“Bir yanda trenden inenler, bir yanda halkı uçağa bindirmek isteyenler var”


AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenenhaftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Prof.Dr. Veysel Eroğlu, şehre yedi tır yardım geldiği iddialarına yanıt verdi. İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen de, Afyonkarahisar halkının uçağabinmesi için askeri havalimanının açılmasına yönelik çalışmaların başladığınısöyledi.

AK PartiAfyonkarahisar İl Başkanlığınca düzenlenen haftalık basın toplantısı yapıldı.Toplantıya İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen ile birlikte, milletvekili Prof. Dr.Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Tanıtım Medya Başkanı SelimArıcı, Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser veGençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan Katıldı.

“Hemşerilerimizinkantarı belindedir”

Toplantıda ilkkonuşmayı AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen yaptı. Sezen konuşmasında, “Bentüm Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramını,aynı zamanda Ormancılık, Meteoroloji ve Dünya Su gününü kutluyorum. Türkiye'ningeleceği için Afyonkarahisar'ın yarınları için Sayın Cumhurbaşkanımızınpolitikalarını anlatmak için dur durak bilmeden sahada çalışıyoruz.Afyonkarahisar'a şimdiye kadar neler yapılmış, neler yapılacak bunlarıanlatıyoruz. 17 senelik bir iktidarımız var. Afyonkarahisar'a 23,5 katrilyonyani yeni parayla 23,5 milyar lira yatırım yapıldı. Afyonkarahisarlıhemşerilerimiz kadirşinastır, hemşerilerimizin kantarı belindedir. Dün neleryapıldığını bilir, yarın neler yapılacağını da bilir” ifadelerine yer verdi.

“Bir yanda trenden inenler, biryanda halkı uçağa bindirmek isteyenler var”

Başkan Sezen, “İlimizeEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız geldi. Sayın Bakanımız Veysel Bey birricada bulundu ve hemen gereği yapıldı. Milli Savunma Bakanımız geldi. Milletbahçesi ile ilgili gerekli talimatları verdi. Sağlık Bakanımız geldi. Sinanpaşailçemizde hastanenin temelini attı. Enerji bakanımız mermer sektörününsorunları ile ilgili gerekli çalışma başlattı. Bundan sonra da inşallahAfyonkarahisar’ımıza ne gerekiyorsa Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu hamiliğindegece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sayın Savunma Bakanımızgeldiğinde Hava Kuvvetleri komutanına bir talimat verdi. Bu talimat askerihavalimanının sivil uçuşlara açılması yönündeydi. Şimdi Sayın Bakanımız,vekillerimiz, Devlet Hava Meydanları çalışmalarına başlayacaklar. Bakınız biryanda trenden inenler var, bir yanda da Afyonkarahisar halkını uçağa bindirmekisteyenler var. Her Afyonkarahisarlı buradan kalkacak uçağa binecek ve çok dahakonforlu bir yolculuk yaşayacak. Afyonkarahisar halkını güvenli ve konforlu biryolculuk olan uçak ile buluşturmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“Türkiye’nin aynıalandaki en büyük spor tesisi Afyonkarahisar’da”

Belediye Başkanı BurhanettinÇoban da bir konuşma yaptı. Türkiye'nin en güzel spor kompleksiniAfyonkarahisar'da kurduklarını kaydeden Çoban konuşmasında şu ifadelere yerverdi: “Sayın Orman Su İşleri Bakanımız ve milletvekillerimizin desteği ilebunu yaptık. Bakınız Türkiye'de İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya gibi bütünbüyük şehirler arasında aynı alandaki en büyük spor tesisi Afyonkarahisar'dadır.Türkiye'de başka bir yerde böyle bir spor tesisi yoktur. Atletizm, yüzmehavuzu, su kayak tesisi, güreş eğitim merkezi, açık-kapalı tenis kortları ileTürkiye'de aynı alanda başka bir tesis yoktur. Bununla birlikte tamamenbelediyemizin kendi araç ve gereçleri ile bir motokros pisti yaptık. Geçen yılilk yarışma yapıldı ve ilk yarışta Dünya Motosiklet Federasyonu tarafındandünyanın en iyi pisti seçildi. Burası Afyonkarahisar’ı dünyaya tanıtan bir yer.Bu işler Ankara ile uyumlu belediye başkanlarının çalışmaları ilegerçekleşiyor. Ben bunun en büyük şahidiyim. Böyle bir uyum olmazsa destekolmazsa mümkün değil böyle büyük işler yapılamaz.”

“Görünen o ki halkımız kararını vermiş durumda”

Belediye Başkanadayı Mehmet Zeybek ise “Görünen o ki halkımız kararını vermiş durumda. Yenidönemde de inşallah belediye başkanımızın ifade ettiği gibi uyumlu çalışmalargerçekleştirerek hazırlamış olduğumuz projelerimizi bir bir yerine getireceğiz.Tabii Sayın başkanımızın yarım kalmış, ilave edilmesi gereken projeleri var.Onları da ‘devlette devamlılık esastır’ inancıyla aynen devam ettireceğiz.Nihayetinde güzel Afyonkarahisar’ımızı daha güzel yarınlara nasıl taşırız,nasıl getiririz onun için çalışacağız. Bugüne kadarki değişimi ve dönüşümü gördük.Halkımızın yaşam şartlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Zor bir süreçtengeçiyoruz. 31 Mart seçimlerinde inşallah diğer seçimlerde olduğu gibi hayırlaneticelenir” dedi.

“Tahsilat noktasıproje mi Allah aşkına”

Son konuşmayımilletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptı. Eroğlu, “Efendim bir belediyebaşkan adayının proje diye vaatlerine baktığım zaman ben hayret ediyorum.Sokaktakivatandaş ‘günaydın’ diyor. Macera Parkı veAkarçaygibi büyük projeleri yaptık.Bazıkişiler Akarçay’ıPorsuk ile kıyaslıyor. Burası 200 bin metrekare bir alan.Porsukile kıyaslanacak bir yer değil. Bakınız yapılan bir çalışma şehrin gelişmişliğinene kadar etki ediyor ona bakmak lazım.Akarçay şehrin her yönüne etki ediyor.Tabii Afyonkarahisar'a arada bir gelince bunlar yaşanması normal şeyler.Bazıları tahsilat noktası projesi diyerek vatandaşlara vaatlerde bulunuyorlar.Bubüyük bir proje mi Allah aşkına soruyorum sizlere?Bunu 1995 yılında İSKİ GenelMüdürlüğü döneminde ben yaptım” dedi.

Milletvekili Prof.Dr. Veysel Eroğlu, kendisine ‘şehre yedi tır yardım geldiği’ iddialarınayönelik soru üzerine de “Böyle bir şey yok. Tamamen şehir efsanesi. Tır değilpaket bile gelmedi” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri