“BU SEÇİMLER GELECEK YÜZYILI GARANTİ ALTINA ALMA SEÇİMLERDİR”


AK PartiAfyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısıve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in katıldığı istişare ve değerlendirme toplantısındakonuştu. Sezen, “Bu seçimler gelecek yüzyılı garanti altına alma seçimlerdir”dedi. Kandemir ise “Zillet ittifakı Diyarbakır’da HDP, Aydın’da İYİ,Adıyaman’da SP, İstanbul’da CHP olarak karşımıza çıkıyor. Karanlıkta el eletutuşuyorlar” diye konuştu.

AK Parti istişare ve değerlendirme toplantısı önceki geceAK Parti İl Başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Genel BaşkanYardımcısı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, MKYK üyesi Teşkilat BaşkanYardımcısı ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, MYKY üyesi Kütahya milletvekiliAhmet Tan, Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi 26. dönem İzmir Milletvekili İlKoordinatörü Kerem Ali Sürekli, 26. Dönem Muğla milletvekili İl KoordinatörüNihat Öztürk, İl Koordinatörüm Kurtcan Çelebi, 26. Dönem Uşak milletvekili AlimTunç, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahimYurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, belediye başkan adayı MehmetZeybek, Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Mahalle başkanları ve köybaşkanları katıldı. 

“Bu seçimlergelecek yüzyılı garanti altına alma seçimlerdir”

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen,“İnşallah teşkilatımız hazır. 31 Mart seçimleri için mücadelemize devamediyoruz. Her zaman söylediğimiz üzere 59 belediyenin tamamında sahaçalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz biliyoruz ki 31 Mart seçimleri sadeceAfyonkarahisar'da, ilçelerdeve beldelerde yapılan seçim değildir. 31 Martseçimleri ümmetin seçimleridir. Türkiye'nin geleceğinin seçimleridir. İnşallahgelecek yüzyılı garanti altına alma seçimlerdir. Gecegündüz demeden tüm teşkilat mensupları ile birlikte çalışıyoruz” dedi.

“59 belediyenin tamamını alacağız”

“Ben öncelikle burada teşkilatımızın tozunu yutan, gecegündüz demeden her daim koşturan, teşkilatımız adına Afyonkarahisar’ateşriflerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum” diyen Sezen sözlerini, “Sayın Başkanımher zaman söylediğimiz üzere seçimlerimizin, davamızın, partimizin esaskahramanları, gizli kahramanları burada.Dünya lideri, Sayın CumhurbaşkanımızGenel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan davası için gece gündüz demeden aşklaşevkle koşturuyoruz.İnanıyoruz ki aşk ile koşan yorulmaz. Biz buradan Sayın CumhurbaşkanımızınGenel Başkanımızın yüzünü öne eğdirmeyeceğimize söz veriyoruz. Alnımız ak birşekilde inşallah 31 Mart akşamı 59 belediyenin tamamını alacağız” ifadeleri ilenoktaladı.

“İnşallah ülkemiziçin hayırlı olur”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da konuşmasında, “İnşallahyapılan değerlendirme toplantısı hem ilimiz için, ilçelerimiz için beldelerimiziçin hem de ülkemiz için hayırlı olur.Bu toplantıyı şereflendiren siz kıymetli partililerimizhoşgeldiniz diyorum. Allah-u Teâla İnşallah 31 Mart seçimlerinde alnımız ak,başımız dik bir şekilde Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız karşına çıkmayı nasipetsin diyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Afyonkarahisar halkı bize gereken desteği verecektir”

Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek ise şöyle konuştu: “Afyonkarahisarhalkı bizi bugüne kadar hiç yanıltmadı,her girdiğimiz seçimde bir öncekiseçimden en az yüzde on fark atarak seçimleri aldık. 31 Mart seçimlerinde deAfyonkarahisar halkı bize gereken desteği verecektir. İnşallah belediyelerinçoğunluğunu alarak Genel Merkezimize hediye etmek istiyoruz.”

“Toplantımız inşallah hayırlara vesile olur”

Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de bir konuşma yaptı.Yurdunuseven konuşmasında, “İnşallah yapmakta olduğumuz bu değerlendirmetoplantısı hayırlara vesile olur.Sayın Genel Başkan Yardımcım şu anda partililerimizsizin değerlendirmenizi bekliyor. Ben de zamanı iyi kullanmak adına tekrarhoşgeldiniz diyorum.Afyonkarahisar’a hoş geldiniz.İnşallah güzel sonuçlarlaayrılırız. 31 Mart akşamı size 59 belediyenin de 59’unu aldığımızın haberinivereceğiz” dedi.

“AK Parti’nin ençok belediye başkanı çıkardığı il olmak istiyoruz”

Yurdunuseven’in ardından söz alan Milletvekili Ali Özkayada şöyle konuştu; “Belediye başkanları şehrin şakulüdür. Şakul malum duvarındoğru örülmesine yarayan ustanın aletidir. Belediye Başkanı yanlış olduğu zamanşehrin şakulü kayıyor ve duvar bozuluyor.O sebeple de bizim adaylarımız doğruadaylar. Dününü bildiğimiz yarın ne yapacağını tahmin ettiğimiz ve şehrinşakulünü doğru bir şekilde yönetecek adaylardır. Afyonkarahisar Türkiye'de 59 belediyesiile İstanbul'dan çok daha büyüktür. İnşallah biz şehrimizin 31 Mart akşamıTürkiye'de yine AK Parti'nin en çok Belediye Başkanı kazandığı ilk olacağınainanıyoruz. Rabbim mahcup etmesin.Hayırlı seçimler ve seçildikten sonra dahayırlı bereketli hizmetler yapmayı nasip etsin.”

“İddialarıolanların imtihanları zordur ve önemlidir”

AK Parti Genel Merkez Demokrasi Hakem Kurulu ÜyesiKurtcan Çelebi de, “2001 den bu yana her seçimi önemli dedik.Bunu söylememizinsebebi ve amacı vardı.Hepiniz bildiğiniz üzere bu saatte olma amacımız da budur.Bucoğrafyada iddialarımız var ve biliyoruz ki iddiaları olanların imtihanlarızordur ve önemlidir. Biz de güzel bir teşkilatız ve bizim imtihanımız seçimlerdir.2001 yılından bu yana çok seçim atlattık.Sizlerin gayretiyle desteğiyle hepbaşarıyla çıktık.Biliyoruz ki 31 Mart seçimlerinde de başarıyla çıkacağız.Buradadeğerli mahalle başkanlarımız var. Afyonkarahisar merkez mahallelerimizinköylerimizin taşıyıcıları asıl sahipleri burada.Teşkilatımızın ana unsurları burada.Sizne kadar başarılıysanız bu parti yukarıdan aşağıya o kadar başarılı demektir.Sizne kadar gayret edersiniz çalışırsanız biz de o kadar gayret etmişiz,çalışmışız demektir. 2001 yılından bu yana Cumhurbaşkanımızı liderimizi hiçyalnız bırakmadınız.Yine biliyoruz ki 31 Mart'ta da yalnız değiliz veCumhurbaşkanımız yalnız değil. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

“Afyonkarahisar AKParti’nin en iyi sonucu alacağı illerden biridir”

26. dönem Muğla Milletvekili İl Koordinatörü Nihat Öztürkde kısa bir konuşma yaptı. Öztürk konuşmasında, “Ben toplantımızın hayırlaravesile olmasını diliyorum.Afyonkarahisar AK Parti'nin en iyi sonucu alacağı illerdenbir tanesi olacak.O yüzden ben şimdiden sizleri tebrik ediyorum ve hayırlıolsun diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Afyonkarahisartamam inşallah”

İl Koordinatörü Kerem Ali Sürekli ise “BizAfyonkarahisar'da 59 da 59 yapacağımızı görüyorum.Afyonkarahisar’ı motivasyonuyüksek bir il olarak görüyorum. Bütün partilileri ile milletvekilleriyle Afyonkarahisartamam inşallah.Hayırlara vesile olur inşallah diyorum” dedi.

“Afyonkarahisar’aözel bir ilgimiz var”

AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur dakonuşmasında Afyonkarahisar’ın öneminden söz etti. Baybatur, “AfyonkarahisarCumhurbaşkanımız,Genel Merkezimiz açısından ayrı bir öneme sahiptir. AK Partisiyasi hareketi,erdemliler hareketi, beyin jimnastiğinin yapıldığı istişare toplantılarınınyapıldığı doktrininin oluşturulduğu bir merkezdir. Bu nedenle Afyonkarahisar’aözel bir ilgimiz var.Birkaç toplantı öncesine kadar değerlendirme toplantılarıAfyonkarahisar'da yapılıyordu.Ben de tekrar bu toplantıların burada yapılmasınıistiyorum. Afyonkarahisar AK Parti'nin temelinin atıldığı, bir dünya liderinindünyaya temaşa etmesi veya dünyaya bir liderin nasıl olduğunu gösterdiği temelininatıldığı bir merkezdir.O bakımdan Afyonkarahisar’a özel bir ilgimiz var.BizdeManisa milletvekili olarak Ankara'ya gittiğimiz geldiğimizde ya da değişikvesilelerle Afyonkarahisar’a çok geliriz. Manisa'da da çok Afyonkarahisarlıhemşerimiz vardır. Çok arkadaşımız elhamdülillah nasıl burada kale gibi partimizinarkasında durduysa, Manisa'da da Afyonkarahisarlı hemşerilerimiz sizlerin başınıönüne eğdirecek hiçbir yanlış hareketiniçinde değillerdir.Bunu çok rahat birşekilde sizlere söyleyebilirim” diye konuştu.  

“Rıza-i İlahi içinbir şeyler yapabilir miyiz kaygısı içerisindeyiz”

Afyonkarahisar halkının Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan’ın siyasi hareketine her zaman destek verdiğini ve sahip çıktığınıvurgulayan Baybatur şöyle konuştu; “Allah hepinizden razı olsun.Biraz önce birtablo gördüm. Çok hoşuma gitti.Mevcut Belediye başkanımızla, Belediye Başkan adayıolan Mehmet Zeybek ikisi bir salona girdiler ve şu anda yan yana oturuyorlar.Buçoğu siyasi partide olacak bir iş değil.Açık söylüyorum bırakın BelediyeBaşkanlığı'nı öyle yerler var ki insanlar koltuk kavgasında birbirleriniöldürecekler. Ama buradaki insanlar bir ve beraber bir araya geliyorlar,oturuyorlar, beraber yürüyorlar.Bize yakışan da budur. Bizler netice itibariylebu siyasi hareketin, birilerini makama getirme,birilerini bir yere belediye başkanıyapma ya da bir makam için çalışmıyoruz. Bugün biz makamlarda liderimizinönderliğinde rıza-iİlahi noktasında bir şeyler yapabilir miyiz noktasında birfaydamız dokunur mu kaygısı içerisindeyiz.Bakın bugün burada belediye başkanadayımız 31 Mart'ta bayrağı başka bir abimize devredecek. Elhamdülillah bubizler için bir berekettir, güzelliktir.Yine görevi devralan Mehmet abimiz ileberaberil başkanlığı yaptık.Kendisini tanırız severiz.Uzun yıllar beraberçalıştık.Daha sonra kendisi ayrıldı. Bugün tekrar kader insanları bir yeregetirdi.Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın şöyle bir özelliği var; Birçok Bakanıgörüyorsunuz görevden alıyor. Bir gece ansızın hatta bazıları bunu televizyonkanallarında öğrendiler ama istikametini bozmazsa dava ile alakalı makamsendeyken söylediği güzel sözleri görevden alındıktan sonra ya da vazifen sonaerdikten sonra görev bilinci ile söyleyebiliyorsan işte kazanan sensindir.Neticede Genel Başkanımız bir ağabeyimizi bir arkadaşımızı bir vazifeden alıyor,kenarda tutuyor.Vakti saati geldiğinde ona bir görev veriyor.”

“Bu mücadeleyiverenler yıllar sonra doğru yerde durmanın şerefiyle anılacak”

Programdaki son konuşmayı Genel Başkan Yardımcısı veTeşkilatBaşkanı Erkan Kandemir yaptı. Kandemir konuşmasında, “Tarihte geriyegittiğimizde belki Fatih'in askerleri o günün şartlarında evet İstanbul'u fetihedince bir müjdeye mazhar olacağız motivasyonu vardı ama biz İstanbul’u kesin fethedeceğizdiye düşünüyorlardı.Fakat 100 sene sonra biz o güne bir tarihi kapatmak, bir çağıkapatmak bir çağı açmak dedik.Bugün bu mücadeleyi verenler en alttan en üsttekadar 100 yıl sonra isimleri hatırlanması bilebu insanlık mücadelesinde doğruyerde durmanın şerefi ile onuruyla inşallah izzetiyle anılacak. Bu teşkilatınmensuplarının mücadelesi AK Parti siyasi hareketinin Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan davası olacak. Daha güzel bir yarın inşa etmek adına kafa kafaya vermişteşkilat mensupları olarak hayırla yâd edilecektir” ifadelerine yer verdi.

“Umudumuzu ve topraklarımızı elimizdenalmak istiyorlar”

“Zorlu bir yerel seçime gidiyoruz” diyen Kandemir, “Biradım geriden bakmak lazım. Türkiye'nin seyrüseferine bakınız.Önce durduğumuzyeri iyi tespit etmek lazım.Şair İsmet Özel diyor ki ‘Annem bana dua ederdi.Sonraümmeti Muhammed'in bütün çocuklarına dua ederdi.’ Biz yaptıklarımızı sadece Afyonkarahisar,sadece Türkiye için yapmıyoruz.Biz bu davada bu medeniyetin değerleri içinmücadele veriyoruz. Tüm insanlığa bir umut olduğumuzu hatırlatmalıyız.Butoprakların iki tane çok kritik bir şey var; Birincisi insanlığa yetecek birumut, insanlığa yön verecek enerjinin kaynağıtopraklar.İşte tam da bu ikisinesaldırıyorlar. Umudumuz kalmasın, enerjimiz bitsin istiyorlar. Şimdi şöyle biradım geriden bakın; Konuşulanlara tartışılanlara bakın. Bize söylenenlere bakın.Şöyle bir bakın göreceksiniz ki iki şeye saldırıyorlar.‘Bu milletin umuduolmasın’ istiyorlar ki ‘bunlar fazla ayağa kalktılar.Enerjileri tükensin,birbirlerine dönsünler.Birbirleriyle kavga etsinler.’Fakat Allah'ın izniyle buteşkilat bu millet evvel Allah umudunu da yeşertecek, enerjisini de yüksektutacak.Şimdi ‘1 Nisan sonrası başınıza neler neler gelecek’ diyorlar. İşte oumudu almak istiyorlar.Buna fırsat vermememiz lazım.Biz bu davanın bedeliniödedik. Biz, bu millete asla yanlış yapmamış,bedel ödetmemiş, ihanet etmemiş,bir siyasi hareketin mensuplarıyız.Bir de karşı tarafa bakın; Üstat diyor ya ‘Eydüşmanım sen benim ifadem ve hızımsın.’Kendimizi tanımlarken karşımızdakine bakacağız”şeklinde konuştu.

“Bunlar Diyarbakır’da HDP, Aydın’da İYİ,Adıyaman’da SP, İstanbul’da CHP”

Kandemir hedefine PKK terör örgütü üzerinden HDP ve İYİParti’yi koydu. Konuşmasında, PKK'nın siyasi uzantısı HDP’nin milliyetçigeçinen İYİ Parti ile kol kola yürüdüğünü ifade eden Kandemir sözlerine şöyledevam etti; “Düne kadar bütün mukaddesatına küfür eden siyasi hareket kendiiçinde mukaddesatı taşıdığını öne süren Parti ile beraber.Birbirine benzemeyen normaldebirbirinden haz etmeyen bu partiler hangi amaçla niye bir araya gelmişler birdurup düşünmek lazım. 15 Temmuz'da PKK'yı da DEAŞ’ı da FETÖ'yü de aynı torbanıniçine koyanlar,bugün hiç birbirine benzemeyenleri bir araya getirdiler.Meselesadece belediye seçimlerini kazanmaksa bu nasıl bir birlikteliktir? Zilletittifakının adı Adıyaman'da Saadet Partisi, Aydın da İYİ Parti oluyor.Diyarbakır'da HDP oluyor. İstanbul'da CHP oluyor.Ne yapacaklar?Dertleri hadi şubelediyeleri kazanalım da millete daha iyi hizmet edelim mi diyecekler?Bunlar karanlıktael ele tutuşuyorlar. Bizler de projektörleri bunların üzerine tutmamız lazım.Bizimmahcup olacağımız hiçbir şey yok.Karanlıkta el ele tutuşup bizim karşımızagelenlere karşı bizim alnımız ak, gayet şeffaf bir şekilde yürümemiz lazım. Yokuşyukarı çıkmak zor iştir. Yukarı çıkarken sırtımızda taşıdığımız o vefa yükündebu milletin size yüklediği emaneti taşırken bu emanetin içerisine değerlerini,geleceğini, umutlarını,yükledik. Kolay değil o yokuşu çıkmak. Bedel ödersiniz.” 

Toplantı konuşmaların ardından karşılıklı görüşalışverişi ile devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri