Afyonkarahisar AFJET’lenecek


Semt Poliklinikler Vatandaşların Ayağına Geliyor

AK Parti BelediyeBaşkan adayı Mehmet Zeybek, 31 Mart seçimlerinde Başkan seçilmesi halindeenerji alanında yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. AFJET’inçalışmalarına yoğunluk vereceğini kaydeden Zeybek, kapasitesini iki katınaçıkarmayı hedefliyor. Zeybek’in bir diğer müjdesi ise 3 veya 4 bölgeyekurulacak olan semt poliklinikler Devlet Hastanesine gitmeden vatandaşlartedavi olabilecek.

Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek projelerini bir biraçıklıyor. Afyonkarahisar tarihine damga vuracak projelerini tek tek kamuoyuylapaylaşan Zeybek’in en önemli projelerinden biri de enerji alanında olacak.

Yeni yatırımhamleleri yapılacak

Konutlarda ve termal turizm tesislerinde ucuz ve konforluısıtma sağlayan AFJET de yeni yatırım hamleleri yapacaklarını anlatan Zeybek,“Yeni kuyular, mevcut kuyularda renovasyon, yeni nesil kuyu içi teknolojikpompa sistemleri, turizm hattı ve şehir ısıtma isale hattı ve şehir içi dağıtımşebekesinde yeni teknolojik yatırım ve restorasyonlarla ısıtma kapasitesi %50ila %100 oranında artırılacaktır” dedi.

AFJET’in kapasitesiiki katına çıkacak

“Hedefimiz, konutlarda 5 bin ile 10 bin konut, turizmhattında ise yaklaşık 500 bin metre karedir” diyen Zeybek, “İlimizin Jeotermalkaynaklı ilk ve tek elektrik santrali olan AFJES elektrik üretim kapasitesinirezervuar yöntemini bozmadan arttırarak 2 katına çıkaracağız. Böyleliklegelirleri artan AFJET yeni yatırımlarla buluşacaktır. İlimizin doğu, batı vekuzey bölgelerinde yeni alanlarında araştırma yapılacaktır. Jeotermal enerjişehrimiz için büyük bir nimettir yapacağımız çalışmalarla halkımızın büyük birkısmını AFJET ile buluşturacağız” şeklinde konuştu.

Semt poliklinikleriyapılacak

Bu proje ile birlikte bir de önemli bir sağlık projesinedaha imza atacaklarını kaydeden Zeybek, “Hastanelerimizde hizmeti semt poliklinikleri ile vatandaşımızın ayağınagetiriyoruz. Yaşlılığı veya engeli nedeniyle hastaneye ulaşmakta zorlanan vatandaşlarımızartık semt polikliniklerinden hizmet alacak. Bu poliklinikler de 3 Uzman doktorbulunacak. Muayene, tahlil, pansuman, EKG ve enjeksiyon hizmeti sunulacak.Fiziki imkanları belediye tarafından sunulacak olan bu poliklinikler 3 ya da 4bölgeye kurulacak bu poliklinikler hastaneye ulaşımın zor olduğu bölgelerolarak seçilecek. Böylelikle trafikte de ciddi bir rahatlama olacak” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri