Afyon'da kişisel gelişimin sosyal boyutu

Afyon'da kişisel gelişimin sosyal boyutu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi ve kişisel gelişim uzmanı Doç. Dr. Turan Akkoyun tarafından 28 Nisan 2015 tarihinde “Kişisel Gelişimin Sosyal Boyutu” başlıklı bir seminer verildi.

AKÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turan Akkoyun seminerde öncelikle konunun çeşitli ülkelerle birlikte bizde de ilgi görmesinin değerlendirmesini yaptıktan sonra sosyal boyutu tahlile tabi tuttu. Akkoyun bireyin tek başına bir değer taşımadığını dünyada kişisel gelişimin pragmatik olarak sonuç verebilmesi için daha başka insanların gelişimine zemin hazırlaması gerektiğini belirterek, “İnsanların içindeki gücü ve enerjiyi tespit etmeleri çoğunlukla bir takım tetiklemelerle mümkün olabilmektedir. Geçmişte, kültürümüzde bunun birçok örnekleri bulunmaktadır. Bu örnekler sıkıntıda olan insanların ümidi olmaktadır. Elbette bunları Kişisel Gelişim Semineri gibi de algılamamaktadır” dedi. 28nisan150228nisan1503turan akkoyun

Şehirleşen insan yalnızlaştı

Şehirleşen insanın kalabalıklar içinde yalnızlaştığını ifade eden Akkoyun, “Her tülü ilerleme kendisini adeta tek başına bırakmış, asosyal bir konuma getirmiştir. Yalnız kalabalıklar içinde kişi kendisi ile örtüşen ve kesişen amaçlar doğrultusunda yürüyen başka bir kişi bulmakta zorlanmakta ve bulduğunu sandığı kişilerin de görüntüleri farklı olsa da maddi hedefleri ön plana çıkmaktadır” diye konuştu. Akkoyun, şöyle devam etti: “Kişi istese de istemese de bir müddet sonra maddi – para, makam, unvan, koltuk- peşine sürüklenmekte eksikleri gördüğünde artık bunu tek başına giderememektedir. İşte bu noktada boşluğu doldurmak ve yeni boşluk açabilmek için seminerciler devreye girmektedir. Yolu bulan su misali iş topluluğa dönmektedir. İşte bu noktada sele kapılmamak için uyanık olmak gerekir. Kişisel Gelişim Semineri faydalı olacak ise bu grup halinde değil birey birey düzenlenmelidir. Aksi takdirde Kişisel Gelişimin özünden sapılmış olur. Değerlendirmenin bu yönüyle yapılması durumunda seminerler hiç beklenmedik sonuçlar verebilmektedir.” Konuşmasında kişisel gelişimin toplumun refah düzeyini artırarak mutluluğu yaygınlaştırmasının mümkün olduğunu anlatan Akkoyun şunları belirtti: “Sosyal boyut açısından düşünüldüğünde toplumun refah düzeyini artıracak, mutluluğu yaygınlaştıracak, ilgiyi dağıtacak unsurları yok edecek hususları bir bütün halinde tek bir birey üzerinde başarılı sonuçlar verecek Kişisel Gelişim Semineri ile sağlamak mümkündür. Sosyal boyut içinde aile ile aile içi iletişim üzerinde duruldu. Unutmamak gerekir ki tüm büyük işler küçük sayılarla, uzun mesafeler de ilk adımla başlamıştır.” AKÜ Hukuk Fakültesinde düzenlenen seminere Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şafak Balı, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.