“AFRAY PROJESİNE YENİ TCDD GENEL MÜDÜRÜNDEN TAM DESTEK”


AK Parti BelediyeBaşkan Adayı Mehmet Zeybek projelerinden bir tanesini daha göreve gelmedenhayata geçirmeye hazırlanıyor. Zeybek’in Afyonkarahisar tarihine geçecek AFRAYProjesine TCDD yeni Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’dan tam destek geldi. TCDDGenel Müdürü tarafından AFRAY Projesi için yapılan fizibilitenin olumlu olduğumüjdeledi.

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybekve TCDD Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar’da 4 etapta yapılacak olan kent içibanliyö sistemi ve tramvay için ön fizibilite çalışması yaptı. Belediye BaşkanAdayı Mehmet Zeybek Afyonkarahisar’ın merkezinde turizm, ticaret, kültür vesosyal hayatına hareketlilik kazandırmak ve ulaşımı rahatlatmak amacıyla oluşturulanproje kapsamında AK Parti Milletvekili Ali Özkaya ve Belediye Meclisi Üyesiadayı Hüseyin Karacak ile birlikte yeni atanan TCDD Genel Müdürü Ali İhsanUygun’a hem hayırlı olsun ziyaretinde, hem de AFRAY projesinin detaylarınıgörüşmek için ziyarette bulundular. Bu ziyaret sonucunda raylı sistemprojesinin teknik detayları ve güzergâhları belirlendi.

“Ankara’da 'AFRAY'için mutabakat sağlandı”

Ankara ziyareti hakkında bilgiler veren Zeybek, “TCDD yeniGenel Müdürümüz Ali İhsan Uygun’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk ve AFRAYprojemizi anlattık. Görüşme sırasında Afyonkarahisar’a Kentiçi banliyö hattı vetramvay projemiz için mutabakat sağladık. Sayın Genel MüdürümüzAfyonkarahisar’da vatandaşlarımızın hızlı ve konforlu ulaşımı konusunda bizlereher türlü desteği vereceğini ifade etti. Biz bu projemizi şehrimize kazandırmakadına kentin dinamikleri ile kollektif bir ruhla hareket ediyoruz. TCDD ileyaptığımız işbirliğini gerçekleştirmekten dolayı bahtiyarız. AFRAY projesitamamlandığı zaman şehrimizin ulaşımına, ekonomisine, sosyal ve kültürelgelişimine, tanıtım ve turizmine katkı sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

“AFRAY projesiAfyonkarahisar’a değer katacak”

Projelerinin sorun çözmeye yönelik olduğunu ifade edenZeybek, vizyoner projelerimizle Afyonkarahisarımızın ufkunu genişleteceğiz.Şehrimizin ana arterlerini demir ağlarla öreceğiz. İlimize raylı sistemhattının döşenmesinin uygun olduğu görüşünde fikir birliğine vardık.Seçmenlerimize sunduğumuz hafif raylı sistemimizin şehrimiz için önemli birihtiyaç olduğunu gördük. 1 Nisan sabahından itibaren AFRAY projemize 1. etapÜniversite-Merkez ve 2. etap Spor Kompleksi - Merkez arası güzergâhlarıçalışmalarına hemen başlayacağız. Özdilek ve Oteller bölgesi, Erenler veÜniversite Bölgesi, Spor kompleksi, Otogar, Devlet Hastanesi, Park Afyon,Güvenevler, Örnekevler, Fatih, Eşrefpaşa, Beyazıt - Gümüşkent bölgesinibuluşturacak bu proje Master Plan kapsamında Yüksek Hızlı Tren ile de entegreedilerek çok daha yüksek fayda ile halkımızın hizmetine sunulacaktır. TCDD’yeait mevcut raylı sistemden faydalanılacak ayrıca ilave hatlarda yaparakŞehrimizin tüm bölgelerini kent içi banliyö hatları ile birbirine bağlayacağız.Banliyö hatlarımıza bağlayacağımız hafif raylı sistemle de önce Şehir Meydanıakabinde Kale-Teleferik, Ulucami - Türbe Camii (eski AFYON) gibi tarihi vekültürel mekânlarımızın erişilebilirliğini Tramvay ile sağlayacağız” şeklindekonuştu.

Üniversite öğrencileri tekrar şehir merkezi çekeceklerinisöyleyen Zeybek, “Şehrimizin tüm bölgelerinin kendi aralarında ulaşılabilirliğikolaylaştırılacak. Neticesinde; hareketli nüfus ve insan sirkülasyonu artarakŞehre hem ekonomik hem de sosyal açıdan canlılık kazandıracağız. Şehrimizinsembol yapılarının bulunduğu Gar bölgesi Afyonkarahisar’ımızın hareket vebuluşma noktası olacak. Bu bölge Cirit Kayası ve çevresi ile bütünleşerekiçerisinde her yaştan insanımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızınfaydalanabileceği Millet Bahçesi yapılacak. Üniversite gençliği ile bubölgemizde şehrin sosyal, kültürel ve sanatsal gelişimine katkı sağlanacak.Şehrimizin Geleceğine İmza Atacağımız bu proje ile irademizi ortaya koyduk.Cumhurbaşkanımızın ve de saygıdeğer vatandaşlarımızın desteği ile bu projemizigerçekleştirebilecek gücümüz de var azmimiz de var” diye sözlerini noktaladı.

Yapılmasıplanlanan etaplar ise şu şekilde;

1.Etap

Parkafyon Avm - A.Çetinkaya Garı - Karşıyaka Mah. - TCDDLojistik Merkezi - Üniversite

2.Etap

Beyazıt/Gümüşkent - Fatih Mah. - Eşrefpaşa Mah. -A.Çetinkaya Garı - Eski İzmir İstasyonu Sosyal Tesisi - Park Hastanesi/PaşaCamii - Spor Kompleksi

3.Etap (Bağlantı Hatları)

-Spor Kompleksi ile Alışveriş Merkezleri Bölgesi

-Karşıyaka Mah. Hastane Otogar Bölgesi

-Parkafyon Avm ile Garnizon Komutanlığı Millet Bahçesi

4.Etap(Master Plan) tramvay hattı

Garnizon Komutanlığı Millet Bahçesi - Müze - Endüstri MeslekLisesi - Kent Meydanı - Mecidiye Mah. - Park Hastanesi/Paşa Camii - Zeyland -Tıp Fakültesi - Alışveriş Merkezleri Bölgesi

Şeklinde planlanmıştır

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri