2020 FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

2020 FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığı’nda bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

“VAKA SAYIMIZDA CİDDİ ARTIŞ VAR”

Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılan toplantının açılış konuşmasını Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek yaptı. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ardından salgın haritasında sarı renkte olan Afyonkarahisar’ın bir anda turuncuya dönüştüğünü hatırlatan Başkanımız, Afyonkarahisar’da vaka sayısının gün geçtikte arttığına dikkat çekerek kırmızıya doğru ilerlediğimizi ifade etti. Başkan Mehmet Zeybek; “Salgın haritasında sarıdan turuncuya hatta neredeyse kırmızıya doğru ilerliyoruz. Vakalarda çok ciddi artışlar var. Bu nedenle Meclis Toplantımızı dikkatli gerçekleştireceğiz. Hemen her toplantıda ifade ettiğimiz gibi aslında Hükümetimiz, Devletimiz vatandaşımızdan çok fazla bir şey istemiyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak yeterli. Son kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamaya baktığımızda hafta sonları neredeyse AVM önlerinde araç park edecek yer bulamaz hale geldik. Pozitif vakalarda ki sayıda çok ciddi artışlar oldu. Afyon’da ki vaka sayısı 130’larda iken bir anda 280’e fırladı. Böyle giderse tekrar yasakları getirirler mi, ne olur bilemiyoruz ama bizler yine bu üç kurala uymaya gayret edelim. Belediye olarak billboardlarda bunu sürekli ilan ediyoruz. Bu salgını atlatabilmek için bu kurallara uymamız gerekiyor. Allah’tan niyazımız yaklaşan mübarek Ramazan ayında ilimizin salgın haritasında mavi renge dönmesidir.” dedi.

MUHALEFET SORDU, ZEYBEK BAŞKAN YANITLADI

Belediye Meclis Üyemiz Şükrü Tunçbilek tarafından Belediyemizin 2020 yılı iş ve işlemlerine ait Denetim Komisyonu rapor hakkında Meclis Üyelerimize bilgi verildi. Denetim Komisyon Raporu, oy birliği ile kabul edildi.Daha sonra faaliyet raporunun görüşülmesine geçildi.  Oylama öncesi yapılan görüşmede Belediye Başkanı Mehmet Zeybek toplantının yönetimini Meclis 1. Başkan Vekili Murat Öner’e bıraktı. Görüşmede muhalefete mensup Belediye Meclis Üyelerimiz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e projeleri, belediyemizin yatırım ve çalışmalarına ilişkin sorular yöneltti. Zeybek Başkan sorulan soruları tek tek cevaplandırdı.

“AFRAY HIZLI TRENLE ENTEGRE OLACAK”

AFRAY ile ilgili olarak bakanlık nezdin de en son yapılan görüşmeyi de aktaran Zeybek Başkan, 2021 yılı için yüz milyon liralık bir ödenek ayrılmasını talep ettiklerini söyledi.  Bu talep üzerine Ulaştırma Bakanı’nın ifadelerini de aktaran Başkan Zeybek, “Sayın Bakan’ın söylediği “hızlı tren hattının ihalesini yaptık. Bu projede AFRAY’la entegredir. İnşallah bunu da biz gerçekleştireceğiz.” sözünü verdiğini” kaydetti.

“RED’Dİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

AFRAY projesinin red edilmesi gibi bir durumun asla söz konusu olmadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Bizim hedefimiz üniversite ile merkezi ilk etapta birleştirmekti. Korel Otel’in karşısında 267 bin metrekarelik alana Hızlı Tren istasyonu yapılacak. Hızlı Tren istasyonuna gelen vatandaşlarımız AFRAY hattına binerek DDY Ali Çetinkaya Gar istasyonuna gelecek. Bizde buraya gelenleri merkeze ücretsiz olarak taşıyacağımız kataner sistemi üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projedeki amacımız üniversite ile şehir merkezini birleştirmek” dedi.

”AZ SAYIDA PERSONELE ÖZVERİLİ ÇALIŞIYORUZ”

Afyonkarahisar Belediye Zabıtasının standart kadrodan çok daha az sayıda personelle işlerin yürütüldüğünü belirten Zeybek Başkan, “Zabıta arkadaşlarımız çok az sayıda çalışanla son derece özverili şekilde çalışıyor. Zabıtamız Afyon’un her yerine ulaşmaya gayret sarf ediyor. Bazı birimlerde ki arkadaşlarımızı zabıta birimine aktardık. İlave birkaç araçla şehrin çeşitli yerlerine Zabıta Karakolları ihdas etmeye başladık. İnşallah en kısa sürede bunu tamamlayarak halkımıza arkadaşlarımız en iyi himeti sunmaya devam edecekler.” şeklinde konuştu.

“ALTYAPIDA DEVRİM GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Alt yapı çalışmalarının geçmişte ki Belediye Başkanlarının yaptığı çalışmalar gibi göze görünmediğini söyleyen Zeybek Başkan, şunları kaydetti: “Alt yapı çalışmaları göze görünmeyen yatırımlardır. Ancak biz bunu hiç düşünmeden planlamalarımızı tamamladık. Geçtiğimiz günlerde Belediyemizin birim müdürlerimiz ve ilimiz kurum müdürlerinin katılımlarıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Nerede alt yapı çalışmamız, hangi cadde asfalt çalışmamız, yer altı çalışmamız varsa arkadaşlarla istişare edildi. Asfalta girmeden önce her türlü yer altında ki çalışmaların bitirilmesini söyledim. Yollar asfaltlandıktan sonra kesinlikle kazı izni vermeyeceğimi belirttim. Arkadaşlarımızın yapacağı programa göre çalışılacak. İnşallah bu sene alt yapıda neredeyse bir devrim gerçekleştireceğiz.”

TEKSTİL FABRİKASINDA 350 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Tekstil Fabrikası faaliyetine yönelik soruyu da değinen Başkan Zeybek,  “Atıl vaziyette olan Kapalı Pazar Yerimizin üst katlarını bir tekstil firmasına kiraladık. Kiralayan iş insanı Covid-19 salgını nedenli yurt dışı bağlantılarının düştüğünü ifade etti. Fabrika çalışmaya başladı, makineleri getirdiler. Zannederim şu anda sayısı 350’yi geçen hemşehrimiz orada iş sahibi oldu. Çalışmalar devam ediyor. Piyasalar rahatladığında çalışan kişi sayısını 800 ile bine kadar çıkarılması planlıyor.

ALTGEÇİT İHALESİNE ALTI FİRMA KATILDI

Bir üst geçidin yapıldığını yeni bir üst geçit çalışmasına başlanılacağını belirten Zeybek Başkan “Son üst geçit çalışmasının ihalesi yapıldı. Firma, teslim süresi 4 ay olan işi 2,5 ayda yapıp teslim edeceğini ifade etti. Türkiye’de tek olacak Engelsiz Gastronomi Merkezi Projesinin ihalesinin yapıldığını hatırlatan Zeybek Başkan, yine Karayolları Kavşağına yapılacak alt geçit ihalesine 6 firmanın katıldığını söyleyerek hayata geçecek projeyle bölgede trafiği rahatlatmayı hedeflediklerini söyledi.

 “MİLLET BAHÇESİ İÇİN NEFİS BİR PROJE HAZIRLANDI”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cirit Kayalığı Millet Bahçesi Projesi için bakanlık ve TOKİ yetkilileri ile yapılan son görüşmede itirazlara yönelik incelemenin bittiğini ve arazinin 15 Nisan 2021 tarihi itibariyle müteahhitte teslim edileceğini bildirdi. Başkan Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Nisan 2021 tarihi itibariyle inşallah müteahhit Cirit Kayalığı Millet Bahçesi işine yapacak. Garnizon Millet Bahçesi ile ilgili Millî Savunma Bakanlığı’ndan tahsis yazısı dün geldi. Bahsedilen yerde ki mekânların ihalesini aynı anda gerçekleştirerek aynı anda bizde Belediye olarak kendi ekiplerimizle Garnizon Millet Bahçesini ihaleye çıkmadan kendimiz yapmayı düşünüyoruz. Çok nefis bir proje hazırlandı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

TEMİZLİK ARAÇLARIMIZ 1,5 YILDA KENDİNİ AMORTİ EDECEK

Afyonkarahisar Belediyesi’nin ilan ve reklam gelirlerinin pandemi sürecinde azda olsa düştüğünü açıklayan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; boş kalan billboardları pandemiyle mücadele konusunda hazırlanan tasarımlarla değerlendirdiklerini böylece halkımızı bilinçlendirdiklerini dile getirdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere araçlar alındığını hatırlatan Başkanımız, “İki yılda araçların kendisini amorti edeceğini düşünürken araçlara gelen zamlar nedeniyle bu süre 1,5 yıla kadar düşecek” dedi.

“PANDEMİ DE NEFES OLDUK”

Su, kanalizasyon ve yardım biriminin çalışmalarına da değinen Başkan Zeybek; “Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü olarak yeni döşenen içme suyu ana boru hattı toplam 19 bin 529 metredir. Kanalizasyon şebeke hattı 16 bin 693 yağmur şebeke hattı 10 bin 526 metredir.  Yine Yardım birimimiz 16 bin adet gıda paketi, 124 bin kilo kömür desteği, 44 bin yüz gram sıcak yemek, bin 678 aileye meyve dağıtımı, 3 yüz adet kırtasiye yardımı, 500 adet tablet yardımı gerçekleştirdik. Pandemi nedeniyle genelge kapsamında işyerini kapatan esnafımıza da biner TL’lik destek verdik. ”diye konuştu.

CAZ FESTİVALİNE DESTEK

Belediye Başkanımızın faaliyet raporu üzerine yaptığı bu açıklamaların ardından 2020 yılı raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Afyonkarahisar 20. Klasik Müzik Festivali ve 24-30 Haziran 2021 tarihlerinde 21. Caz Festivali organizasyonu için Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği arasında işbirliği protokolü için oybirliğiyle yetki verildi. Belediye’nin kamu ve özel bankalardan 25 milyon liralık kredi alabilmesi için Belediye Başkanımıza yetki verildi.  Zeybek Başkan olası bir ihtiyaca karşı tedbir aldıklarını şu an için böyle bir ihtiyacın olmadığını açıkladı. Meclisin Mayıs ayı toplantısı 3 Mayıs Pazartesi günü akşam saat 17.30’da başlayacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.