ATSO’DA DÜNYA KADINLAR GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Afyonkarahisar Barosu ile TOBBAfyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu’nun işbirliğinde gerçekleştirilenDünya Kadınlar Günü Programı, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’ndadüzenlendi.

Afyonkarahisar Barosu ile TOBBAfyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde Dünya Kadınlar GünüProgramı düzenlendi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) gerçekleştirilenprograma ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in eşi Feyza Serteser,Afyonkarahisar Barosu Başkanı Av. Turgay Şahin’in eşi Necla Şahin, TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, biliminsanları ve avukatlar katıldı.

KADINLARIN SORUNLARI GÜNDEME GELİYOR

Programın açılış konuşmasını yapan TOBBAfyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Berna Tokman“8Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve dahahuzurlu yaşam isteklerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarakkutlanmaktadır. Biz Kadın Girişimciler Kurulu olarak kadın sorunlarınaduyarlılık gösteriyoruz.Kadınların hukuki haklarını, finansal kaynaklaraulaşmada kadın ve genç girişimcilerin yaşadığı zorlukları, çalışma isteklerini,iş hayatında cinsiyet eşitliğinin sağlanması gerektiğini gündeme getiriyoruz;kadın işsizliği sorununun çözümü için Afyonkarahisar’da eğitimler ve seminerlerveriyor, paneller düzenliyoruz” dedi.

Tokman, “Gelişmiş bir toplum olmak içinkadınlarımız sosyal hayata, üretim süreçlerine siyasetten spora, sanattan işdünyasına karar mekanizmalarında daha fazla yer almalılar. Bunun çözümününkadınlarımıza özgüven kazandırma ve eğitimden geçtiğinin bilincindeyiz. Kadınlarayol göstermeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

TARİHİN HER DEVRİNDE KADININ EMEĞİ VAR

Afyonkarahisar Barosu Başkan Yardımcısı,Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Gönül Ar Güngör de tarihin herdöneminde kadının emeğine rastlandığını kaydetti. Güngör, “Tarihin tüm izlerinebakıldığında kadının varoluşu ve emeği görülecektir. Bir toplumun temelininsağlamlığı kadına verdiği değer ile ölçülür. Kadınlar, hiçbir nefret veşiddetin odak noktasına yerleştirilemez. Kadınlarımızın ötekileştirilmediği,arka plana itilmediği, medeni ve maneviyatla dolu bir Türkiye ve dünya görmeyiümit ediyoruz. Afyonkarahisar Baro Başkanlığı olarak birçok konuda yasalçalışmalarda altyapı çalışmalarımız olmaktadır. Baromuz, Barolar arasıçalışmalara katılmaktadır. Ancak bu çalışmalar, herkesin elini taşın altınakoyması ile sonuç alacaktır” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından programınpanel kısmına geçildi. ATSO 24. Meslek Komitesi (Sigorta İşletmeleri) BaşkanıFunda Güleç Yaman’ın yönettiği panelde Afyon Kocatepe Üniversitesi KadınÇalışmaları ve Araştırmaları Merkezi Müdürü, Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim ÜyesiAyşe Kılınç, “Kadın ve Hukuk”, Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Dr.Öğretim Üyesi Fatma Dore “Günümüz Türkiyesi’nde Güçlü Kadın”, FizyoterapistNesrin Aka “Kadın ve Sağlıklı Yaşam”, Emekli Banka Müdürü Kadriye Pelin Kazan“İş Hayatında Kadın”, Afyonkarahisar Barosu Kadın ve Çocuk Hakları KomisyonuÜyesi Avukat Gülsüm Topal “Cinsel Suçlar Cezai Müeyyideler ve Af Tartışmaları”hakkında sunum yaptı.

Program sırasında katılımcılara ATSOtarafından günün anısını yaşatmaları için karanfil dağıtıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri