AK Parti’den binlerce kişiyi istihdam edecek 10 dev proje


AK Parti olağan basıntoplantısında konuşan İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, Millet Parkı ve sivilhavalimanı müjdesi verdi. Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek ise “Hayaliprojemiz de parti içinde ayrımız gayrımız da yoktur” dedi. Belediye BaşkanıBurhanettin Çoban ise “Bu şehirde yaşamayanların halka verdiği vaatlerininhepsini yaptık” diye konuştu. Son konuşmayı ise milletvekili Veysel Eroğluyaptı. Binlerce kişinin istihdam edileceği 10 önemli projeyi açıkladı.

AK Parti olağan basın toplantısı bugüngerçekleşti toplantıya  İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen ile birlikteMilletvekilimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan,Tanıtım Medya Başkanı Selim Arıcı, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve Belediyebaşkan adayı Mehmet Zeybek ile partililer ve basın mensupları katıldı.

“Savunma BakanındanGenelkurmay Başkanına ‘Millet Parkı’ talimatı

Toplantıda ilk konuşmayı AK Parti İlBaşkanı Av. Hüseyin Sezen yaptı. Sezen konuşmasında, “Kıymetli basın mensupları31 Mart seçimleri ile ilgili saha çalışmalarımız aralıksız bir şekilde durdurak bilmeden devam ediyor. Önceliğimiz Afyonkarahisar, önceliğimiz Türkiye,önceliğimiz ümmet diyoruz. 31 Mart seçimleri sıradan basit bir mahalli idarelerseçimleri değildir. Türkiye'nin 2023, 2051 2071 ve 2099 hedefleri için gecegündüz demeden Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde aşkla şevklekoşturmaya devam ediyoruz. Partimiz kurulduğu günden bugüne ‘aşkla koşanyorulmaz’ anlayışı ile Cumhurbaşkanımızın izinde devam ediyoruz. Bu seçimlergönül belediyeciliği, gönül seferberliği seçimleridir. Alt ve üst yapıyatırımları büyük oranda tamamlandı. Bizler gönüllere girmek için sahadakiçalışmalarımızı sürdürüyoruz.Bu hafta bildiğiniz üzere Milli Savunma BakanımızHulusi Akar,Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları ilimize ziyaret ettiler.Talepettiğimiz Garnizon Komutanlığı'nın millet parkına dönüştürülmesi konusu ileilgili çalışmalar başladı. Sayın Savunma Bakanımız,Genelkurmay başkanınagerekli talimatları verdi. İnşallah orada Belediye Başkan adayımız MehmetZeybek bir Millet Parkı yapacaktır” ifadelerine yer verdi.

“Askeri havaalanı siviluçuşlara açılacak”

“Aynı zamanda Hava Kuvvetleri Komutanıda ilimizde askeri havaalanının sivil havacılığa açılması yolunda çalışma başlatacak”diyen Sezen şöyle konuştu: “Cumartesi günü de Sayın Sağlık Bakanımız FahrettinKoca ilimizi ziyaret edecek. Sağlık İl Müdürlüğünde koordinasyon toplantısıyapacak, esnaf ziyaretinde bulunacak.Sinanpaşa Devlet Hastanesi'nin temelinikendisi atacak. AK Parti hükümetleri döneminde çok icatlar yaptık.Halen dahayapıyoruz.Sayın Belediye Başkanımız 10 yıldır merkezi hükümetin desteğiyle çokbüyük işlere imza attı.Yine ‘Yaparsa AK Parti yapar’ diyoruz.Bizim,önümüzdekidönemde de hizmetkervanı duraksamadan Mehmet Zeybek başkanımızla devamedecektir. Afyonkarahisar hak ettiği noktanın çok daha üstünde bir kazanımlarsağlayacaktır.Teşkilat olarak 59 seçim bölgesinde sandık eğitimlerimiz başladı.Dünitibariyle 6 ilçemizde tamamlandı. 31 Mart seçimlerinde yaklaşık 6000 teşkilatüyemiz ile sandıkların başında olacağız.Afyonkarahisar'da 500 bin civarında seçmenimizvar. AK Parti Afyonkarahisar genelindeki üye sayısı ise bugün itibariyle 95bindir. Seçmenin yüzde 20'si zaten AK Parti'ye üye. İnşallah Kadın Kollarımız,Gençlik Kollarımız,ana kademe, İl Teşkilatı gece gündüz demeden çalışmaya devamedeceğiz.”

Askeri birlik için SEKAarazisi önerildi

Sezen, “İlimize askeri bir birlikkonuşlanması içinde Çay ilçemizdeki eski SEKA arazisini komuta heyetineönerdik. Bununla birlikte Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akarbeyefendiyi, Genel Kurmay Başkanımız ve Kuvvet Komutanlarını Zafer bayramındakutlamalara davet ettik” dedi.

“Devletin imkanları belediyeninkaynağıyla birleşiyor ve halk hizmet görüyor”

Sezen konuşmasında, “Hükümetimizindesteğiyle şehrimiz gün geçtikçe daha fazla yatırım alıyor ve güzelleşiyor.Devletimizin imkanları,Belediyemizin kaynakları ile birleşiyor veAfyonkarahisar halkı hizmet görüyor. Elbette bu hizmetler bizim nazarımızayeterli değildir. Bu hizmetlerimizi sunarken her kesime her mahalleye, caddeyeya da sokağa adil ve herkese eşit davrandık. Cumhuriyetimizin kazanıldığıtopraklarda şehrimize hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.Şehit kanları ile sulanmış bu mübarek şehre ve bu şehrin kantarı belinde olan kadirşinasinsanlarına hizmet etmeyi şerefli bir görev olarak görüyoruz” ifadelerine yerverdi.

“Parti içinde kimseyleayrımız gayrımız yoktur”

Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybekise “Bizim bugüne kadar dışarıda söylendiği iddia edildiği gibi partiiçerisinde herhangi bir ayrımız gayrımız sorunumuz olmamıştır. Biz ilkelerideğerleri olan bir partiyiz diğer siyasi partilerde olmayan bizim profesyonelceprofesyonel bir şekilde eğitilmiş seçim karargâh merkezimiz var.Programlarıonlar düzenler ve biz de programları uygularız. Burada Mehmet Zeybek'in neredehangi caddede hangi sokakta toplantı yapacağını arkadaşlar planlarlar. Biz deailecek bu programları icra ederiz. Bugüne kadar da elhamdülillah hiçbirsıkıntı yaşamadık. Ortada dolaşan afaki dedikodular aslı astarı olmayanbalonlar var. Bunlar akla aykırı işlerdir. Biz hiçbir zaman halkımızdan kopuk,halkımızın içerisinden ayrı kalmadık. Yedi gün 24 halkın içerisindeyiz.İnşallah 31 Mart'ta sandıklar açıldığında da bunun meyvesini hep birlikteyaşayıp göreceğiz” dedi.

“Hayali projelerimizyok”

“Gerek İl Başkanlığı yaptığım dönemlerolsun, gerekse İl Yönetim Kurulu olarak yaptığımız görevlerde olsun, girmişolduğunuz seçimlerin tamamında Afyonkarahisar halkı bizi hiçbir zamanyanıltmadı” diyen Zeybek konuşmasında, “AK Parti'nin Türkiye genelinde almışolduğu oy oranının en az yüzde on fazlasını veren Afyonkarahisar halkı bizlereve Sayın Cumhurbaşkanımıza olan desteklerini ifade ettiler. Ben sizlervasıtasıyla değerli Afyonkarahisarlı hemşerilerime çok teşekkür ediyorum.Seçimlerde yola projelerimiz ile çıktık. Projelerimiz hazır. Yere basmayanhayali hiçbir projeyi kitapçığımıza almadık.  AFRAY projesi dedik. Bizbunu Devlet Demir Yolları ile istişare ettik. Sayın Bakanımız ile görüştük veistişare ettik. Ondan sonra kitapçığımıza dâhil ettik. Millet bahçesi dedik.Sayın Milli Savunma Bakanımız Garnizon Komutanlığı'nın olduğu alanı terkedebileceklerini ifade ettiler. Bazı arkadaşlarımız tabi eleştiriyorlar. Neymişbelediyeler kreş yapamazmış. Arkadaşlar biz işletmeci değiliz. Bunu biz işletmeyeceğiz.Bunu Sağlık Müdürlüğümüz ile istişare ettik. Onlardan gelen taleplerdoğrultusunda bir fiziki mekanlarını oluşturacağız. Çalıştırılmasını İl MilliEğitim Müdürlüğü ile birlikte Sağlık Müdürlüğü üstlenecektir” ifadelerine yerverdi.

