Afyonkarahisar’ın Orman Alanı Arttı…

ORMAN VE SU İŞLERİ ESKİ BAKANI, AFYONKARAHİSAR’IN HİZMETKÂRI PROF.DR. VEYSEL EROĞLU
“En Çevreci Hükümet AK Parti Hükümetidir,
En Çevreci Belediyecilik AK Belediyeciliktir”

20.03.2019 - Afyonkarahisar


11yıl boyunca orman teşkilatından sorumlu olan, AK Parti Hükümetlerinde en uzunsüre Bakanlık yapan, teknik yönüyle bir bilim insanı olan, Orman ve Su İşlerieski Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU,Türkiye’de ağaçlandırma ve ormancılıkalanında bir çığır açmıştır. Ülke genelinde ağaçlandırma, ormancılıkkonularında tatbik ettiği projelerden ilimiz Afyonkarahisar en fazla istifadeeden illerden biri olmuştur.

2003yılında Afyonkarahisar’ın yüzölçümünün %16,6’sı orman iken,
yapılan muhteşem ağaçlandırma faaliyetleri neticesinde ilimizin orman varlığı2.339.840 dekardan 2.788.360 dekara yükselerek, il yüzölçümünün %19,8’inioluşturmuştur.

16yıl içerisinde yapılan ağaçlandırma faaliyetleriile,zaferin kazanıldığı,şehitlerimizin kanıyla yoğrulan bu mübarek topraklara tam 107 milyon fidandikilmiştir.

OkulBahçeleri, Hastane Bahçeleri, İbadethane ve Mezarlık Bahçeleri,
Yol Kenarları ağaçlandırıldı…

ÖzellikleSayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun 2007 yılında Bakanlığın başınageçmesiyle orman teşkilatında önemli reformlar yapılmış,
daha önce sadece orman alanında çalışan teşkilat, okul bahçelerini, hastaneavlularını, ibadethane ve mezarlıkları, yol kenarlarını da ağaçlandırmayabaşlamıştır.

Buproje dâhilinde Afyonkarahisar’da 862 adet okul bahçesi, hastane bahçesi,ibadethane ve mezarlık ağaçlandırılmıştır. Ayrıca il genelinde toplam 750 kmkarayolu ve köy yolu kenarı ağaçlandırılarak toplam 1 milyon fidan topraklabuluşturulmuştur.

Mor-beyazrenkleriyle şehrimizin sembol ağacı olan 100.000 leylak dikilmiştir. Muhteşem ZaferOrmanı, Afyonkarahisar’a ayrı bir hava katmış olup buraya Türkiye’nin ilk vetek olan damlama sulama ormanı kurulmuştur.

BalOrmanları, Şehir Ormanları, Mesire Yerleri ve
Tabiat Parkları Tesis Edildi…

Arıcılığıgeliştirmek ve bal üretimini destek maksadıyla 12 adet bal ormanı kurulmuştur.Vatandaşlarımızın aileleriyle hoşça vakit geçirmelerini sağlamak, rahat nefesalacakları alanlar oluşturmak gayesiyle 5 adet şehir ormanı ve 21 adet mesireyeri tesis edilmiştir. Şehitlerimizin adını yaşatmak için 86 adet şehitlerormanı tesis edilmiştir.

BaştaAfyonkarahisarlı hemşehrilerimiz olmak üzere ülkemizin dört bir yanındanziyaretçilerin gelmesi, hem ilimizin tabii zenginliklerini görmeleri
hem de bu bölgedeki esnafın ticari faaliyetlerinin artması için 5 adet tabiatparkını ilimize kazandırdık.

AkdağTabiat Parkı, 26 Ağustos Tabiat Parkı, Frig Vadisi Tabiat Parkı, Erkmen TabiatParkı ve Yedikapı Tabiat Parkı her geçen gün daha da gelişmekte ve daha fazlaziyaretçi çekmektedir. Başkomutan Tarihi Milli Parkına çok büyük yatırımyapılmıştır. Şehitlikler ihya edilmiş, Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliği ve BüyükTaarruz Şehitliği çevre düzenlemesi tamamlanmıştır. Kocatepe’den Şuhut’a kadarolan 34 km’lik Zafer Yolu sıcak asfalt yapılmıştır.

AfyonkarahisarBelediye’sinden Görülmemiş Hizmet.
Kişi Başına Düşen Yeşil Alan Miktarında Büyük Artış…

Tekkanatlı uçağın uçması mümkün değildir. Uçağın bir kanadı Merkezi Hükümetçalışmaları ise diğer kanadı da Belediye’nin yaptığı çalışmalardır.Afyonkarahisar bu uyumun en güzel örneklerinden biridir. Merkezi Hükümetin çalışmalarınınyanında Belediye’nin de çok önemli ağaçlandırma, park ve rekreasyon çalışmalarıolmuştur.

AfyonkarahisarBelediyesi tarafından yapılan ağaçlandırma, park, rekreasyon tesisleri ile kişibaşına düşen yeşil alan miktarında büyük artış olmuştur.
2003 yılında şehir merkezinin toplam yeşil alan miktarı 1.979.883 m2ve
136.000 nüfus ile, şehir merkezinde kişi başına düşen yeşil alan miktarı
14,5 m2’idi. 2018 yılında ise şehir merkezinin yeşil alanı 5.454.742m2’ye yükselmiştir. Bu süre içerisinde şehir merkezinin nüfusunda dabüyük oranda artış olmuş ve 237.000’e yükselmiştir. Kişi başına düşen yeşilalan ise 23 m2’ye yükselmiştir.

HemşehrilerimizinRekreasyon İhtiyaçları İçin Yeni Parklar Tesis Ettik…

Afyonkarahisarlıhemşehrilerimiz her şeyin en güzeline layıktır.
Bu düşünceden hareketle şehrin dört bir yanına parklar açtık. KarayollarıParkı, Macera Parkı, Masal Dünyası Parkı, Paten ve Kaykay Parkı, Engelsiz Park,Bisiklet Yolları bunlardan sadece bazılarıdır. Akarçay Islah Projesi veetrafındaki rekreasyon alanı muhteşem bir alandır.

Afyonkarahisar’ıtanımayan, şehirden bihaber, 5 yılda bir Afyonkarahisar’a gelen bazı adaylar butesislerden haberleri olmadığı o kadar belliki.
AK Parti Belediyeciliğinin kazandırdığı bu tesislerden habersiz bir şekilde,yaptığımız bu tesisleri seçim vaadi olarak hemşehrilerimize sunuyorlar.
Belki bu adaylar vefalı Afyonkarahisarlı kardeşlerimizi tanımıyorlar ama Afyonkarahisarlılarböyle adayları çok iyi tanırlar ve 31 Mart günü bunlara gereken cevabı davermekten imtina etmezler.

Prof.Dr. Veysel Eroğlu Parkı Açıldı…

İlimizinve Türkiye’nin medar-ı iftiharı Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Prof. Dr.Veysel Eroğlu’nun bu ülkeye, bu şehre yaptığı hizmetler gerçekten çok büyüktür.Kendisinin “Ben Afyonkarahisar’ın hizmetkârıyım” ifadesi ve bunun gereğini herdaim yerine getirmesi sebebiyle kendisine bir nebze olsun vefa borcumuzu ödemekiçin İzmir Yolu Kocatepe Asri Mezarlığı karşısında tesis edilen parka ismi verilmiştir.

Takriben10,2 milyon TL’ye mal edilen, içerisinde kafeteryası, süs havuzu, havabisikleti, halı sahası, basketbol sahası, çocuk macera parkuru gibi pekçokaktivitenin yapılabildiği imkânlar sunan bu muazzam park dün hizmetealınmıştır.

AfyonkarahisarBelediyesi parklar, rekreasyon tesisleri ve yeşil alanlar konusunda muazzamyatırımlar yapmıştır. 2004 öncesinde şehrimizde 58 adet olan çocuk oyun alanısayısına dönemimizde 271 adet daha eklenerek 329’a yükseltilmiştir. 2004 öncesiolmayan dış mekan spor aletinden 223 takım kurulmuştur. Yine daha önce olmayanhobi bahçelerinden 310 adet kurulmuştur. 2004 öncesinde olmayan sentetik vekauçuk yürüyüş yolundan 17 adet tesis edilmiştir. Bunların sayısını arttırmakmümkündür.

Afyonkarahisarherşeyin en güzeline layıktır. Biz bundan önce olduğu gibi yine gönülbelediyeciliği, hizmet belediyeciliği anlayışıyla bu çalışmalarımızı yapmayadevam edeceğiz. AK Partimizin Belediye Başkan Adayı Sayın Mehmet Zeybek’in debu alanda çok muazzam projeleri vardır.

GarnizonMillet Bahçesi Projesi, Cirit Kayalığı Millet Bahçesi Projesi, Şehitler KayasıMillet Bahçesi Projesi, Güvenevler Millet Bahçesi Projesi, Gar Rekreasyon AlanıProjesi, Erenler Parkı Projesi, Mahalle Parkları Projesi, Hobi BahçeleriProjesi, Jeotermal Park Projesi, Mermer Parkları Projesi, Engelsiz ParklarProjesi, Engelsiz Hayat Merkezi Projesi ile DemirçevreGöletininmenbaınayapılacak Sahib-i Ata Mesire Yeri Projesi, Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizindesteği ile 1 Nisan tarihinden itibaren şehrimize kazandırılmaya başlanacaktır.

EnÇevreci Hükümet AK Parti Hükümetleridir, En Çevreci Belediyecilik
AK Belediyeciliktir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri