Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yerli ve millî otomobilin Afyonkarahisar’da üretilmesi talebine destek verdi. Bakan Eroğlu "Babayiği..
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yerli ve millî otomobilin Afyonkarahisar'da üretilmesi talebine destek verdi. Bakan Eroğlu, "Babayiğitin Afyon'dan çıkmasını arzu ederim" dedi
Murat ARISOY
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, hükümetin sürdürdüğü yerli ve millî otomobil projesinde Afyonkarahisar'ın da yer almasını arzu ettiğini belirtti. Gazeteniz Kocatepe'ye değerlendirmede bulunan Bakan Eroğlu, "Türkiye’nin temel önceliği yerli ve yenilikçi üretimi artırmaktır. Bu doğrultuda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, millî araba projemizin ilk prototiplerini kamuoyu ile paylaştı. Şu anda yerli otomobil için yürütülen çalışma Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. Afyonkarahisar’ın bir evladı, Bakanı olarak babayiğitin Afyonkarahisar’dan çıkmasını çok arzu ederim. Afyonkarahisarlı hemşehrim, ülkemizin menfaati söz konusu olduğunda her zaman üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Dileğim odur ki, vatanını seven yürekli işadamlarımız yerli otomobil projesinde de var olsun, bu konuda da destan yazsın" dedi.
AFYON'U TEKNOLOJİNİN DE MERKEZİ YAPALIM
AK Parti olarak ülkede sanayinin gelişmesi için önemli adımlar attıklarını hatırlatan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın teknoloji merkezi hâline getirilmesinin yararlı olacağını kaydetti. Bakan Eroğlu, "AK Parti olarak, ülkemizin küresel refah ve zenginlikten daha fazla pay alabilmesi için etkin ve kesintisiz işleyen bir ticari ortam tesis edilmesini kritik olarak görmekteyiz.2012 yılında başlayan teşvik sistemine göre Afyonkarahisar 4. bölgede yer almış ve önemli teşvik yatırımı alan iller arasına girmiştir. 4'üncü bölgede yer alan Afyonkarahisar’da bölgesel teşvikler içinde değerlendirilen 1 milyon TL üstü bölgesel yatırımlar için, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz indirimi, yatırım yeri tahsisi gibi devlet teşviklerinden faydalanabilmektedir.Zaferin, mermerin, lezzetin ve termalin başkenti olan Afyonkarahisar’ı artık bir kongre şehri de yaptık. İnşallah azimli işadamlarımızın gayretleriyle Afyonkarahisar’ı teknolojinin de merkezi yapmayı başarırız" ifadelerini kullandı.
YERLİ OTOMOBİL, ÇEKİŞME MALZEMESİ OLMAMALI
Yerli millî otomobil üretimi fikrinin iç çekişme malzemesi yapılmaması uyarısında bulunan Bakan Eroğlu, "Yerli ve millî olan her şeye düşman olan bazı kesimlerin bu projeyi iç çekişme malzemesi yaparak sabote etmesine ve itibarsızlaştırmasına fırsat vermemeliyiz. Bu ülkede yerli otomobil üretilecekse bunu laf değil icraat üreten AK Parti iktidarı yapar. Çünkü bugünkü Türkiye, 1960’ların, 1980’lerin, 1990’ların Türkiye’si değildir" dedi.
Tatlı rekabet
Hükümetin sürdürdüğü ve "millî bir proje" olarak nitelendirilen yerli otomobil üretiminde Afyonkarahisar ve Kütahya
tatlı bir rekabete girdi. Kütahyalı vatandaşlar da Afyonkarahisarlılar kadar yerli otomobil üretimine talip
Yerli otomobil projesi, Anadolu'da heyecanla karşılanıyor. AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş'ın Kütahya'nın yerli otomobil üretimine talip olduğunu açıklamasının Anadolu Ajansı tarafından yayınlandığı gün, Gazeteniz Kocatepe "Yerli otomobil Afyon'da üretilsin" manşetiyle çıkmış, aynı gazete nüshasının 3'üncü sayfasında da Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu'nun görüşlerine yer verilmişti. Bu durum, Kütahya'daki yerel basının da dikkatinden kaçmadı. Yeni Kütahya gazetesi, 12 Kasım tarihinde "Afyon da istedi" haberiyle okuyucunun dikkatini çekti. Aynı gazete, daha sonraki haberlerinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun bölge için avantaj olduğunu, Kütahya ve Afyonkarahisar'ın güçlerini birleştirmeleri gerektiğini, Zafer Havaalanı yakınında kuruluş aşamasında olan Organize Sanayi Bölgesi'nde yerli otomobil fabrikasının kurulmasının uygun olacağını yazdı. >> Murat ARISOY'un haberi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.