2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Değerlendirme Sonuçları Açıklandı

2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Değerlendirme Sonuçları Açıklandı

  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) tarafından 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (2023 SOGEP) kapsamında sunulan 9 projeden 4’ü ilk değerlendirme sonuçlarına göre destek almaya hak kazandı. Yatırım tutarı toplam 11.4 milyon TL olan 4 projeye ZAFER tarafından yaklaşık 8 Milyon TL destek sağlanacaktır. Söz konusu projeler kapsamında 414 kişinin mesleki bilgi ve becerilerinin artırılması ile girişimcilik konularına yönelik eğitimlerin verilerek iş gücüne katılmalarının desteklenmesi ve kendi işini kurmaları; 45 kişinin ise doğrudan istihdam edilmesi öngörülmektedir. Programa ilgi gösteren bölgemizdeki tüm kurum ve kuruluşlara, projelerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. 2023 SOGEP Kapsamında Destek Almaya Hak Kazanan Projeler Listesi                          

İL PROJE ADI BAŞVURU SAHİBİ BÜTÇE (TL) DESTEK MİKTARI (TL) PROJE ÖZETİ
Afyonkarahisar Zeolit ile Başmakçı’da Kaliteli Yumurta, Güçlü Üretici ANFORA Sağlık Hizmetleri İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 4.292.000 2.146.000 Afyonkarahisar’ın Merkez ve Başmakçı ilçelerinde uygulanacak sosyal sorumluluk projesiyle tarımdan sağlığa kadar geniş bir kullanım alanı olan zeolitin yumurtacılık sektöründe yem katkı maddesi olarak kullanılmasına yönelik üretim altyapısı oluşturulacak ve aylık 100 bin kanatlının ihtiyacını karşılayacak 2 ton yem katkısı 15 ay boyunca (toplam 30 ton) yumurta üreticilerine ücretsiz sunulacaktır. Bu süre sonrasında 24 ay boyunca yem katkısı üreticilere maliyetine verilecektir. Proje kapsamında 1 veteriner ve 1 teknisyen olmak üzere toplam 2 genç istihdamı gerçekleştirilecektir.
Kütahya Simavlı Kadınlar Mesleğini Seçiyor, İstihdama Katılıyor Simav Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği 2.889.660 2.000.000 Kütahya’nın Simav ilçesinde tekstil ve hizmet sektörü gibi pek çok alanda nitelikli eleman bulma sorunu yaşanmakta olup otel, KOBİ sanayi sitesi vb. yeni yatırımların tamamlanmasıyla bu ihtiyaç daha da artacaktır. Proje kapsamında oluşturulacak 870 m2 kapalı alana sahip 5 derslik ve 2 tekstil atölyesinden oluşacak eğitim kampüsü vasıtasıyla Roman ve dezavantajlı kadınlar öncelikli olmak üzere ilk etapta 75 genç kadına mesleki eğitimler verilerek 10 kadının istihdamı sağlanacak ve bu kadınların çocuklarına okul öncesi eğitim verilecektir.
Manisa Akhisar’da İstihdam Garantili Simülasyonlu Genç Eğitimi Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 1.920.000 1.617.500 Manisa’nın Akhisar ilçesinde Aliya Izzetbegoviç MTAL’de 34 şirketin ve 1 OSB’nin doğrudan mali katkısıyla elektrikli araç ve şarj istasyonu ile gıda teknolojileri simülasyon atölyeleri kurulacaktır. Depremzedeler, kadınlar ve genç işsizler öncelikli olmak üzere 130 dezavantajlı bireye mesleki beceri kazandırmaya ve geleceğin mesleklerini edindirmeye yönelik eğitim verilerek, taahhütte bulunan 22 kurum tarafından 5’i depremzede, 2’si kadın, 20’si genç olmak üzere toplam 32 kişinin istihdamı sağlanacak, 20 öğrenciye staj imkânı sunulacak ve 9 öğretmen eğitici eğitimi alacaktır.
Uşak Yemler Yapılsın, Verimler Artırılsın Uşak İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 2.385.930 2.070.000 Uşak’ta 50 köy, 10 mahalle ve 5 beldede uygulanacak proje kapsamında 500 büyükbaş hayvancılık işletmesinde yem analizleri yapılarak işletme ve hayvan özelinde rasyonlar belirlenecektir. Bu sayede hayvan veriminde (et, süt ve döl) artış sağlanırken, fazla verilen yemler engellenerek hem yem giderlerinden tasarruf edilecek hem de beslenme kaynaklı hastalıkların önüne geçilecektir. Ayrıca, 1 ziraat mühendisinin istihdam edileceği projeyle 200 işletme sahibine de büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve besleme konularında eğitimler verilerek, projenin olumlu sonuçları il genelinde yaygınlaştırılacaktır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.