“Dinar’daki kömür rezervinin 4’te 3’ü 30 milyar dolar”


AK Parti İl Başkanı Av.Hüseyin Sezen, Enerji veTabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile birlikte Cumhur İttifakı Dinar SeçimBürosunu ziyaret etti. Burada halka hitap eden Bakan Dönmez, “Dinar’da tespitettiğimiz kömürün dörtte üçünün ekonomik değeri 30 milyar dolar” dedi.Milletvekili Ali Özkaya’da “tarlalarınız ile ilgili dedikodulara itibaretmeyin” dedi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından ilimize davet edilenEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Dinar ilçesini ziyaret etti. AKParti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen ile ilçeye giden Bakan Dönmez, AK Parti MilletvekiliAli Özkaya, MHP Milletvekili Mehmet Taytak ve partililer tarafından büyük bircoşkuyla karşılandı.

“Zaman birlik vekardeşlik zamanı”

Programın ilk konuşmasını Cumhur İttifakı AK PartiBelediye Başkan Adayı Nihat Sarı yaptı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı FatihDönmez’in ziyaretinin kendilerini onurlandırdığını söyleyen Sarı şöyle konuştu:“ “Ülkemizde diğer bir eşi olmayan, birliğin, beraberliğin, demokrasinin engüzel şekli, tüm ülkemize örnek teşkil eden Cumhur İttifakı seçim büromuza hoşgeldiniz. 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde sizlerden aldığımızgüçle, Dinar’ımızın biriken, biriktikçe çoğalan sorunlarını çözmek için hepbirlikte çalışacağız. Zaman birlik zamanı, zaman kardeşlik zamanı, zaman el elegönül gönüle, zorlu yolarla düşme zamanıdır.”

“Köylerin yerideğişecek diye dedikodu çıkarmışlar”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da buradayaptığı konuşmada, “Dinar Cumhur İttifakının uygulandığı en iyi ilçe oldu.Bugün Sayın Bakanımızı özellikle davet ettik. Bölgemizde linyit kaynakları var.Termik santral kurulması arifesine geldik. Tabi meyveli ağaç taşlanır misali,buna da karşı olup, köylerin yeri değişecek, arazilere ve su kaynaklarına zarargelecek diye dedikodular çıkmış durumda. Biz bu memleketin çocuğuyuz, bumilletin vekiliyiz. Bu enerji kaynaklarını en iyi şekilde kullanmak ve çözümüretmek bizim görevimizdir. Hem su kaynaklarını en iyi şekilde korumak, hem deyer altında bulunan kömürü çıkartıp enerjiye dönüştürüp dış bağımlılığımızıazaltmak istiyoruz” dedi.

“AdaylarımızHak’kın rızasına giden yolun halkın rızasından geçtiğini biliyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de DinarCumhur İttifakı Seçim bürosu ziyaretinde Dinar’ın çok büyük bir nimet üzerindedurduğunu, ortaya atılan çeşitli iddialara itibar edilmemesi gerektiğinisöyledi. İttifak adaylarının tek gayesi oluğunu ifade eden Bakan Dönmezkonuşmasının devamında şunları söyledi, “Hakkın rızasını almak. Bu işler hizmetiçin yapılır. Biz dahil adaylarımızın hepsi hakkın rızasına giden yolun halkınrızasından geçtiğini biliyor” dedi.

“Dinar’dakirezervin 4’te 3’ü 30 milyar dolar”

Dinar ilçesinin, altının da üstünün de doğal zenginliklerledolu olduğunu ifade eden Bakan Dönmez konuşmasında, “Burası enerji kaynaklarıaçısından oldukça mümbit bir yer. Mevla’m size biraz torpil geçmiş. Rüzgârınızvar, güneşiniz var, suyunuz var, yerin altında şimdi kömür de tespit ettik. Bukömür santraliyle alakalı bir takım dedikodular yapılmış. Kesinlikle bunlara inanmayın,itibar etmeyin. Bizim ağzımızdan ne çıkıyorsa siz ona inanın. Tarlalara elkoyulacakmış, bilmem zayi yapılacakmış.Öyle bir şey yok. Orada biz yer altıişletmeciliği yapacağız. Yaklaşık 1 milyar tonluk linyit rezervimiz var. Bugünbunun 4'te 3'ünü çıkarmış olsak tam 30 milyar dolarlık bir rezervimiz var. Buciddi bir rakam”ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri