AKÜ’de Yeni Patentler: AKÜ’nün İlk Uluslararası Patenti Tescillendi
Yayınlanma:
Bu dönem tescil edilen patentler ve faydalı model buluş sahipleri, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı makamında ziyaret ederek, belgelerini Rektör Karakaş’tan aldılar. AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker’in de yer aldığı ziyarete; AKÜ Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Kavas, Mühendislik Fakültesi Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Hitit ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu katıldı.
AKÜ patent sayısını artırıyor
2019/21386 başvuru numaralı “Yüksek demir içerikli kalsiyum alüminat çimentolarının manyetik alan altında hidrate edilerek elektriksel özelliklerinin katkısız olarak artırılması” başlıklı patent için buluş sahipleri Prof. Dr. Taner Kavas ve Mert Gül adına Prof. Taner Kavas; 2019/21383 başvuru numaralı “Doğaltaş Görünümlü Dekoratif Duvar Kaplama Levhası” başlıklı faydalı model için buluş sahibi Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu; 2019/04074 Türk Patent ve Marka Kurumu başvuru numaralı ve 2019 8 0096300.5 Çin Patent numaralı “Yüksek Oranda Refrakter Metal ve Bor İçeren Nikel Esaslı İri Hacimli Metalik Cam Alaşımları” patent için buluş sahipleri Prof. Dr. Aytekin Hitit, Pelin Öztürk Aşgın, Öğr. Gör. Hakan Şahin, Doç. Dr. Ziya Özgür Yazıcı adına Prof. Dr. Aytekin Hitit belgelerini Rektör Karakaş’tan aldılar.
“AKÜ niteliksel olarak yukarı yönlü gelişme gösteriyor”
Ziyarette; Rektör Karakaş, buluş sahiplerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Karakaş, araştırma-geliştirme alanında; proje geliştirme ve nitelikli yayını özendirmenin yanında patent geliştirmeye de destek verdiklerini ifade ederek “Nisan 2019’da tescilli hiç patentimiz yokken, şu anda tescilli patentlerimiz, faydalı modelimiz ve ticarileşme sürecinde olan patentlerimiz var. Aynı zamanda tescil sürecinde olan patentlerimiz de var. Yönetim olarak proje, patent ve akreditasyon gibi niteliksel gelişme alanlarına verdiğimiz desteğin sonuçlarını alıyoruz” dedi. Karakaş, uluslararası ve ulusal her iki patent ve faydalı modelin hak sahipliklerinin tamamının AKÜ üzerinde bulunduğunu ve ticarileştirilme çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Afyon Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.