“Kameraları hesapetmeden iftira attılar, sonra da itiraf ettiler”

Zeybek sözlerine şöyle devam etti: “Birileribasın huzurunda bazı açıklamalar yapıyor. Geçtiğimiz günlerde hep birlikteyaşadık gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız geldiğinde ‘posterlerimizi kaldırıyorlar’diyerek AK Parti'ye iftira attılar. Biz öğrendik ki bu işi kendileri yapıyor.Nihayetinde kendileri itiraf etmek mecburiyetinde kaldılar. Çünkü burası mobesekameraları ile izlenen bir yer.Kameralar incelendiğinde vincin arkasındakendisine ait bir seçim aracı olduğu gün gibi aşikar.Nihayetinde bizisuçladılar ama kameraları hesaba katmadılar. Biz ilkeli bir partiyiz.Hakkaniyetli bir partiyiz. Seçimde kural neyse onu yapıyoruz. Kimseyleuğraşacak zamanımız yoktur. O yüzden bu tür iftiraların ortaya çıkması çoksürmüyor.”

“Akarçay’da yıllardırtekne geziyor, günaydın!”

Zeybek’in ardından söz alan BelediyeBaşkanı Burhanettin Çoban ise “Maalesef bazı belediye başkan adaylarımızınbelediyenin yapabileceklerinin neler olduğuna dair bir bilgisi yok. Bizimbelediye kanunumuz belediyenin yetki ve sorumlulukları, kendi idari sınırlarıile sınırlıdır. Ben kalkıp Uşak'ta bir park yapamam. Kocatepe'de bir binayapamam. Bunlar mümkün değil. Hem bunları bilmeleri lazım. Hem de adaylarımızınaslında bazılarının hiç şehri gezmediğini, şehirde yapılan faaliyetlerinhiçbirini görmediklerini görüyorum. Örneğin Akarçay, Devlet Su İşlerinin 33milyon lira, Afyonkarahisar belediyesi de 18 milyon lira para harcadı. Orada 40metre genişliğinde bir dere düzenlemesi yaptık. Çok güzel bir düzenleme oldu.Buraya ilk anda tekne koyduk. Deniz bisikletleri koyduk. Sandal ve kayıkkoyduk. Bazı adaylar Akarçay’da tekne gezdireceğini söylüyor. Günaydın! Bu,yıllardan beri yapılıyor” dedi.

“Bu şehirdeyaşamayanların halka verdiği vaatlerinin hepsini yaptık”

Çoban “Yine bir Heyecan Parkıdeniliyor. Yahu Macera Parkı yapılalı yıllar oldu. Gerçekten Türkiye'de 10 - 15yerde var. Birilerinin ‘Heyecan Parkı’ dediği şeyin aynısı Macera Parkı'ndavar. Ücretsiz mezar yeri vereceğini söylüyorlar. Ben değil, benden önce dezaten imkanı olmayanlara ücretsiz mezar imkanı veriliyordu. Cenaze aracıkonusuna gelince zaten Afyonkarahisar'daki bütün ilçelere cenaze götürüyoruz.Tüm köylere ilçelere beldelere ücretsiz gidiyor ve biz bunu tam dokuz yıldıryapıyoruz. Dokuz yıldır Afyonkarahisar’da ücretsiz kefen veriliyor. Biz bunualıyoruz. Afyonkarahisar halkı bunu zaten hazırlıyor. Dokuz  yıldır buhizmeti veriyoruz ama sadece dört defa talep oldu. Biz zaten bunlarıhazırlıyoruz. Ama bunlar bilinmediği için burada yaşamadığı için bir bilgieksiklikleri var. Vaatlerinin hepsini yaptı. Bu şekilde  vaatlerde bulunuluyor. Akarçay’da çeşitlifaaliyetler yapacaklarmış. 2011 yılından beri buradaki sosyal alanvatandaşlarımız tarafından kullanılıyor. Buna günaydın denir. Yolcu taşımaücretlerine gelince; bir kart 60 lira. 60 lira verdiği zaman günde 2 defabinerse 60 gün yapıyor. Bu da 1 liraya geliyor. Bir de burada konfor var,hizmet var, güvenlik var, kalite var. Belediye otobüsü bunlar. Bu arkadaşlarherhalde fiyatlardan da habersiz. Biz 2009 yılından beri sıfır 20 metreküp suda yaptığımız zam tahmin ediyorum yüzde onu bile geçmemiştir” diye konuştu.

“Afyonkarahisar’ıtanımaya, mevzuatları incelemeye davet ediyorum”

Afyonkarahisar’da kaliteyi artırmak amacıylaunlu mamuller için çok güzel bir tesis yaptıklarını söyleyen Çoban sözlerineşöyle devam etti: “İhsaniye Kaymakamı siyez buğdayı ekimi yaptı. Biz buradasiyez buğdayı ile ekmek üretimi yapıyoruz. Bu arada Ankara'da Halk Ekmekleanlaştık. Tüm glütensiz ürünleri oradan karsız bir şekilde halkımızaulaştırıyoruz. Dolayısıyla bunlar zaten Afyonkarahisar'da yapılıyor. İlimizdeyaşamayanlar bunları yok gibi anlatılıyorlar ve vaatlerde bulunuyorlar. Benaday arkadaşlarımızı gerçekçi olmaya Afyon'u iyi tanımaya, belediyemevzuatlarını incelemeye, belediye bütçesine bakmalarını tavsiye ediyorum.”

“Bizim arkamızda AKParti var”

Belediye bütçesinin çok üzerinde işleryaptıklarını anlatan Çoban sözlerini şöyle noktaladı: “Bizim arkamızda AK Partiİl teşkilatı var. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu var, milletvekillerimiz var.İbrahim Bey var Ali Bey var. Her projeye de büyük destekler verdiler.Motorsporları yaptığımız yerdeki arazinin emlak fiyatı 60 milyon lira. Yapılanyatırma birlikte bu arsanın değeri artıyor. Garnizon Komutanlığı’na yapılacakMillet Bahçesi de olması en güzel projelerden biri. Burası öyle bir yerekonulmuş ki ‘Afyon'un tam ortasında bir millet bahçesi yapın’ deseniz buradanbaşka bir yer yok. Bununla birlikte Karayolları parkına ilave 10 bin  metrekarealan daha alınacak.”

“Seçimden seçimegelenler Afyonkarahisar’ı bilmez”

Son konuşmayı Milletvekili Prof. Dr.Veysel Eroğlu yaptı. Eroğlu konuşmasında, “Sayın Başkanımızın bazı adaylar içintavsiyesi çok önemli.Bu adaylar mutlaka Afyonkarahisar'ı gezip dolaşsınlar. Çünküvatandaşın aklıyla oynamak gibi bir şey olur. Çünkü seçimden seçime gelen birkişi Afyonkarahisar’ı bilemez. Dolayısıyla şöyle gezip bir neler yapıldığınıgörmelerini tavsiye ederim. Mehmet Bey yıllardır Afyonkarahisar'da tümkurumları tanıyor, tanımadığı kimse yok ve projeleri ayağı yere basan projelerdir.Bir de mevzuat konusu var.Mevzuatı bilmedikleri vakit çok garip şeyler ortayaçıkıyor. Kocatepe'yi Çanakkale gibi yapacağını iddia edenlere şunu söylemekistiyorum;Buraya çivi bile çıkamazsınız.Doğa Koruma ve Milli Parklardan izinalmadan bir çivi dahi çakamazsınız.Zaten biz Kocatepe’yi Kocatepe yaptık.Gidinve orayı görün. Allah aşkına yolları çamurdu, sıcak asfalt yaptık.Belediyeninmuhteşem tesisleri sayesinde çok güzel bir yer oldu.Şehitlikler ihya edildi.Çanakkale örnek veriliyor.Oradaki çalışmaları da yapan da biziz.Biz burada bununlabirlikte İstiklal tanıtım Merkezi kurduk.Yolların tamamını parke ile sıcakasfalt yaptık.Burada Giresunlular Şehitliği vardı, unutulmuştu.Onlar burayagelmiş canlarını feda etmişler.Gitsinler de oraya bir baksınlar.Ben Afyonkarahisar’ıtanımalarını ve mevzuatı bilmelerini tavsiye ediyorum. Neticede öyle gaflaryapılıyor ki bunlara ancak ‘günaydın’ denir.‘Guten Morgan’ demek, ‘bonjour’demek lazım” ifadelerine yer verdi.

“Afyonkarahisar’dakibirçok tesisi belediye ve hükümet yaptı”

Belediyenin ilgili kanununda mevzuatınınbelli olduğunu vurgulayan Eroğlu şöyle konuştu: “Bir defa belediye baraj ya dagölet yapabilir mi? Belediye bütün yolları, hızlı treni yapabilir mi? Bunubakanlık yapar. Okulları belediye yapabiliyor mu? Üniversite kurabilir mi? Bunukim yapıyor; hükümet yapıyor.Sağlık ile ilgili bütün testleri kim yaptı? Afyonkarahisarsağlıkta da bir numara oldu.Çünkü burada en modern cihazlar var. Bunları kimyapıyor?Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapıyor. 400 + 200 yataklı birdevlet hastanesi var. Cumhurbaşkanımız, Sayın Mehmet Zeybek İl Başkanı ikentalimat verdi.Bunu yapın diye.Biz de hemen gereğini yaptı. Hastane için ‘çöküyor’dediler ama yalan söylediler. 8 bin 500 baraj yapan bir insanın bunu hesapetmemesi mümkün değildir. Afyonkarahisar’da Türkiye'de örnek bir tesis yapıldı.Bütün katı atıklarbertarafıediliyor.Bunlarla birlikte elektrik üretiyoruz.Akarçaydüşünün kokarcaydı.Bunları kim yaptı?Hükümet ile belediyeler yaptı. Bununbütçesini belediye tek başına kaldıramaz. Biyolojik arıtma su tesisini kurduk.Bunu kim kurdu?Belediye kurdu.Çöpü niye Eskişehir bertaraf edemiyor?”

“Birileri bir çivi bile çıkamayacaklarıyerleri proje diye gösteriyor”

Bir şehrin uçması için iki şartıngerekli olduğunu ifade eden Eroğlu, “Uçağınbir kanadı mahalli idareler ise bir kanadıda merkezi hükümettir. Tek kanatlı uçak asla uçamaz.Buraya 21 buçuk milyar lirayatırım yapıldı.Bu yatırım AK Parti'ye verilen büyük destek ile birlikte oldu. Afyonkarahisar Tabiri caizse uçtu. Birileri bir çivi bile çıkamayacaklarıyerleri proje diye gösterenlere ben mevzuatları tavsiye ediyorum.Bunları iyiokuyun. Sosyal yardımlar konusunda vaatlerde bulunuyorlar. Yahu bunları bizgetirdik. Aile Sosyal Politikaların bütçesi 1 milyar lira iken bugün 50 milyarlira oldu.Herkese sahip çıktık. Uyum birlik kardeşlik ve beraberlik çok önemli.Bakınbizim çalışmalarımızda en önemli nokta bu. Belediyenin yetişemediği yerdebiz destek oluyoruz.Burada tabi başkanın projelerinin arkasındayız.Bir kere Afyonkarahisarmeseleleri çok iyi biliyor.Mevcut bayrağı devralmayacak, daha yükseğetaşıyacak. İnşallah belediye başkanımız Burhanettin Bey'de İl Genel MeclisiBaşkanı olacak. AK Parti bir ailedir.Bizim partimizde trenden inenler oluyor.Geçengün Cumhurbaşkanımız çok açık bir ifade kullandı.‘Trenden inenlerin trenebinmesi mümkün değildir.’Kaldı ki bir de trenden attıklarımız var. Onlarınesamesi bile okunmaz.

Milletvekili Eroğlu 10önemli projeyi açıkladı

Eroğlu konuşmasında, “Bizim 10 taneayağı yere basan çok önemli projemiz var. Bunlardan biri Şahitler kayasımevkiinde bir lojistik merkezi kuruyoruz. Burası gerçekten her bakımdan bir lojistikmerkezi olacak.Çok sayıda kişi burada istihdam edilecek.Sayılarını şimdi vermekistemiyorum bir diğeri seralar. Bu konuda bir parametre önerdim.Enerji maliyeti,gece gündüz sıcaklık oranları ve güneş alma oranı konusunda bir çalışma yaptım.İnşallah seralar ile ilgili bir çalışma yapacağız. Cumhurbaşkanımız termalşehir konusunda müjde verdi. Bu nedir biliyor musunuz? Tedaviye muhtaç,fizik tedaviihtiyacı olan insanlar için tedavi merkezi. Bunun için bir termal şehir projesivar.Bakın burada tahmin ediyoruz ki en az 5000 kişi istihdam edilecek. Çünkü birotelde 400 kişi çalışıyor.Burada en az 5000 kişi istihdam edilecek.Bir diğerhusus da biliyorsunuz şimdi teşvikler var.Teşviklerden de en çok istifade edenAfyonkarahisar’dır. Bir de bu bölgenin tabiat turizmini geliştirmek için çokbüyük bir seferberlik başlatıyoruz.Biliyorsunuz Zafer Ormanı, Akdağ,Frig vadisi,Emre gölü gibi tabiat alanlarında turizmin geliştirilmesi konusunda çalışmalaryapıyoruz. Demirçevre’ninüst kısmında bir alan ayarladık. Yazın açılışınıyapacağımızilk yer burası olacak.Sahibiata mesire yeri olarak muhteşem birmesire yeri alanı hazırlıyoruz.Burada çok sayıda personel istihdam edilecek.Arkadaşlar bir de sanayi konusu var. Geçtiğimiz günlerde BMC Türkiye GenelMüdürü Osman Dur beyefendi buraya geldi. Onunla istişarelerde bulunduk.OrganizeSanayi bölgemiz genişletiliyor. Ticaret Sanayi Odamız ile birlikte yaklaşık5000 kişinin çalışacağı ihracat yapılacak yeni bir İhtisas Orta-Yüksek SeviyeliOrganize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalar başladı. Bir de borsa çokönemli.Canlı Hayvan Ticaret Borsası.Mandacılık ile ilgili bir projemiz var. Büyükbir mandacılık üretim merkezi kuruyoruz. Tabii burada 500 kilovatlık daelektrik santrali kuruyoruz.Sene de 3000 ton kiraz ihracatı yapılacak. Bu aradaPekin'de İstanbul'dan sonra dünyanın en büyük havaalanı açılıyor.Afyonkarahisarlokumu da orada satılacak. Ayrıca bir de biz burada yeni bir sektöroluşturuyoruz.Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkezi yapıyoruz.Bu muhteşem bir projeve ciddi bir istihdam sağlayacak.Dünyada bu konu ile ilgili yılda 115 milyardolar pazar var. Bundan en çok Çin istifade ediyor.İlaç sanayi çok önemli.İlaç sanayisinigeliştirmek için Sağlık Bilimleri Üniversitesinin içinde bir alanı ilaç üretimiiçin ayırdık ve bu konuda da Cumhurbaşkanımız destek verecek.Bazıları vatandaşıbelediyede istihdam etme vaadinde bulunuyor. Diyor ki ‘seni belediyeye alacağım.’Belediyeninpersoneli var.Belediyenin bütün personellerini çıkartıp yerine yenisi mialacaksın. Afyonkarahisar ben inanıyorum ki istikrardan gelen gelişimden yanatavır koyacak” ifadelerine yer verdi.

Toplantının ardından soru cevapkısmına geçildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri