“1000 yıl rüyası 10 yılda tarihin derinliklerinde kayboldu”

AK PartiAfyonkarahisar İl İnsan Hakları Başkanı Selcen Hıdıroğlu, 28 Şubat Post-Moderndarbenin 22. Yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Hıdıroğluaçıklamasında “1000 yıl rüyası 10 yılda tarihin derinliklerinde kayboldu” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl İnsan Hakları Başkanlığıtarafından 28 Şubat Post-Modern darbenin 22. Yıl dönümü nedeniyle PTT binasıönünde ülke genelinde eş zamanlı olarak bir basın açıklaması yapıldı. AçıklamayaDış İlişkiler Başkanı Saliha Dönmez, AK Parti Genel Merkez MKYK üyesi CananBaran İzgi, Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybekve İlBaşkanı Av. Hüseyin Sezen ile birlikte çok sayıda partili ve vatandaş dakatıldı.

“Tarihinderinliklerinde kaybolup gitti”

Burada açıklama yapan AK Parti İl İnsan Hakları BaşkanıSelcen Hıdıroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti, 28 Şubat 1997 tarihinde ‘DemokrasiyeBalans Ayarı’ bahanesiyle karanlık bir sürecin içerisine itilmiştir. ‘PostModern Darbe’nin yıl dönümünde demokrasiye yönelik tüm müdahalelerin birinsanlık suçu olduğunu haykırmak için bugün bir aradayız.

Yıllar önce bugün, demokrasiyi bir türlü hazmedemeyenvesayet odakları, yetkilerinin dışında devlet gücünü kullanarak, milletiradesiyle seçilen siyasi iradeye müdahale etme girişiminde bulunmuşlardır.Tanklardan aldıkları güçle devirlerinin 1000 yıl süreceği rüyasını görenler,birliğimizi ve bütünlüğümüzü gasp etmeye teşebbüs etmiş; ancak bu devletingerçek sahibi olan milletimizin iradesine vurulmaya çalışılan pranga Allah’ınizniyle 10 yıl sürmeden tarihin derinliklerinde kaybolup gitmiştir” dedi.

“Bir nesiltoplumsal hayatın dışına çıkarıldı”

“İrtica kılıfıyla vatandaşların düşünce ve inançözgürlüğünü zapturapt altına almaya yönelik gerçekleştirilen post modern darbesonrası; siyasi, idari, hukuki, ekonomik ve toplumsal alanlarda yaşanandönüşümler onarılması güç değişimlere neden olmuştur” diyen Hıdıroğluaçıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Darbeciler 28 Şubat’ta meşru biriktidara karşı tıpkı 12 Eylül’de olduğu gibi gayrimeşru bir müdahaledebulundular. Bürokraside yer alan üst düzey yöneticilere haksız ve hukuksuzoperasyonlar yapılarak sindirme politikası izlediler. Siyaseti bir araç olarakkullanarak toplumsal düzeni, özgürlükler ve demokrasi üzerine değil korku vedayatmalar üzerine kurdular. Ülkemizi hukuk devleti olmaktan çıkarıp ideolojikzulümleriyle insanları değerlerine, inançlarına, kültürüne göre bölerekkategorize ettiler.Demokrasi faciası yaşanan Türkiye’de dini inançlarıgerekçesiyle eğitim ve çalışma hakları başta olmak üzere sosyal ve ekonomikhaklarından yoksun bırakılan bir nesil toplumsal hayatın dışına çıkartıldı.”

“Aziz milletimiz 15Temmuz’da Anadolu’da darbe tarihine nokta koydu”

Hıdıroğlu,“İnançlarının yükümlülüğünü yerine getirenbaşörtülü kadınlarımız bu nedenle bedel ödedi, çok acılar çekti. Bugüngözyaşları dindi yaralar kapandı ancak izleri asla silinmedi.O gün haklarızorla elinden alınanlar, siyaset yapması engellenenler, başörtüsü nedeniyleeğitim hakkından edilenler bugün TBMM’de milletimize hakkıyla hizmetetmektedir. Siyaset sahnesinden silinmesi için okuduğu şiir gerekçegösterilerek ‘muhtar’ olmasına dahi tahammül edilemeyen Cumhurbaşkanımız veGenel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bugün milli iradeden aldığı güç veinançla, vesayetçilerden, zulmedenlerden ve darbecilerden hukuk yoluyla hesapsormaktadır.Aziz milletimiz 15 Temmuz alçak darbe girişiminde demokrasi destanıyazarak Anadolu topraklarında darbeler tarihine nokta koymuştur.AK Partiiktidarıyla birlikte kırılan vesayet sistemi sonucunda böyle meş’um günlerinyaşanmaması için millet olarak hep birlikte omuz omuza mücadele etmeye devamedeceğiz. Darbeci zihniyeti tarihin karanlık sayfalarına gömen hükümetimiz vemilletimiz sayesinde artık hiç kimse devletin gücünü kullanarak milli iradeyekast etmeyi aklının ucundan bile geçiremez” dedi.

“28 Şubat’ta iknaolmadık!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindevesayet odaklarına ve darbeci zihniyete karşı AK Parti olarak kararlı tavırlarındanödün vermediklerini ifade eden Hıdıroğlu sözlerini şöyle noktaladı; “AK PartiAna Kademe, Kadın ve Gençlik Kolları olarak bizler üzerimize düşen görevinfarkındayız. 28 Şubat’ta ikna olmadık! O dönem yaşananları unutmadık,unutturmayacağız. 28 Şubat’taki mağduriyetlerin, çektirilen acıların, yaşatılanayrılıkların acısı yüreklerde sonsuza dek kalacak. Demokrasinin kazanımlarınıhepimiz sonuna kadar koruyacağız. Kinle ya da nefretle değil adaletle hareketedeceğiz. Devletimizi, bayrağımızı, istiklalimizi ve demokrasimizi koruyacağız.28Şubat müdahalesinden 22 yıl sonra güçlü demokrasisi ve artan özgüveniyle ilhamkaynağı olan bir Türkiye var artık. Güçlü Türkiye’nin güçlü yarınlarınamilletimizle birlikte yürüyoruz. Kurulduğumuz ilk günden itibaren bizleregüvenip teveccühüne layık gören aziz milletimize saygılarımızı sunuyoruz. Halkınyanında yer alarak demokrasiye ve özgür iradeye sahip çıkan siz basınmensuplarımıza da katkılarınız için teşekkür ederiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri