AFYONA KAYMAK GİBİ YATIRIMLAR


DevletSu İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar’a yaptığı yatırımlarla mümbittopraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu teminetmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Afyonkarahisarilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsalfaaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Kurumumuztarafından tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişentarım sektörü diğer sektörlerin de itici sektörü olmuştur. Sulama projelerinindevreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durumarasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civarillerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansımıştır.

SulamaProjeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölgeile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsalalandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomikbüyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktadır.

Afyonkarahisar Egeile İç Anadolu Bölgesinin kesiştiği noktada adeta bir kavşak gibidir. Ziraat vehayvancılık Afyonkarahisar’ın parlayan yıldızlarından sadece ikisidir. DSİolarak
bu bağlamda ziraatın daha da gelişmesi için Afyonkarahisar’a pek çok baraj,gölet, sulama tesisi ve içmesuyu tesisi inşa ettik.

Afyonkarahisar’ınİçmesuyuMes’elesini Kökünden Çözdük…

Afyonkarahisar’ainşa edilenDüzağaç Akdeğirmen Barajı,isale hattı ve ileri teknoloji ile donatılmış içmesuyuarıtma tesisi ile Afyonkarahisar şehir merkezinin 2050 yılına kadar olaniçmesuyu ihtiyacını çözdüklerinin belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ’Ayrıca şehir merkezinin haricinde bütünilçelerimize memba kalitesinde içmesuyu sağlandığınıaçıkladı.

Afyonkarahisar’a39 Baraj ve 22 Gölet İnşa Ettik…

Ziraat ve hayvancılığın merkezi konumundakiAfyonkarahisar ilinin, tarihinde görmediği yatırımları son 16 yılda aldığınıvurgulayan Aydın, ’Afyonkarahisar’a son 16 yılda 39 baraj ile 22 gölet inşa ettik.

Afyonkarahisar’ınEn Yüksek Barajını İnşa Ediyoruz…

Bununla birlikte 105 metre ile Afyonkarahisar’ın enyüksek barajı olan Çay Barajı’nıninşaatı hızla devam etmektedir. Çay Barajı, hem sulama, hem de içmesuyumaksatlı bir barajımızdır. Barajdan sağlanacak suyla Çay ve Bolvadinilçelerimizin uzun vadeli içmesuyu ihtiyacı karşılanacaktır. Bu iki ilçeninharicinde Bolvadin’e bağlı Dişli ve Özburun kasabalarına da içmesuyuverilecektir.Aynı zamanda sulama faydası da olan baraj ile 18.550 dekar münbitarazi sulamaya açılacaktır. Afyonkarahisar’ınbütün ilçelerine yatırımlarımız devam etmekte olup bu kapsamda 11 baraj ve 4göletin inşaat çalışmaları devam etmektedir. Dedi.

Afyonkarahisar’daSulanmadık Arazi Bırakmayacağız…

Son 16 yılda Afyonkarahisar’da 588.586 dekar araziyi sulamaya açarak toprağa bereket kattıklarınıve çiftçilere yılda 647 milyon TLzirai gelir artışı sağladıklarını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,’ İlimizde14 adet sulama tesisinin inşaatçalışmaları devam etmektedir. Bu tesislerle185.970dekar araziyi daha sulamaya açacağız.

SulamaTesislerini Rehabilite Ediyoruz…

Bununla birlikte takriben 90.000 dekarı sulayacak Çay Selevir Sulama Tesisini basınçlıkapalı sisteme dönüştürüyoruz. ÇobanlarSeyitler Sulamasını da yeniliyoruz. 31.150 dekarı sulayacak şebekeyibasınçlı kapalı sisteme dönüştürüyoruz.

ArıtılmışAtıksuları Sulamada Kullanacağız…

Ayrıca ülkemizde ilk defa arıtılmış suları sulamadakullanacağız. Afyonkarahisar merkez Atıksu arıtma tesisinin menbaında bulunanKaraaslan, Nuribey köyleri ve Üniversiteye ait 9.050 dekar araziyi atıksuarıtma tesisinde arıtılan suyla sulanacağını ve inşaat çalışmalarının devamettiğini açıkladı..

Akarçay Islahı İle Afyonkarahisar’ın Çehresi Değişti…

1938 yılından beri hayaledilen Akarçayın, 2 yılda gerçeğe dönüştürüldüğünü de açıklayan Aydın,‘Eskilerin tabiriyle kokarçay, artık gerçek ismini yani Akarçay’a layık oldu.Akarçay üzerinde su sporları bile yapılabilmektedir. Uydukent Semti bu projeile Afyonkarahisar’ın adeta vitrini oldu.Bu proje ile ilimiz çok önemli birmesire yeri kazandı ve Afyonkarahisar’ın marka değeri arttı.

Taşkın Koruma Tesisleriyle Halkımızı ve Toprağımızı Koruduk…

Ayrıca son 16 yılda Afyonkarahisar’da inşa ettiğimiz 218 adet taşkın koruma tesisi ileAfyonkarahisar şehir merkezi, 183meskûn mahal ile 330.575 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. 19 adettaşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. ’dedi.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Son olarak buprojelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın RecepTayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’yeşükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri