ATSO’dan ispanya çıkarması

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi OdasıYönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Akifİşbilir, Hacı Sait Evrenkaya, Hayrettin Güzbeyve ATSO Genel Sekreteri AliŞenol, KOBİ Akademisi Projesi kapsamında İspanya’da saha çalışmasınakatıldılar.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi OdasıYönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Akifİşbilir, Hacı Sait Evrenkaya, Hayrettin Güzbey ve ATSO Genel Sekreteri AliŞenol, ATSO’nun Avrupa Birliği’nden destek alarak uyguladığı KOBİ AkademisiProjesi çerçevesinde İspanya’nın Valencia kentinde Valencia Ticaret Odası, ValenciaTicaret ve Kültür Merkezi, Florida Üniversitesi ve Valencia PoliteknikÜniversitesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İSPANYA’NIN İHRACATININ YÜZDE 10’UVALENCİA’DAN

ATSO organizasyonunda gerçekleştirilenprogramda ATSO Heyeti, ilk olarak Valencia Ticaret Odası’nıziyaret etti. Oda yetkililerinin ATSO Heyeti’ne yaptığı sunumda Valencia’nıngeçen yıl 9 milyon turist ağırladığı, İspanya’nın ihracatının yüzde 10’nunValencia bölgesinden gerçekleştirildiği, işyerlerinde maliyeti düşüren veçevreci projelere imza atıldığı bilgisine yer verildi.

TİCARET VE KÜLTÜR MERKEZİ İŞBİRLİĞİ İÇİNUYGUN

ATSO Heyeti’nin ikinci durağı ValenciaTicaret ve Kültür Merkezi oldu. Heyet, 1879 yılında küçük işletmelere destekamacıyla, kentin önde gelenleri tarafından kurulan Ticaret ve Kültür Merkezi’niinceledi. Ziyarette, Ticaret ve Kültür Merkezi’nin, ATSO tarafındanhazırlanacak Avrupa Birliği projelerinde ağ kurma ve işbirliği sağlanması içinönemli bir kuruluş olabileceği üzerinde duruldu.

LİDERLİK VE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİVERİLİYOR

KOBİ Akademisi Projesi çerçevesindedüzenlenen İspanya programında Florida Üniversitesi’ni de ziyaret eden ATSOHeyeti, burada liderlik, girişimcilik ve inovasyon eğitimleri hakkında bilgialdı. Heyet, yüzde 75 beceri ve yüzde 25 kavramsal bilgi üzerine kurulmuş olaneğitim sistemi hakkında not aldı.

YENİ FİKİRLERE ÜNİVERSİTE DESTEĞİ

ATSO Heyeti’nin İspanya programındakison durağı ise Valencia Politeknik Üniversitesi oldu. Girişimcilik kültürünübenimsetmek amacını taşıyan Üniversite yetkilileri, bu çerçevede “start-up”(gelişmeye açık iş planlamaları) projelerini gerçekleştirdiklerini, eğitimlerdüzenlediklerini ve projelerin hayata geçmesi için Kuluçka Merkezi kurduklarınıaktardı.

FAYDALI BİR ZİYARET OLDU

İspanya’da KOBİ Akademisi projesiçerçevesinde saha çalışması kapsamında düzenlenen program hakkındadeğerlendirmede bulunan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül,“İspanya’da özellikle proje geliştirme, eğitim ve mali kaynaklar hakkındakazanılan tecrübelerden yararlanma imkanı bulduk. Biz de Türkiye’de edindiğimiztecrübelerimizi paylaştık ve işbirliği olanaklarını masaya yatırdık. Faydalıbir ziyaret oldu” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri