Her insanın hayatında zor zamanları ve dönemleri muhakkak olmuştur Bu nedenle dönem dönem hepimiz güçlü olmak zorunda kaldık. Bazen de kalamadık.

Peki, Güç nedir? Güçlü insan kimdir?

Güçlü insanların ortak dört özelliği nedir?

Güç, birim zamanda yapılan iş yahut aktarılan enerji miktarına denilmektedir. Yine aynı şekilde güç TDK’ya göre ahlak ve düşünce yönünden bir etki yapabilme veya etkiye direnebilme kuvveti, yeteneği, efora denilmektedir. Güçlü insan ise güvenilirliğini ve yeterliliğini kanıtlamış kimsedir. Bu yazımda güçlü insanların ortak 4 özelliklerine yer vermek istedim:
  1. Hayır demeyi bilmek
Belki farkına varmıyoruz ama bizi en çok yoran şeylerden bir tanesi istemediğimiz halde insanları kırmamak adına her şeye tamam dememiz. Kendimizden ödün verdiğimiz bu durumlarda belki de yapmayı bırakmamız gereken tek şey yapmak istemediğimiz şeylerde hatır için ya da kırmamak için insanlara evet demektir. Sebebi her ne olursa olsun yapmayı istemediğimiz her şeye tamam demek, olur vermek kendimizden ödün vermektir. Bu nedenle kendimize değer verip hayır demek güçlü bir insan olmak için oldukça önemli bir adımdır.
  1. İstediğini çekinmeden ifade etmek
Bazen insanlar ne düşünür, bizi ayıplar mı, yoksa hakkımızda olumsuz mu düşünür diye istediklerimizi, düşüncelerimizi ifade etmekte çekiniyoruz. Ama güçlü insanların en büyük özelliklerinden birisi de istediklerini çekinmeden ifade etmeleri ve kendi isteklerine de önem vermeleridir. Unutmayın nasıl ki başkalarının istekleri önemliyse sizlerin de istedikleri son derecede önemlidir. Bu nedenle istediklerinizi çekinmeden düzgün bir üslupla dile getirebilmek sizi güçlü bir insan kılacaktır.
  1. Pes etmemek
Güçlü insanların hayatlarına bakıldığında diğer özelliklerinden birinin de asla pes etmediklerini görmek hiçte zor değil. Küçük veya büyük engeller karşısında asla pes etmeyen bu insanlar her ne olursa olsun yollarına ne zorluk çıkarsa çıksın azimle devam etmekten yorulmazlar. Bu nedenle güçlü bir insan olmak istiyorsak eğer, pes etmemeyi de öğrenmemiz gerekmektedir.
  1. Gerektiğinde Vazgeçebilmek
Yukarıdaki maddede güçlü insanların asla pes etmediğinden bahsetmiştik. Bu madde onunla çelişkili gibi gelse de aslında öyle değildir. Güçlü insanlar pes etmeyecek kadar azimli olmasına karşın aynı zamanda da olmayacağını anladığı durumları zorlamayacak kadar akıllıca davranan insanlardır. Güçlü insanların en büyük özelliklerinden birisi de gerektiğinde vazgeçebilmektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.