“Binalarda Enerji Verimliliği” Başlıklı Konferans Düzenlendi


Afyon KocatepeÜniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Bölümümüz öğrencilerine yönelik İnşaatMühendisliği Kulübü tarafından, “Binalarda Enerji Verimliliği” konulu konferansdüzenlendi.

Konferansın açılışkonuşmasını gerçekleştiren İnşaat Mühendisliği Kulübü Akademik Danışmanı Öğr.Gör. Süleyman GÜCEK, “Enerji verimliliği, binalarda yaşam standardı vehizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarınındüşüşüne yol açmadan, birim hizmet veya ürün miktarı başına enerji tüketimininazaltılmasıyla sağlanabilir. Eğitim, etüt ve bilinçlendirme çalışmaları ilebina sektöründe %30, sanayi sektöründe %20 ve ulaşım sektöründe %15 olmak üzeredört Keban Barajı inşa edebilecek, yaklaşık 7,5 milyar TL değerinde enerjitasarruf potansiyelimiz olduğu tespit edilmiştir. Bu sebeplerden dolayıülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak ve gelecek nesillereyaşanılabilir bir çevre bırakmak için enerjiyi verimli kullanmalıyız. Binalarımızdaalacağımız bazı önlemler ve enerji tüketim alışkanlıklarımızdaki küçükdeğişiklikler bizlere çok şeyler kazandıracaktır” dedi.

Konferansta konuşanYTONG A.Ş. İş Geliştirme Uzmanı Mimar Duygu ENGİN, “Günümüzde kentlerimizinoluşumu esnasında iklimsel farklılıklar, yöresel veriler dikkate alınmadanmeydana gelen yapılaşmalar maalesef artmıştır. Tüketilen enerjinin yaklaşık%35’i binalarda kullanılmaktadır. Bu durum binalardaki enerji kullanımının veverimliliğinin oldukça önemli olduğunu göstermektedir. Çeşitli ülkelerde enerjiverimliliği alanında 1970’lerden beri uygulanan en önemli tedbirlerden biribina kodları ve standartlarıdır. Binalarda enerji verimliliğinin sağlanabilmesiiçin bu konuda yürürlükte olan enerji etkin bina tasarım yönetmelik ve standartlarınauyulması gerekmektedir” dedi.

İnşaat MühendisliğiBölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin AKBULUT tarafından, konuşmacı Duygu ENGİN’e vermiş olduğu kıymetli bilgilerden dolayı plaket takdimedilmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri