1300 çocuk, Koro Şenliği'nde bir araya geldi

1300 çocuk, Koro Şenliği'nde bir araya geldi
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 9'uncu Ulusal Çocuk Koroları Şenliği düzenlendi. Şenlik'te 1300 çocuk sahneye çıktı

AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen şenliğe Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Türkiye Polifonik Korolar Derneği Başkanı Prof. Mustafa Apaydın, Telek Doğum Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Telek, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Funda Türkmen ve çok sayıda izleyici katıldı.

KORO İLE HEM MÜZİK HEM DİSİPLİN Şenliğin açış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Emel Funda Türkmen, Çocuk Koroları Şenliği ilk düzenlendiğinde sadece 3 koronun yer aldığını, bugün ise bin 300 çocuk ve 45 koronun yer aldığı büyük bir şenlik haline gelindiğini dile getirdi. Türkmen, “Her yıl artan sayıda öğrenciler bu sahneyi paylaşıyorlar. Bu şenlik bütün yıl boyunca aldıkları eğitimin meyvelerini sundukları yer. Burada çocuklar sadece şarkı söylemiyorlar, bu günlerde ülkemizde en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyi yapıyorlar, birlik oluyorlar. Birbirlerini dinliyorlar. Bütün bunlara dikkat etmek zorundalar ve müziğin içindeki o eşsiz disiplini burada elde ediyorlar” diye konuştu.

ANNELİK, BAHŞEDİLMİŞ BİR AYRICALIK

Telek Doğum Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Telek ise anneliğin Tanrı tarafından kadınlara verilmiş bir ayrıcalık olduğunu ve çocukları müzikle tanıştıran ilk kişinin de anneler olduğunu belirtti. Anneliğin fiziki anlamda çocuk yetiştirmekten ibaret olmadığını dile getiren Telek, “Annelik, çocuğun psiko-sosyal yapısını temin etmek, çevresine ve milletine iyi bir birey olarak yetişmelerini sağlamaktır. Annelerimiz bizi ninnilerle büyütür. Daha sonra ise çocuk şarkıları hayatımıza girer. Yani müzik, bizlerin psiko-sosyal yapısını etkileyen ve geliştiren en önemli sanat dalıdır. Biz de bu yüzden hastane olarak ‘Anne’ konulu bir yarışma da tertip ettik” dedi.

500'ÜN ÜZERİNDE KORO VAR

Türkiye Polifonik Korolar Derneği Başkanı Prof. Mustafa Apaydın ise 23 Nisan’da konuşacak olan kişilerin seslerini ve ezgilerini dinleyeceğimiz çocuklar olması gerektiğini kaydetti. Türkiye’de koro sayılarının hala yeterli sayıya ulaşmadığını belirten Apaydın, “Bundan 21 yıl önce Ankara’da başlattığımız Türkiye Korolar Şenliği’nde 17 olan koro sayımız şuanda 500’ün üzerine çıkmış durumda. 12 ilde burada olduğu gibi koro şenlikleri yapılmaktadır. Bu konuda sivil toplum örgütleri de hızla yayılmaktadır. Ancak günümüzde Almanya’da 62 bin koro var, Türkiye’de ise hala sadece 500 koro var. Bu yüzden daha da gelişmeliyiz bu konuda. Hızla büyüyoruz ama hala yeterli değil” şeklinde konuştu. NURTEN TELEK İÇİN ŞARKI YARIŞMASI DÜZENLENDİ Telek Doğum Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Telek’in çabalarıyla gerçekleştirilen ve merhume annesi Nurten Telek’in adına düzenlediği Nurten Anne Çocuk Şarkıları Yarışması’nın da ödül töreninin yapıldığı ve ödül alan eserlerin seslendirildiği 9'uncu Ulusal Çocuk Koroları Şenliği’nin 23-24 Nisan tarihlerini kapsayacağı ve şenlikte 45 koroda yer alan bin 300 çocuğun sahneye çıkarak 200 kadar eser seslendireceği kaydedildi.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.