ATSO’DA KOSGEB DESTEKLERİ ANLATILDI

Afyonkarahisar Ticaret ve SanayiOdası’nda KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’un katılımıyla “KOSGEBVizyonu ve Destekleri” başlıklı toplantı yapıldı.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), Afyonkarahisar’daki firmalar için önemli bir toplantıya ev sahipliğiyaptı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresiBaşkanlığı (KOSGEB) tarafından KOBİ’lere sağlanan desteklerin anlatıldığıtoplantıda, sunumu KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt yaptı.

TOPLANTIYA YOĞUN KATILIM OLDU

Toplantıya ATSO Meclis Başkanı Dr.Mehmet Sıtkı Merdivenci, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSOMeclis Üyeleri, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Oda ve Borsa camiası temsilcileri,kurum ve kuruluş temsilcileri ile firmaların yöneticileri katıldı.

KOSGEB, ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

Toplantının açılış konuşmasını yapanATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, KOSGEB’in KOBİ’ler için önemli birfinans kaynağı olduğunu vurguladı. Serteser, “Son dönemde KOSGEB’in bakış açısıdeğişmiş, bu değişimle birlikte KOSGEB, ülke ekonomisine doğrudan katkısağlayan bir kuruluş olmuştur. Özellikle ithal ürünlerin ülkemizde üretilmesi,işletmelerin teknolojideki son gelişmelerden yararlanması ve yenilikçiyaklaşımlar ortaya koyması, KOSGEB’in öncelikleri arasındadır. KOBİ’lerimiz,projeler hazırlayarak Girişimcilik, AR-GE, İnovasyon, İşletme Geliştirme,Uluslararasılaşma, Labaratuvar Hizmetleri birçok destekten yararlanmaktadır”dedi.

ATSO, KOSGEB DESTEKLERİNDEN YARARLANIYOR

ATSO’nun da KOSGEB desteği ile projelereimza attığını hatırlatan Serteser, “Oda olarak biz de KOSGEB desteklerindenyararlanıyoruz. Bu çerçevede Arnavutluk-Kosova-Makedonya, Birleşik ArapEmirlikleri’ne KOSGEB desteği ile iş gezileri gerçekleştirdik.  13-16 Ocak 2019 tarihlerinde Almanya’dadüzenlenecek Uluslararası Yapı ve İnşaat Teknolojileri Fuarı’na yine KOSGEBdesteği ile üyelerimizin katılımı sağlanacaktır. Odamız, 2017 ve 2018 yıllarıiçerisinde İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde 21 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimidüzenlemiştir. Bu eğitimlerde toplam 478 kişi katılım belgesi almaya hakkazanmıştır” diye konuştu.

“DAHA YAKIN ÇALIŞACAĞIZ”

Mayıs ayında yapılan Türkiye Odalar veBorsalar Birliği Genel Kurulu’nda KOSGEB ile ilgili bir görev üstlendiğinikaydeden Serteser, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz ile KOSGEB, yakıntemasta olan kuruluşlardır. Birliğimiz’in Mayıs ayında yapılan Genel Kurulu’ndaBirlik Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafındanşahsıma verilen görevlerden bir tanesi de KOSGEB Genel Kurulu’nda Birliğimiz’itemsil etmektir. Bu bakımdan KOSGEB Başkanı Sayın Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ilebundan sonra daha yakın çalışacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“ŞEHRİMİZİN İLERMLEMESİ İÇİN PROJELERÜRETİYORUZ”

Serteser, sözlerini şöyle noktaladı:

“Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasıolarak şehrimizin ilerlemesinde, ülkemizin daha müreffeh olmasında etkin birrol almayı sürdüreceğiz. Üyelerimizin karşılaştıkları sorunlara en kısa zamandaçözüm buluyor; firmalarımızın ekonomiye daha çok katkı sağlaması için projelerüretiyoruz.”

“AFYON’DAKİ FİRMALARA DAHA ÇOK DESTEKVERMEK İSTERİZ”

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurtise Afyonkarahisar’daki firmaların KOSGEB desteklerinden daha çokyararlanmasını istediklerini belirtti. Uzkurt, “Afyonkarahisar’dakiKOBİ’lerimiz, 2018 yılı içinde yaklaşık 8 milyon lira civarında destek aldı. Bunun,Afyon gibi sanayisi gelişmekte olan, KOBİ ağırlığı yüksek olan bir ilimizin hakettiği bir destek miktarı olmadığını belirtmek istiyorum. Biz Afyonkarahisar’dadaha çok KOBİ’yi desteklemek isteriz.

Afyonkarahisar’dan bir firmamızınAlmanya'dan ithal ettiğimiz tıbbi cihazın ilk defa Türkiye'de yerli üretiminisağlayarak, KOSGEB desteğiyle bunu hem iç pazarda ithalatın önünü kesecekşekilde, hem de dış pazarlara ihracat yapacak şekilde geliştiriyor olmasındandolayı son derece mutluyum. Devlet ve KOSGEB olarak verdiğimiz desteklerindoğru adreslere gittiğini görüyoruz. Kamu kaynağı kullanılarak, kaynağın en az 100katı katma değer üretildiğini görmekten de son derece mutluyuz. O anlamda dadoğru yoldayız” dedi.

ÖNCELİK İTHAL İKAMESİ ÜRETİM

KOSGEB’in, Cumhurbaşkanı Sayın RecepTayyip Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın desteği ile yenibir vizyon kazandığını kaydeden Uzkurt, “KOSGEB, küçük ve orta ölçekliişletmeleri desteklemek için kurulan, 2009 yılında sanayinin yanı sıra hizmetsektörünü de içine alarak yeni bir misyon üstlenerek görevini icra etmekte. Bizvatandaştan toplanan vergileri yeni girişimcilere, KOBİ’lere aktarıyoruz. Buciddi bir sorumluluk olarak karşımıza çıkıyor. Birinci önceliğimiz ithalettiğimiz ürünleri, Türkiye’de bir KOBİ üretmek istiyorsa ve bize geliyorsa bizbu KOBİ’ye 5 milyon liraya yakın bir destek vereceğiz. Yeni dönemde biz, dahastratejik KOBİ yatırımlarını harekete geçirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

SERTESER İSTEDİ, UZKURT “TAMAM” DEDİ

Toplantı, Uzkurt’un yaptığı sunumunardından soru-cevap kısmı ile devam etti. Bu bölümde söz alan ATSO YönetimKurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “KOSGEB KOBİ Temsilciliği’nin Odamız’da kurulmasını istiyoruz” dedi. Bunun üzerine KOSGEB BaşkanıUzkurt, “Buradaki sanayicilerin daha fazla KOSGEB desteklerinden yararlanmasınıistiyoruz. Bu konuda dile getirdiğiniz talebin gereğini yaparız. Buradakitemsilcimiz de sizden birisi olsun. En kısa zamanda Afyon’da bir temsilcilikaçalım. Odamız’ın içinde de, sizin uygun gördüğünüz yerde de olabilir.Temsilciliği kuralım. Biz desteği açıkladığımızda bir komisyon oluşturun.Sorularınızı, projelerinizi hazırlayın, uzmanlarımızı da gönderirim, kendim degelirim” şeklinde cevap verdi. Uzkurt’un bu yaklaşımına Serteser teşekkür etti.

HEDİYE VE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Programın sonunda, ATSO Meclis BaşkanıDr. Mehmet Sıtkı Merdivenci ile ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser,KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’a hediye takdim etti. Uzkurt,Merdivenci ve Serteser, Afyonkarahisar’da KOSGEB AR-GE ve İnovasyon Programı’nıbaşarı ile tamamlayarak ekonomiye katma değer sağlayan Biohenge firmasınınyöneticisi Aydın Coşkun’a plaket verdi. Plaket töreninin ardından Coşkun, projehakkında kısa bir bilgilendirme sunumu yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri