Afyon'da fuhuşla mücadele devam ediyor

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde; ilimiz genelinde fuhuş yapan şahıslara yönelik olarak 2018 yılı başından itibaren günümüze kadar yapılan çalışmalarda Türk Ceza Kanunu 227. maddesi kapsamında 27 adli tahkikat yapılmış, 40 şüpheli yakalanmış, 14 bayanın da mağdur olarak ifadesi alınmıştır. Bu işlemler neticesinde "Genel Kadınlar ve Genelevlerin Tabi Olacakları Hükümler ve Fuhuş Yüzünden Bulaşan Zührevi Hastalıklarla Mücadele Tüzüğü çerçevesinde" fuhuş yapıldığı tespit edilen 23 ikamet, 1 işyeri ve 1 otel Fuhuşla Mücadele Komisyonu kararı ile 90 gün süreyle mühürlenmiştir.

Bahsedilen Adlitahkikatların 12 adeti TCK 227/2 (Bir kimseyi fuhşa teşvik eden, bunun yolunukolaylaştıran ya da fuhuş için aracılık eden veya yer temin eden kişi, ikiyıldan dört yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adlî para cezası ilecezalandırılır. Fuhşa sürüklenen kişinin kazancından yararlanılarak kısmen veyatamamen geçimin sağlanması, fuhşa teşvik sayılır.) kapsamında, 15 adeti de TCK227/3 (Fuhşu kolaylaştırmak veya fuhşa aracılık etmek amacıyla hazırlanmışgörüntü, yazı ve sözleri içeren ürünleri veren, dağıtan veya yayan kişi bir yıldanüç yıla kadar hapis ve iki yüz günden iki bin güne kadar adli para cezası ilecezalandırılır.) kapsamında yapılmıştır.

Facebook, İnstagram,Twitter ve Swarm gibi sosyal medya platformlarında fuhuş reklamı yaparak, resimve telefon numarasını paylaşan, bu yolla kendisine müşteri temin eden şahıslaraTCK 227/3 kapsamında işlem yapılmaktadır.

Afyonkarahisar İlEmniyet Müdürlüğü görevlileri olarak fuhuşla mücadelemiz kararlılıkla devametmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri