon güçlerine bağlı çok sayıdaülke var. Onlar geliyorlar bomba yatıp gidiyorlar. Kadın, kız, çocuk, erkek,yaşlı, genç demeden hepsini öldürüp gidiyorlar. Biz bu konuda çok hassasızbizim atalarımız 3 kıta 7 İklimde mücadele ederken kimsenin burnu kanamamış.Bizim atalarımız bunu neden yapmış? Adaleti sağlayabilmek ve huzurlusağlayabilmek için yapmış” diye konuştu.  

Operasyonlardakisivil ve çocuk hassasiyetini anlattı

Türk ordusununhassasiyetlerini anlatan Bakan Akar şöyle konuştu; “Sur’da hendekoperasyonlarında bir uzman çavuşumuz bir yerden çocuk sesi geldiğini söyledi vebiz operasyonları durdurduk. Tam 13 gün operasyonları durdurduk. O kadar hassasçalıştık o kadar ayrıntılı çalıştık ki bunu anlatmak mümkün değil.  Sonrayaptığımız çalışmalar neticesinde burada yaklaşık 14 kadar çocuk ve kadınçıktı. Alçak teröristler bu insanlara yemek yaptırıyor çamaşırlarınıyıkatıyormuş. Biz bir çocuk sesi duyunca bütün operasyonları durduran birmilletken, diğer tarafta da koalisyon güçleri Irak’ta uçaklarıyla Suriye’yeoperasyona gittiklerinde ne sivil, ne kadın, ne çocuk, ne yaşlı ayırt etmedenhepsinin üzerine bombayı atıp, öldürüp geçiyorlar. Biz dün olduğu gibi bugün desap ile samanı ayırdık ayırmaya devam ediyoruz. Burada gerçek pay şehitlerimizive gazilerimizi aittir.”

“Bakanımız VeyselEroğlu’nun Mehmetçiğe yardımı küçümsenemez”

Bakan Akar konuşmasında,“Bunun yanı sıra Sayın Veysel Eroğlu gibi kıymetli bakanlarımızın ilgili kurumve kuruluşlardaki çalışanlarımızın, valilerimizin, kaymakamlarımızın,savcılarımızın,Mehmetçiğe yardımı küçümsenemez.Oradaki yollar,köprüler,barajlar gerçekten bizim işlerimizi çok kolaylaştırmıştır. Bundan dolayı da birkez daha huzurlarınızda Sayın Bakanımızaçok teşekkür ediyorum. Ben burada birkez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.Anne babalarına yakınlarınaAllah'tan sabır diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum.Kalanlara dasağlık ve esenlik içine bir ömür diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Bizimçukurlara gömeceğimiz Kürtler değildir, sadece teröristlerdir”

Mehmetçiğimmücadelesinin Kürtlerle olmadığını vurgulayan Bakan Akar, “Onlar bizimkardeşlerimizdir. Kürt kardeşlerimizle bir et ve tırnak gibiyiz. Bizimmücadelemiz sadece ve sadece teröristlere karşıdır. PKK'ya FETÖ'yeYPG’yeSDG’yekarşıdır. Cumhurbaşkanımızın laflarını farklı yormak istiyorlar. Biz hiçbirşekilde Kürtleri çukurlara gömeceğiz diye bir ifade kullanmadık. Bizimçukurlara gömeceğiz diye Mehmetçiğe hedef verdiklerimiz sadece ve sadeceteröristlerdir. Bu konuda fitneye fesada karşı hepimizin dikkatli olmamızlazım. Burada hiçbir zaman bunlar Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olmamıştır.Onlar hiçbir şekilde bu konuda ağızlarını bile açamazlar” dedi.

“Gece gündüzdemeden milletin bekası için çalışıyoruz”

Son konuşmayı ise AKParti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen yaptı. Sezen konuşmasında, “Sayın BakanımCumhuriyetin kazanıldığı, AK Parti'nin kurulduğu şehrimize gelerek bizlerionurlandırdınız için teşekkür ediyorum. Katkılarınızdan dolayı çok teşekkürediyorum. Kadın Kollarımız ile Gençlik Kollarımız ile Ana Kadememizleadaylarımızla, milletvekillerimiz ile gece gündüz demeden çalışıyor veCumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başını öne eğdirmemek ve bumilletin bekası için çalışıyoruz. Bu seçim sadece bir yerel seçim değildir.. Buseçim milletin beka seçimidir.  Ben sözlerimi İstiklal marşımızınkabulünün yıldönümü vesilesiyle Mehmet Akif Ersoy’un ‘Allah bir daha bu milleteİstiklal Marşı yazdırmasın’ sözleri ile konuşmamı sonlandırıyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri