ATSO’da uygulamalı girişimcilik eğitimi protokolü imzalandı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasıile İŞKUR arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü imzalandı. ATSOYönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, bu yıl 10 adet Uygulamalı GirişimcilikEğitimi düzenleyeceklerini belirtti.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) ile Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü arasındaUygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü imzalandı. Protokol imza törenindekonuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, girişimcilik kavramını çokönemsediklerini belirtti. Serteser, “İşletme kurmak isteyenlerin güncelbilgilerini heyecan ve azim duyguları ile birleştirmelerini önemsiyoruz.Ülkemizde girişimciliğin yaygınlaşması ile kaliteli ürün yelpazesininartacağına, bununla birlikte ürünlerde yapılan yeniliklerin de daha çok gündemegeleceğine inanıyoruz” dedi.

Bu yıl 10 adet Uygulamalı GirişimcilikEğitimi düzenleyeceklerini kaydeden Serteser, “İŞKUR ve KOSGEB işbirliğindegeçen yıl 3 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi vermiştik.  Bu eğitimlerde toplam 74 kişi belge almayahak kazandı. Bu yıl Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri planlamasını yaparkensayıyı geçen yıla göre yüksek tuttuk. Bu sene boyunca 10 adet Uygulamalı GirişimcilikEğitimi düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nebaşvuru sürecinde bir değişiklik yapıldığını kaydedenSerteser, “Bu dönemki eğitimlerde çok önemli bir değişiklik oldu. Daha önceUygulamalı Girişimcilik Eğitimi almak isteyenler, bizim duyurumuzdan sonraOdamız’a geliyor ve mülakattan geçiyordu. Bu dönem ise KOSGEB’in hibe vedesteklerinden yararlanarak iş kurmak isteyenler, bu eğitimi almak için önceKOSGEB’in internet sitesine girerek E-Devlet üzerinden başvuru yapacak. Bubaşvuruların, eğitimden 5 gün önce tamamlanması gerekiyor. Bizim bu seneki ilkUygulamalı Girişimcilik Eğitimimiz 18 Nisan’da başlayacak. Eğitime katılmakisteyenlerin 12 Nisan akşamına kadar E-Devlet’ten başvuru yapma mecburiyetinihatırlatmak isterim” dedi.

İMALAT SEKTÖRÜNE BÜYÜK DESTEK

Serteser, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimiçerçevesinde 32 saatlik yoğun bir program uygulanıyor. Bu eğitimlerdeTürkiye’de Girişimcilik, Girişimcilerin Özellikleri, Girişimcilik ve Yönetmegibi kavramlar öğretildiği gibi, proje yazma hakkında da çok önemli bilgilerveriliyor. Bu eğitimlerde devamsızlık yapanlar, KOSGEB’e başvurmak için gerekliolan sertifikayı alamıyor. Girişimci adaylarımızın devamsızlık yapmamaları arzuediliyor. Eğitimin ardından iyi bir proje yazarak KOSGEB’e başvuran girişimciadayları, KOSGEB değerlendirmesinden geçince sektörü ile ilgili hibeyi almayahak kazanıyor. Bu dönem, desteklerde geri ödeme kısmı kaldırıldı. Girişimciadaylarına bütün destekler hibe olarak verilecek. İmalat sektöründe düşük, ortave yüksek teknolojili projelere, projelerin büyüklüğüne göre 50 bin liradan 360bin liraya kadar hibe verilmesi öngörülüyor. İlimizin önde gelen sektörleriarasında olan et işlemeciliği, süt işlemeciliği ve lokum üretimi gibi alanlardahibe alınması mümkündür. Bununla birlikte hizmet sektörüne de destekverileceğini söyleyebiliriz.”

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019 TEŞVİK PAKETİVURGUSU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler BakanıZehra Zümrüt Selçuk ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim KuruluBaşkanı M. RifatHisarcıklıoğlu’nun birlikte açıkladıkları İstihdam Seferberliği2019 Teşvik Paketi’ne de atıf yapan Serteser, “Aile, Çalışma ve SosyalHizmetler Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, CumhurbaşkanımızSayın Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam çağrısı üzerine birlikte çalışarakİstihdam Seferberliği 2019 Teşvik Paketi’ni meydana getirdi. Bu yeni teşvikpaketinin kamuoyuna açıklanması ile birlikte Türkiye genelinde 2,5 milyon,Afyon’da ise 10 bin istihdam hedefiyle Valiliğimiz, Odamız, Borsamız,  İŞKUR, SGK, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetlerİl Müdürlüğü, ilçelerdeki Oda ve Borsalarımız, birlikte çalışmalara başladık. UygulamalıGirişimcilik Eğitimi’ni başarıyla bitiren girişimci adaylarımızın kendiparalarını kazanmalarının yanında istihdama katkı sağlamak amacıyla daçalışacaklarını düşünüyorum. Bu dönem 10 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimiaçmamızın nedenlerinden bir tanesi istihdama katkı sağlamak olacak. Buvesileyle, işbirliği içinde olduğumuz İŞKUR İl Müdürlüğü’ne, KOSGEB İlMüdürlüğü’ne ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İŞİNİ KURMAK İSTEYENLERE ÇAĞRI

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya ise“Düzenlediğimiz Girişimcilik Programları ile kendi işini kurmak ve geliştirmekisteyen herkese yardımcı olacağız. Bu programlar süresince katılan tümkursiyerlere cep harçlığı veriyor, Genel Sağlık Sigortası, iş kazası ve meslekhastalığı sigortaları yapıyoruz. Program sonunda ise kendilerine sertifikalarınıAfyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile beraber takdim ediyoruz. Bu vesileile bizlere bugüne kadar desteklerini esirgemeyen Ticaret ve Sanayi OdasıYönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser’e ve ekibine teşekkür ediyorum”dedi.

ATSO’DA BU YIL DÜZENLENECEK GİRİŞİMCİLİKEĞİTİMLERİ TARİHLERİ

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 1/ 18-21Nisan 2019 (Perşembe- Pazar)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 2/ 27-30Haziran 2019 (Perşembe- Pazar)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 3/ 4-7Temmuz 2019 (Perşembe- Pazar)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 4/ 22-25Ağustos 2019 (Perşembe- Pazar)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 5/ 19-22Eylül 2019 (Perşembe- Pazar)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 6/ 10-13Ekim 2019 (Perşembe- Pazar)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 7/ 24-27Ekim 2019 (Perşembe- Pazar)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 8/ 14-17Kasım 2019 (Perşembe- Pazar)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 9/ 12-15Aralık 2019 (Perşembe- Pazar)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 10/26-29 Aralık 2019 (Perşembe- Pazar)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri