Vali Çiçek Muhtarlık tarihinin hiçbir döneminde önemini kaybetmez
Yayınlanma:
Sözlük anlamı köy ve mahallerinin yasalarla belirlenmiş işlerini yürütmek için seçilmiş kimse olsa da aslında muhtarlık, bazen tanımak, bazen haber almak bazen de vatandaşın sesi olmak anlamlarını taşır.
Çok uzaklarda küçük bir köyde yaşıyor da olsak veya şehrin merkezinde bir mahallede de olsak muhtarlar bir şekilde hayatımıza hep temas ederler.
200 yıla yaklaşan bir mazisi olan muhtarlık kurumu demokrasi kültürümüzün ilk basamağını teşkil ediyor. Millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil eden Muhtarlık, tarihinin hiçbir döneminde önemini kaybetmemiş aksine her geçen önemini artırmıştır.
Bu kapsamda muhtarlarımızın merkezi kurumsal yapıya dâhil edilebilmesi, iş ve işlemlerinin daha sağlıklı takip edilebilmesi için Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü bünyesinde Muhtarlar Daire Başkanlığı kurulmuş, valiliklerde bir Vali Yardımcısı, Büyükşehir Belediyeleri’nde ise bir Başkan Yardımcısı, muhtarların taleplerinin takip edilmesinden sorumlu tutulmuştur. Bu gelişmelere ek olarak, 2015 yılından itibaren, her yıl 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.
Vatandaşlarımızın devlete ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk devlet kapısı muhtarlarımızdır. Muhtarlarımız aynı zamanda millî iradenin birer temsilcisidir. Muhtarların, vatandaşlarımızın kolay ve hızlı bir şekilde ulaşıp sorunlarını dile getirdiği en yakın yönetim kademesi olması itibariyle de kamu hizmetlerinin yürütülmesindeki rolü büyüktür.
Böylesine önemli bir görevi üstlenen, demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkârı muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü tebrik ediyor, il genelinde görev yapan 863 muhtarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.
Afyon Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.