Afyon’da Sosyal Medyadan Sosyal Meydana Projesini


Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından,81 ilde yürütülen“Sosyal Medyadan Sosyal Meydana Projesi” adlı proje Gençlik ve Spor İlMüdürlüğüne bağlı Cumhuriyet Mahallesinde hizmet veren Afyonkarahisar GençlikMerkezi tarafından ilimizde yürütülüyor

Proje12.05.2019 tarihindeAfyonkarahisar Gençlik Merkezi kapalı spor salonunda GençlikMerkezi Müdürü, Gençlik liderleri,Gençlik Merkezieğiticileri, gönüllü liderler,gençler ve ailelerin katılımı ile program düzenlenmiştir. Yapılan programkapsamında; Gençlik Merkezimizde Drama Eğitim Alan Gençlerimiz TeknolojiBağımlılığı ve Değerlerlerimizden Saygı konulu skeçleri sahnelediler. ElSanatları Kulübü eğitici ve öğrencileri ile “Ebru” etkinliği yapıldı. GençlikMerkezi Halk Oyunları ekibi tarafından Halk Oyunları Gösterisi yapıldı.MüzikKulübünde yer alan gençler tarafından gitar, bağlama ve ney dinletileriyapıldı.Geleneksel Çocuk Oyunları kapsamında, oyunlar oynanıldı.Zekâ Oyunlarıstandı kapsamında “Mangala, Satranç, Labirent, Jenga vb.” oyunları öğretildi veoynatıldı.Palyaço ve yüz boyama etkinlikleri yapıldı.Basketbol, Voleybol,Badminton, Masa Tenisi gibi sportif faaliyetler yapıldı.

Yapılanprogram ile;gençlerimizin sosyal medya bağımlılığının azaltılması, toplumla birarada milli ve manevi değerlerimiz ile sosyalleşmeleri, sportif, sosyal vekültürel faaliyetlerle hayatın içinde aktif bir şekilde yer almaları hedeflendive farkındalık çalışmaları yapıldı.Günün önemli bir zaman diliminde vakitgeçirdikleri sosyal medyanın yerini toplumla iç içe olabilecekleri,gelişimlerine olumlu katkı sağlayabilecek alternatif etkinlikler sunuldu. Aynızamanda Bakanlığımız tarafından 2019 yılının “Gönüllülük Yılı” ilan edildiği veGençlik Merkezi Gönüllü gençlerimiz ile birlikte yapılan gönüllülükfaaliyetleri hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılarak katılımları için davetedildi. Programa 150’ye yakın genç ve ebeveyn katıldı. Saat 16:00 da başlayanprogramımız saat 19:00 a kadar sürdü. Projede gönüllü olarak yer almak isteyen gençlerimizi AfyonkarahisarGençlik Merkezine bekliyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri