Gençlik Merkezi'nde Kişisel Gelişim Seminerleri ve Quantum Bakış semineri
Yayınlanma:
DOÇ. DR. TURAN AKKOYUN AFYONKARAHİSAR GENÇLİK MERKEZİ'NDE "KİŞİSEL GELİŞİM SEMİNERLERİ ve QUANTUM BAKIŞ" BAŞLIKLI BİR SEMİNER SUNDU
Toplumunun geleceğini şekillendirecek gençlere, daha sağlıklı, başarılı, mutlu ve huzurlu bir hayat konusunda bilgilendirmek üzere Afyonkarahisar Gençlik Merkezi'nde Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turan Akkoyun tarafından "Kişisel Gelişim Seminerleri ve Quantum Bakış" başlıklı bir seminer verildi.
Kişisel Gelişim Seminerlerinin toplumsal karşılığı bulunduğu vurgulanan etkinlikte; KGS seminerlerinde yanlış bir beklentiye sebep olmamak adına, bu tür çalışmaların asla bir
-Tedavi
- Terapi
- Eğitim olmadığı vurgulanmıştır.
Dünyanın sermayeleri diyebileceğimiz su, hava, dağlar, okyanuslar mutlak değerlerdir. Sağlıklı, başarılı ve mutlu bir insanın dünyanın sermayelerini koruma konusundaki duyarlılığı aynı zamanda Kişisel Gelişimine gösterdiği önem olduğu belirtilmiştir.
Zira mutlak değerlerin işleyişi ise Quantum bakışıyla şekillenir. Bunun şekillenmesinin devlet ve toplum yönetimine yansıması da Toplum Mühendisliği ya da Provakasyon Mühendisliği olarak adlandırılarak etrafa yayılan olumsuzluklardan, kendi olumluluklarına yönelme anlamına gelmektedir.
Dünyayı sömürenler, darbeleri gerçekleştirenler, enflasyonu körükleyenler, olumsuzlukları, sistematik hale getirerek düzenlerini pekiştirenler, kendi cephelerinden Quantumun olumlu tarafını kullanmaktadırlar.
Düşüncenin saf ve temiz olması gerekir. Seminerlerde birey kendisiyle yüzleşir. Bu bir keşif hareketidir. Sonrasında değişim gelir.
Seminerde toplumumuzdan örnekler verildi:
Çağlar boyunca yabancı unsurların gıpta ile baktığı Türk Milleti modern dünyanın istifade ettiği model ve yaklaşımlardan yararlanarak olumsuzluklarını, mutsuzluklarını giderecek birikime sahiptir. Kısa soluklu hedeflerin kazanımı da geçici olmaktadır. Halkın arasında kalabilenler ebedidir. Ezelden ebede yürüyenler Selman-ı Farisi, Yunus Emre, Sultan Divani olabilmektedir.
Yıllarca hassas uğraşılarla el yazısı eserler vücuda getiren Ömer Fevzi Atabek,
Türk Kültürünün mahalli unsurlarının kaybolmasını engelleme gayretindeki Edip Ali Bakı,
Her fırsatta gazete ve dergi çıkararak şehrini aydınlatmaya çalışan Ahmet Sami Onur,
Milli Mücadele yıllarında başladığı gazeteciliği ömrünce sürdüren eğitimci, hukukçu Abdullah Mahir Erkmen,
Kut'ül-Amâre'de esir düşen savaş sonrasında kültür faaliyetlerine girişen Ömer Faruk Yersel,
Askerlik için geldiği şehrimize gelerek birçok katkı sağlayan Dr. Mehmet Saadettin Aygen gibi şahsiyetler devlet yönetimiyle ilgilenmeseler de değeri bilinenlerden olmuşlardır.
Kişisel Gelişim seminerine eğitimin çeşitli kademelerinden birçok genç katılmıştır.
Afyon Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.