Parsak: Alın teri, mağdur edilmemeli

Parsak: Alın teri, mağdur edilmemeli

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, bu kez Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na bir soru önergesi vererek, yılın sadece yarısında çalışan, yılın kalan yarısında ise geçim sıkıntısı çeken yangın işçilerinin durumunu sordu.

AFYON'DA 170, TÜRKİYE'DE 10 BİN

Önergesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı Orman İşletme Müdürlükleri’nde geçici işçi statüsündeki yangın işçilerinin, yılın sadece 5 ay 29 günü çalıştırıldığı, yılın geriye kalan döneminde işsiz kaldığını söyledi. Parsak bu kapsamda Afyonkarahisar’da 170, Türkiye genelinde ise 10.000 civarında yangın işçisi bulunduğunu belirten Mehmet Parsak, "Yangın işçilerinin çalışma koşulları bakımından yaşadıkları mağduriyetlerle ilgili olarak yangın işçilerinin yılın 5 ay 29 günü çalıştırılmasının sebebi nedir? Bakanlığınızın bu işçilerin çalışma sürelerinin yıllık tam zamanlı yapılması hakkında bir planlaması var mıdır?" diye sordu.

YILIN YARISINDA İŞSİZ BIRAKILAN İNSAN NASIL GEÇİNİR?

Açıklamasında, yangın işçilerinin çalışamadıkları dönemlerde hayatlarını nasıl idame ettirdikleri hakkında Bakanlığın bir incelemesi veya bu konuda Bakanlıkça alınan bir tedbir olup olmadığını soran Mehmet Parsak, işçilerin ve ailelerin mağdur olduğunu ifade etti. Parsak "Yangın işçilerinin çalışmadıkları dönemlerde Orman İşletme Müdürlükleri tarafından fidan dikimi ve genel orman işlerinin, taşeron firmalardan hizmet alımı yoluyla başka işçilere yaptırıldığı iddiaları doğru mudur?" dedi.

TAŞERONDAN HİZMET ALIMI

Yılın 6 ayında geçici işçi statüsünde yangın işçisi olarak çalıştırılan personelin yetişmiş personel olduğunun altını çizen Mehmet Parsak, bu konuda Bakanlığın işçileri mağdur etmemesini istedi. Parsak, “Yangın işçilerinin yılın kalan zamanlarında başka işlerde çalıştırılması mümkün iken, bu işçilerin işten çıkarılarak, kurum sorumluluğundaki işlerin taşeron firmalardan hizmet alımı yoluyla yapılması ve bu şekilde yangın işçilerinin maddi ve manevi mağdur edilmesi kabul edilemez" dedi.

KAÇ TAŞERON FİRMAYA İŞ VERİLDİ?

Parsak açıklamasının devamında, hazırda yetişmiş işçiler olmasına rağmen, fidan dikimi ve genel orman işlerinin, taşeron firmalardan hizmet alınması yoluyla sağlanmasının, kamu kaynaklarının verimsiz kullanıldığı anlamına da geldiğini belirterek, "Orman Genel Müdürlüğü son 5 yılda hangi illerde kaç farklı taşeron firmadan toplam kaç adet işçi temini sağlamıştır? Bu taşeron firmalara toplam ne kadar kaynak aktarılmıştır?" diye sordu.

KEYFİ YÖNETİM İLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Her türlü haksızlığın sonuna kadar üzerine gideceklerini kaydeden Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, "Hali hazırda yetişmiş işçilerimiz varken taşeron firmadan hizmet alınması hem kamuyu zarara uğraşıyor hem de yangın işçilerimiz mağdur ediliyor. Denetim yetkimiz ve görevimizi, kamu kaynaklarının etkin kullanılmasını sağlamak için gerekli her noktada sonuna kadar kullanacağız. Alın teri ile para kazanan insanları mağdur eden, kamu kaynaklarının israf edilmesine neden olan keyfi uygulamalar sona ermelidir" dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.