Afyonkarahisar Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne üye oldu

Afyonkarahisar Valiliği ve ZaferKalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilen başvuru sonucunda Afyonkarahisarilimizin Avrupa Tarihi Termal Şehirler Birliği (EHTTA) üyeliği Ocak ayı içerisindegerçekleştirilen EHTTA Yönetim Kurulunda uygun bulunmuş ve 08.02.2019 tarihindeAfyonkarahisar EHTTA Kabul Mektubu Sayın Valimize ve Ajansailetilmiştir.

Bir şehrin EHTTA’ya üyeolabilmesi için tarih, termal ve gastronomi alanında önemli birikimlere sahipolması gerekmektedir. Afyonkarahisar’ımız ziyadesiyle bu özelliklere sahip birşehir olarak EHTTA’ya üye olmuştur.

EHTTA, 2009 yılında Fransa,İtalya, İngiltere, İspanya, Belçika gibi ülkeler tarafından kurulmuştur. Kâramacı gütmeyen uluslararası ve sınırsız süreli bir birlik olan EHTTA’nınbaşlıca hedefi, farklı ülke ve şehirlerin tecrübe paylaşımını teşvik ederekkentler ve termal arasında güçlü bir ortaklık ağı oluşturmaktır. Özellikletarih ve sanatsal miras ile bu mirasla alâkalı kültürel, hukuki ve termalendüstri bağlamında analitik araştırma ve istatistikleri teşvik etmek,desteklemek ve geliştirmektir.

EHTTA, Avrupa Konseyi tarafındanonaylanan Tarihi Termal Kentler Kültürel Rotası’dır. 33 farklı temada kültürelrotaya sahip olan Avrupa Konseyi, insanları bu temalarda yapacaklarıseyahatlerle çeşitli kültürleri, derin tarihi kökenleri ve zengin kültürelmirasları keşfetmeye teşvik etmektedir.15 farklı ülkeden 40’ın üzerinde termalbölgeyi içeren rotanın en yeni üyesi Afyonkarahisar, Bursa ve Pamukkale’densonra Türkiye’nin üçüncü temsilcisi olmuştur.

EHTTA üyeliği, hâlihazırdauluslararası etkinliklere ev sahipliği yapan marka şehir Afyonkarahisar’ınuluslararası tanınırlığına katkıda bulunacaktır. Bu üyeliğin Afyonkarahisar’aturizm alanında önemli getirileri olacaktır. Özellikle gelen turist sayısındakayda değer bir artış olacağı ve ekonomik olarak şehre bir ivme kazandıracağıbeklenmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri