AKÜ IEEE KOCATEPE KULÜBÜNDEN ENDÜSTRİ 4.0 ETKİNLİĞİ

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Institute of Electrical andElectronics Engineers (IEEE) Kocatepe Kulübü tarafından Endüstri 4.0 konusuiçerisinde yer alan “Robotların Endüstrideki Yeri, Robot Sektörünün Geleceği veMühendislerin Robotik Sektöründeki Konumu” başlıklarının içerdiği etkinlikdüzenlendi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknoloji FakültesiElektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Oğuz ve BölümBaşkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Şahin’nin destekleriyle, BalkanRobotik Kurucu Ortağı-Genel Müdürü ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi MutluBalkan tarafından Endüstri 4.0 etkinliği düzenlendi.

Etkinliğin açılık konuşmasını yapan IEEE Kulüp Başkanı HalukÇakır; “Öncelikle geçen yıl temellerini atığımız IEEE Kulübümüzün kurulmasındave faaliyetlerini devam ettirilmesinde büyük destekleri olan Bölüm Başkanımızaynı zamanda Kurucu Danışmanımız Prof. Dr Yüksel OĞUZ hocamıza sahsım vekulübüm adına teşekkür etmek istiyorum. Sayın hocalarımızın ve değerlibüyüklerimizin destekleriyle kulübümüz olarak bu ve bundan sonrakietkinliklerle öğrenci arkadaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Buanlamda bizim yanımızda olan herkese canı gönülden teşekkürler eder saygılarımısunarım.” dedi.

Daha sonra söz alan Teknoloji Fakültesi Elektrik-ElektronikMühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Oğuz, Elektrik ElektronikMühendisliği bölümünün öncelikleri arasında mühendis yetiştirmenin yanındainsan yetiştirmenin de yer aldığın vurgularken, insani duyguların ön plandaolduğu, değer yargılarına sahip çıkıldığı ve etik kurallarına uyulan bir eğitimprogramı benimsediklerini söyledi.

Öğrencilerin geleceğe en iyi şekilde hazırlamak veöğrencilerin ülkemizin ilerlemesinde önemli bir yere sahip olmaları adınaellerinden gelen gayreti gösterdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Oğuz, gelişenve değişen çağa uyum sağlayan, üreten, ileri görüşlü ve çalışkan öğrencileryetiştirmek üzere; üniversiteden edindikleri bilgi vebeceriden yanında bu ve bunu gibi etkinliklere destek vereceklerini sözlerineekledi.

Mutlu Balkan’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte geleceğinmühendislerine; Endüstri 4.0,  Türkiye’deRobot Tarihi, Robotların Kullanıldığı Sektörler, Mekatronik TeknolojisindeRobotları Yeri, Robot Sektöründeki Yerimiz, Robotların Geleceği, Nesnelerinİnterneti ve Nereden Başlamalı konularında bilgiler aktarıldı.

Balkan Robotik Kurucu Ortağı-Genel Müdürü ve MarmaraÜniversitesi Öğretim Üyesi Mutlu Balkan’ın aydınlatıcı ve faydalı bilgileriöğrencilerle paylaşmasının ardından etkinlik plaket takdimi ve hatıra fotoğrafıçektirilmesi ile sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri