Bolvadin’de 'İlk yardım' kursu

BolvadinHalk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Temel ilk ve acil yardım' kursuaçıldı.

BolvadinHalk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında açılan kursta kursiyerlere ilk yardımmüdahalesi ile ilgili uygulamalı ve sinevizyon gösterimi şeklinde eğitimgerçekleştirildi. Kursta, günlük hayatta yaşanan kazalar sırasında yapılacakilk yardım konusunda geniş bilgiler verildi. Afyonkarahisar İl Sağlık MüdürlüğüPersoneli, Paramedik Yavuz Yıldız tarafından verilen, 18 saatlik eğitimsırasında, boğulma, trafik kazaları ve yanık gibi konularda yapılacak ilkmüdahale konularında da bilgilendirmeler yapıldı.

Eğitici,Paramedik Yavuz Yıldız; herhangi bir olay karşısında yapılan ilk yardımınsağlık açısından çok önemli olduğunu belirterek, ’’Kazalarda olay yerine sağlıkekibi veya ilk yardım eğitimi almış ekipler gelinceye kadar kimsenin müdahaledebulunulmaması gerekiyor. Meydana gelebilecek olay ya da kaza sonrasındayapılacak olan kurtarma operasyonunda uygulanan ilk yardımın, bilinçli olarak,eğitim almış kişiler tarafından yapılması kazazedelerin hayatlarınıkurtarabilecek.’’ dedi.

Kusakatılan bay ve bayan kursiyerler, kursta aldıkları eğitimi başarı iletamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikayı almayı hak kazandılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri