9. Seyyid Cemal Sultanı Anma Etkinlikleri düzenlendi

Buradakonuşan Tunceli’nin Hozat eski Belediye Başkanı Celalettin Polat, Seyyid CemalSultan hakkında bilgiler vererek, “Anadolu’yu vatan yapanlardandır. Milletimizimillet yapanlardandır. Devletimizin harcını atanlardandır” dedi.

Seyyid CemalSultan Vakfı tarafından  İhsaniye ilçenide bağlı Döğer Kasabası’nda9’uncusu düzenlenen “Seyyid Cemal Sultanı Anma” etkinlikleri gerçekleşti.Etkinliğe İhsaniye Kaymakamı Alper  Taş’ın yanı sıra, İhsaniye BelediyeBaşkanı Tunay Türkmen, Döğer Belediye Başkanı Mehmet Demirel, İl Kültür TurizmMüdürü Mehmet Tanır, Seyyid Cemal Sultan torunu olan Tunceli’nin Hozatilçesinin eski Belediye Başkanı Celalettin Polat başta olmak Türkeye’nin pekçok noktasından gelen  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri vevatandaşlar katıldı. Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ilebaşladı. Anma etkinlikleri semah gösterileri, birlik lokmasının dağıtılması,ses sanatçılarının dinletileri ile devam etti.

“SEYYİDCEMAL SULTAN DEVLETİMİZİN HARCINI ATANLARDANDIR”

Tunceli’ninHozat eski Belediye Başkanı Celalettin Polat,  Afyonkarahisar'ın Döğerbeldesinde bulunan türbenin Türkiye'nin pek çok şehrinden misafir ağırladığınısöyledi. Seyyid Cemal Sultan’ın kim olduğu hakkında bilgiler veren Polat:“Hatırasını yad ettiğimiz ve hayırla andığımız Seyyid Cemal Sultan’ın kimolduğunu bir daha hatırlayalım.O, Anadolu’yu İslamlaştıran ve Türkleştirenululardandır.Ehl-i Beyttendir.Horasan Erenlerindendir.Hünkar Hacı Bektaş’ın enbüyük talebesi ve halifesidir. Anadolu’da İslamın ve Türklüğün harcınıkaranlardandır. Anadolu’yu vatan yapanlardandır.Milletimizi milletyapanlardandır.Devletimizin harcını atanlardandır.” Dedi.

“TEMELİMİZSAĞLAM”

Konuşmasındabirliktelik mesajı veren Polat, “Hepimiz kardeşiz.Ayrılması mümkün olmayan etletırnak gibiyiz.Bin yıldır bu topraklarda birlikte yaşıyoruz.Bu topraklarıatalarımız birlikte fethettiler.Birlikte Türkleştirdiler veislamlaştırdılar.Atalarımız bu topraklarda büyük bir Türk-İslammedeniyetinibirlikte meydana getirdiler.Bizansa, Haçlılara ve yedi düvele karşıbu toprakları birlikte korudular.Bizim birliğimizin temeli sağlam.Çünkübirliğimizin temelinde Seyyid Cemal Sultan, Resul Baba, Seyyid Battal Gazi,Karacaahmet Sultan, Seyyid Mahmut Hayrani Veli, Kolu Açık Hacım Sultan, BurhanAbdal,Yargeldi Sultan, Hayran Balı Sultan, Aziz Dede,    KaymakBaba ve daha binlerce Horasan Erenlerinin kattığı harç bulunuyor.Günlüksıkıntılara bakmayın.Temel sağlam olduktan sonra sıkıntıların hepsi gelirgeçer.” diye konuştu.

Etkinliklokma dağıtımı ile sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri