AFYON YUMURTA SEKTÖRÜNÜN LİDERLİĞİ ANKARA'DA TANITILIYOR


Afyonkarahisar'ın yumurtaüretiminde, Türkiye'de en önemli merkez olduğunun, Ulusal anlamda tanıtılmasınakatkı sağlamak adına düzenlenen Dünya Tavukları ve Yumurtalar Sergileri projesiBaşkent Ankara halkıyla buluşturuldu.

Geçtiğimiz aylarda AfyonkarahisarValiliği ve Afyonkarahisar Resmi Tanıtım Ofisi Visit Afyon'un katkıları ileAntalya ve İstanbul halkıyla buluşturulan, Dünya Tavukları ve YumurtalarıSergileri ile İlimizin Yumurta Üretiminde Türkiye'de en büyük merkez olduğunadikkat çekilmiş ve bu konuda İlimiz yumurta sektörünün tanıtımı noktasındaönemli bir tanıtım faaliyeti sağlanmıştı. Aynı şekilde İlimizin bu yönünü diğerBüyükşehirlerde'de tanıtmak amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, DünyaTavukları ve Yumurtalar Sergileri, Ankara Kızılay Meydanı ve Söğütözün'debulunan iki büyük alışveriş merkezinde, Ankara Halkı ile buluşturuluyor.

Afyonkarahisar Valiliğininhimayelerinde, İlimizin en köklü Yumurta Üretim Şirketlerinden Evrenkaya KöyümYumurta katkıları ve işbirliği ile Ankara'da düzenlenen sergilerde, İlimizinYumurta Üretiminde Türkiye'nin en önemli ve en büyük şehri olduğuna dikkatçekilerek bu konuda önemli bir  Ulusal tanıtımaimza atılıyor.

Yapılan çalışma ile ilgi bilgiveren Evrenkaya Köyüm Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Evrenkayahazırlanan çalışmaya destek vermekten oldukça mutluyuz. diyerek şunlarısöyledi. Geçtiğimiz aylarda sadece Afyonkarahisar Valiliğimizin destekleri ileAntalya ve İstanbul'da düzenlenen sergiler, İlimiz Yumurta sektörünün tanıtımıaçısından önemli ve değerli bir çalışmaydı. Afyonkarahisar Valiliğimizin ve SayınValimiz Mustafa Tutulmaz'ın, İlimiz yumurta sektörünün tanıtılması yönündekigerçekleştirdiği bu değerli jeste, İlimizin en köklü Yumurta ÜretimŞirketlerinden birisi olarak kesinlikle duyarsız kalamazdık. Madem Türkiye'ninen büyük yumurta üreticisi şehri biziz, bu yönümüzü Ülke genelinde tanıtmak İlimizsektörü olarak bizlere düşmektedir diye düşündük ve Sayın Valimizin başlatmışolduğu tanıtım zincirine yeni şehirler eklemeye karar verdik dedi. Evrenkaya bubağlamda, Dünya Tavukları ve Yumurtalar Sergilerinin, Ankara Sergilerinidüzenlemeye ve Başkentimizde yaşayan Vatandaşlarımıza, Türkiye'nin en büyükYumurta Üreticisi şehri olduğumuzun tanıtımını yapmaya karar verdiklerinibelirterek, Ulusal anlamda Sucuk,Kaymak ve Termalleri ile tanınan şehrimizintanınırlık simgelerinin yanına birde yumurtayı eklemek sektör olarak en büyükisteğimizdir dedi.

Abdullah Evrenkaya, İlimizyumurta sektörünün tanıtımı nezdinde başlatılan bu çalışmanın Başkent Ankaradışında diğer Büyükşehirler'de gerçekleştirilmesi konusunda ellerindengeldiğince destek vereceklerini ve yapılacak tanıtım çalışmasının,  İlimiz yumurta sektörü için önemli birkazanım olacağının altını çizdi..

Dünya Tavukları ve YumurtalarSergileri, Yumurtanın Başkenti Afyonkarahisar'dan teması ile 15 Mayıs 2019 ve 7Haziran 2019  tarihleri arasında KızılayMeydanı ve Söğütözün'de bulunan Ankara'nın iki büyük  Alışveriş Merkezinde Başkentliler ilebuluşacak. Serginin açıldığı gün Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde üst düzeybürokratlarında gezdiği sergileri, açık kalacağı 24 gün boyunca, Ankara'dayaşayan yaklaşık 90 bin kişinin ziyaret edeceği  belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri