Afyon'da 71 parça tarihi eser ele geçirildi

Afyon'da 71 parça tarihi eser ele geçirildi
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Afyonkarahisar Merkez’e bağlı Selçuklu Mahallesinde ikamet eden B.S. isimli şüpheli şahsın elinde tarihi eser niteliği taşıyan objeler bulunduğu ve bu objeleri satmak için çeşitli şahıslarla görüştüğü yönünde bilgi alınmıştır.
30.06.2020 günü saat:18.30’da Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimat doğrultusunda; B.S. isimli şüpheli şahsın Selçuklu Mahallesinde bulunan ikamet adresinde yapılan aramalar esnasında, (43) adet tarihi eser niteliği taşıyan obje, (24) adet sikke, (4) adet tarihi eser niteliği taşıyan yüzük olmak üzere toplam da (71) parça tarihi eser niteliği taşıyan obje ve (2) adet dedektör ele geçirilmiştir.
Gerçekleştirilen operasyonla ilgili olarak yakalanan şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatılmış olup adli makamlara sevk edilmiştir.
Jandarma olarak tarihi eser kaçakçılığına yönelik her türlü önleyici tedbirler alınarak, vatandaşın yanında, yakınında yardımında prensibiyle özverili çalışmalarına devam edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.